Посещение на военнослужещи от Центъра за високопланинска подготовка на СВ на Турция в 101 алпийски полк – Смолян

Pan.bg 08 ное 2018 | 12:50 views (633) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; http://landforce.armf.bg/

От 5 до 8 ноември военнослужещи от Центъра за високопланинска подготовка към Сухопътните войски на Турция посетиха 101 алпийски полк в Смолян.
На изнесения от командира на смолянските алпийци полковник Димитър Кацаров брифинг военнослужещите от Турската армия се запознаха със задачите, мисиите и подготовката на 101 алпийски полк.
Гостите бяха особено впечатлени от участието на полка в международните учения, състезания и подготовки в Австрия, Германия, Италия, Румъния, Украйна и от участието от 2009 г. мисията във Афганистан. Те присъстваха и на двудневното ротно тактическо учение с трета алпийска рота във високопланинска местност и наблюдаваха тактически действия на военнослужещите при придвижване на голямо разстояние в силно пресечена гористо-планинска местност; извършване на пеши патрул; действия при импровизирано взривно устройство/ИВУ/; устройване на засади, отбрана на малък планински проход, диверсионни действия и оттегляне.
Гостите изразиха възхищението си от силната мотивация на личния състав при провеждащите се тактически действия. След като разгледаха обекти от учебно-материалната база на полка и местата за специализирана подготовка те изразиха желание за съвместни подготовки в бъдеще.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker