„РИА Новости“: "Експерт: C-700 ще се появи едва в далечна перспектива..."

Pan.bg 15 окт 2018 | 13:52 views (1090) commentaries(0)
img
„Въпросът за наследника на зенитните ракетни системи С-500, които дори не са достигнали етап на серийно производство, ще се изясни не по-рано от пет до десет години“, според военния експерт Алексей Леонков.
По-рано ръководителят на фракцията ЛДПР в Държавната Дума Владимир Жириновски заяви, че не само системите С-300 и С-400, но и С-500, C-600 и C-700 са в експлоатация с въоръжените сили на Руската федерация. Последният комплекс, по думите на политика, "може да затвори цялата планета, а нито един самолет няма да лети във въздуха".

"Скоро С-500 ще достигне до етапа на серийно производство. Разбираемо е, че трябва да мине определен период от време за оценка на неговата експлоатация в армията. Например оценка за период от пет до десет години. След това могат да бъдат преразгледани плановете за въздушно-космическа защита и комплектуване на състава на комплексите и разполагане. Може би тогава евентуално ще възникне въпросът за нов комплекс ", заяви Леонков, цитиран от „РИА Новости“.

По думите на Леонков, цитирани от агенцията, такива комплекси като C-700 ще се появят едва "в далечна перспектива, ако изобщо се появят". Може би, смята той, "те ще се наричат по различен начин или ще се появи нещо друго". Според него всички зенитни ракетни системи са създадени в Русия в определена последователност: C-75, C-125, C-200, C-300 и C-400, както и C-500.

Както А. Леонков припомни, по време на разработката на комплекса С-300, пуснат в експлоатация през 1978 г., се появиха още няколко модификации. На най-последните от тях са инсталирани по-модерни радари и нови ракети, които "станаха по-бързи и по-точни". Експертът вярва, че създателите на C-500 следват същия път.

М. ГЕНОВ
Източник: „РИА Новости“
Снимка: © Минобороны РФ


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker