Обсъдиха дейността и подобряването на професионалното развитие и лидерските умения на сержантския състав на Българската армия

Pan.bg 02 ное 2018 | 08:39 views (1574) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/

На 30 и 31 октомври под ръководството на главния сержант на Българската армия – старшина Калин Крумов, в Министерството на отбраната се проведе работна среща по въпроси, свързани с ежедневната дейност, изпълнението на служебните задължения, подобряването на професионалното развитие и лидерските умения на българските сержанти (старшини) и войници (матроси).

Двудневният форум беше открит от директора на дирекция „Стратегическо планиране“ в Щаба на отбраната бригаден генерал Красимир Кънев. Той запозна участниците с предстоящото провеждане на стратегически преглед на отбраната, на чиято база ще бъдат разработени Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2032 и План за развитие на Въоръжените сили до 2026. Представен бе проект на „Класификатор на длъжностите на военнослужещите в Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия“. Бригаден генерал Кънев акцентира върху важността на сержантския (старшинския) и войнишкия (матроския) състав и необходимостта от постоянно усъвършенстване на неговата подготовка. Подчертана бе нарастващата роля на главните сержанти (флагманските старшини) в Българската армия като своеобразни учители, възпитатели и лидери, но и като свързващо звено между командирите и сержантския състав, с цел по-ефективно организиране и изпълнение на поставените задачи в национална и международна среда.

Участие взеха главните сержанти/представители на Съвместното командване на силите, видовете Въоръжени сили, 68-ма бригада „Специални сили“, 61-ва механизирана бригада, База за командване, управление и наблюдение, Пункт за базиране-Варна, директорът на Професионалния сержантски колеж към НВУ „Васил Левски“ В. Търново, представители на Щабен елемент за интегриране силите на НАТО у нас. Участва и полковник Диман Диманов, държавен експерт в Отдел „Образование и квалификация“ в дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“. В рамките на форума бяха представени доклади от главните сержанти на видовете въоръжени сили, 68-ма бригада „Специални сили“ и директора на ПСК. Изнесен бе и брифинг от представители на Щабен елемент за интегриране силите на НАТО. Също така бе дискутиран изготвеният проект на „Ръководство за дейността на главните сержанти (флагмански старшини) в Българската армия“.

Постигнато бе съгласие относно необходимостта от засилване ролята и сътрудничеството между главните сержанти (флагманските старшини) на различните нива в Българската армия, за да бъде продължено изграждането на адекватен и подготвен сержантски корпус в контекста на динамично променящата се среда за сигурност.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker