Отбранителният гигант Elbit Systems се срещна с потенциални български партньори

Pan.bg 01 ное 2018 | 19:20 views (930) commentaries(2)
img
dir.bg


Събитието беше насочено към партньорство с местната индустрия във връзка с проекта за придобиване на нова бойна техника за изграждане на Батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада

Международната високотехнологична отбранителна компания Elbit Systems организира в София Ден на индустриалното сътрудничество.

Събитието бе открито от посланика на Израел в България Ирит Лилиан, а в него взеха участие представители на български частни и държавни компании от сферата на отбраната и технологиите, представители на референтни институции и висшия мениджмънт и експерти от международната високотехнологична отбранителна компания.

Представени бяха възможностите за индустриално сътрудничество с българския бизнес и опит и способности в областта на предстоящия проект в Бъклгария.

По време на събитието бяха проведени и директни работни срещи с представители на български компании, които имат интерес да си сътрудничат с компанията при евентуално изпълнение на проекта за придобиване на нови бронирани машини за сухопътните войски на Българската армия.

Търсейки стратегически партньори в България, с които да си сътрудничи в дългосрочен план, компанията се базира на своя успешен опит в индустриалното партньорството с местни компании, трансфера на "ноу-хау" и технологии и създаването на местни бази за производство, интеграция и монтаж, реализирани в редица страни по света.

Elbit Systems търси партньорство с български компании в контекста на програмата на Българската армия за придобиване на нови бронирани машини. Компанията вярва, че това би било и добра основа за създаване на възможности за местния бизнес за последващ износ на продукти, произведени в България.


Компанията е световен лидер в областта на производството и интеграцията на куполи (вкл. и дистанционно управляеми) за бронирани машини и дистанционно управляеми оръжейни системи, с над 30 години опит в сферата и десетки успешни проекти по целия свят, вкл. в редица страни, членки на ЕС и НАТО.

Само за последните няколко години Elbit Systems участва в редица програми, в които доставя и интегрира такава техника, сред които са:

Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие на бронирани машини MOWAG Piranha IIIC 8X8 за Белгийската армия;

Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие, интегрирани с ракети Spike, на бронирани машини STEYR PANDUR II 8X8 за Португалските военноморски сили;

Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие, интегрирани с ракети Spike на бронирани машини Patria AMV 8X8 за армията на Хърватска;

Дистанционно управляеми куполи с 30 мм оръдие


на бронирани машини IVECO 6X6 (APC) и дистанционно управляема оръжейна система 12.7/7.62 mm за Бразилската армия.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Обектив 01 ное 2018, 20:33
   
  7
   
  0

  Това звучи интересно. Ангажирането на българският ВПК в проектите по превъоръжаването на БА ще даде глътка въздух на отрасъла.

 2. #2
  все тая 02 ное 2018, 21:14
   
  3
   
  0

  Най-важното би било да усвоим производството на ново поколение техника, за да можем да имаме рентабилен ВПК. Ако участието на нашия ВПК ще бъде на подизпълнител, сглобяващ някакви части, то това сътрудничество е само прах в очите. Не ни ли дадат Know How и лицензи след това няма смисъл.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker