Президентът Румен Радев определи преодоляването на некомплекта и мотивацията на личния състав като най-съществения проблем пред Въоръжените сили

Pan.bg 12 ное 2018 | 15:16 views (1335) commentaries(1)
img president.bg

Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход за тяхното решаване. Българските военнослужещи са високоинтелигентни и мислят за бъдещето на България. Те поставят проблемите и се фокусират основно върху това как да станат по-добри в своята дейност и как да придобиват нови и съвременни способности. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в отговор на журналистически въпрос след среща с личния състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

„61-ва Стрямска механизирана бригада е гръбнакът на Сухопътни войски. Тя е най-голямото формирование и е важен стожер в нашата цялостна система за национална сигурност“, подчерта държавният глава.

Запитан какво трябва да бъде направено, за да бъде преодолян големият некомплект в Българската армия и как военната професия може да стане привлекателна за младите хора, Румен Радев каза, че това е въпрос, който е поставян постоянно на заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност. По думите на президента това е и най-тежкият проблем пред Въоръжените сили и ако сега не се вземат мерки, в бъдеще този въпрос ще има изключително негативен ефект върху системата за национална сигурност.

„Мерките са комплексни, не само социални, те са изключително важни, също както и условията и възможностите за водене на пълноценна военна подготовка, придобиването на нова техника, изграждане на способности и мотивацията на хората“, допълни държавният глава.

В рамките на посещението си в 61-ва Стрямска механизирана бригада Румен Радев разгледа въоръжението, техниката и войсковото оборудване на бригадата и поднесе цветя пред паметника на загиналите воини във войните за национално обединение 1912 -1918 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  кой БЕШЕ този ПЕДЕрадев?! 12 ное 2018, 22:03
   
  5
   
  1

  ТЪЙ РЕЧЕ СВАТБЕНИЯТ ГЕЙРАЛ-
  ВЪРХОВНИЯТ ГОВНЬОКОМАНДВАЩ румИн,
  който във ВВС-ООД СЕРИОЗНО СЕ ГРИЖЕШЕ ЗА:

  -"братя костадинови" ,калинките,гадинките,к*рвите,
  добитъка,полезните изкопаеми,
  полит-Уфицерите,доносниците,руските,
  американските и другите шпиони и доносници,
  женичките и дъщеричките на знайни и незнайни
  "заслужили" шапкари, хибридните вУенни и т.н.

  РАЗБИРА ГИ ТЕЗИ НЕЩА нато-Комсомолецът!
  ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА
  - СКОРО НЯМА ДА ИМА И ТАЗИ "армия" !

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker