Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна с румънски парламентаристи

Pan.bg 19 окт 2018 | 09:14 views (194) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се срещна вчера, 18 октомври, с председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите на Румъния Дорел Къпрар. Той е на официално посещение в България по покана на председателя на българската Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

По време на срещата бяха обсъдени двустранните отношения между Румъния и България в сектор отбрана, като Къпрар даде висока оценка за сътрудничеството между министерствата на двете страни. Обсъдена беше и модернизацията на въоръжените сили на двете държави, както и възможностите за съвместни обучения. Отбелязано бе, че Румъния вече е постигнала ангажимента към НАТО за отделяне на два процента от БВП за сектор отбрана.

По време на разговора бяха дискутирани възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни и разрастване на участието им в съвместни инициативи на ЕС в рамките на ПЕСКО.

В срещата участваха Константин Попов – председател на Комисията по отбрана, Илия Налбантов – началник на кабинета на министъра на отбраната, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Дание Мъзилу.

В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker