Забавя се малко работата на комисията за изтребителите

Pan.bg 19 окт 2018 | 11:11 views (365) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

С десетина дни ще се забави работата на комисията, която трябва да излезе с предложение какви самолети да купуваме, заяви в петък Красимир Каракачанов.
Според военния министър след сключването на договор за придобиване на самолети трябва до 2 години да има реална доставка на машини, или евентуално до три. Но това нямало да е фатално, защото обучението на пилотите продължавало около 2 години. „Това не е rent a car, отиваш в гаража на фирмата, наем автомобил, качваш се и караш. Това са си процедури, които трябва да бъдат извървени. Все пак купуваме бойна авиационна техника, което е много важно“, подчерта министърът. "От четирите оферти поне една е много финансова изгодна", открехна завесата той, но не пожела да уточни за коя оферта става дума.
Каракачанов изрази съгласие с призива на президента да се пази "радиомълчание", докато тече конкурсът за придобиване на нов изтребител за бойната авиация. "Не е логично да се говори за който и да е от четирите самолета в момента. Това би могло да се изтълкува, когато вземем някакво решение, че е имало предварително нагласени неща или че е имало някакъв предварителен сценарий".


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker