Участниците в тристепенното командно-щабно компютърно подпомагано учение „Есен - 2018” днес демонстрираха способности (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 08 ное 2018 | 18:03 views (8677) commentaries(1)
img
Пресцентър МОЗаместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и представители на ръководния състав на Министерството на отбраната и Въоръжените сили наблюдаваха днес, 8 ноември 2018 г., заключителния етап от националното тристепенно командно-щабно компютърно подпомагано учение „Есен - 2018”. То се провежда в Националния военен учебен комплекс „Чаралица” и в пунктовете за постоянна дислокация на военните формирования в осем гарнизона в страната.

Ученията от поредицата „Есен“ се провеждат веднъж на всеки три години и са част от подготовката на щабовете и формированията от състава на въоръжените сили на Република България на стратегическо, оперативно и тактическо ниво да планират и проведат операция по защита на териториалната цялост на страната. Сценарият на „Есен -2018“ е фиктивен и е съобразен с новите рискове и заплахи за националната сигурност.

Офицер, планиращ учението е началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, офицер, провеждащ учението е заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, директор на учението е бригаден генерал Маргарит Михайлов - директор на дирекция „Операции и подготовка”.

В деня за демонстриране на способности от участниците в учението бригаден генерал Маргарит Михайлов запозна гостите с целите, задачите и структурата на „Есен – 2018“. Брифинг за оперативната обстановката съгласно сценария на учението изнесе командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров. По-късно гостите разгледаха основните работни места, където са разположени структурата за ръководство и контрол и функционални групи от участниците в учението.

В „Есен -2018” участват повече от 650 военнослужещи от Министерството на обраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, Съвместното командване на силите (СКС), Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада „Специални сили“, Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО, щабове и формирования от СКС и видовете въоръжени сили.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Участниците в тристепенното командно-щабно компютърно подпомагано учение „Есен - 2018” днес демонстрираха способности (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  68-ятт 08 ное 2018, 21:10
   
  6
   
  1

  Колю Капута от отделениицето „Специални сили”, взе ли дейно участие?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker