Ветераните от войните със свой клуб в Русе

Pan.bg 14 ное 2018 | 08:31 views (399) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com''; Стоян Икониев

В края на октомври т.г.на ул.”Фердинанд” № 3-а етаж 3 тържествено беше открито и осветено предоставено от община Русе помещение за Клуб на СВВБ за провеждане на организационна дейност. Присъстваха гости от община Русе, ветерани от войните на България, потомци и съмишленици. Сред тях бяха още подполковник от запаса Георги Николов – председател на Общинската организация към Рег. СОСЗР, членове на дружество „Стефан Караджа” на запасното войнство в Русе, и началникът на Военно окръжие полковник Недев

Областното ръководство на СВВБ с грамота, подписана и поднесена от председателя г-жа Василка Илиева до кмета Пламен Стоилов, изказва своята благодарността на ветераните, затова, че те вече имат свой клуб, където да провеждат организационни мероприятия, рождени дни, лекции по актуални въпроси и др. До сега нито един кмет не ни е удостоявал с такова внимание, от както съществува съюза. Пожелаваме Ви да бъдете винаги всеотдаен към ветераните. Бъдете здрав и жив дълги години и да радвате хората около Вас, се посочва в грамотата. Освещаването на клуба извърши отец Марин.

Стоян Икониев прочете заповедта на председателя на СВВБ доц. д-р Иван Сечанов, с която Василка Илиева е удостоена със званието „Заслужил деятел на СВВБ” и й трикольорен шал с емблемата на Съюза, значка, поздравителен адрес и парична сума.

За бъдещата дейност и закрила на осветения клуб ще бди иконата „Свети Георги”, дарена от кмета на Община Русе. И другите гости направиха дарения с подходящи за клубната дейност предмети.

В деня на будителите, ветерани, потомци и съмишленици от клуба към областната организация, посетиха Пантеона на възрожденците. Поднесоха цветя на гробовете и запалиха свещи в памет на погребаните възрожденци.И тази година за пореден път на 3 ноември Областната организация на СВВБ, заедно с членове на общинската организация на запасното войнство – Русе, организираха отбелязването на войнишката задушница. Ритуалът се проведе пред Мемориала на загиналите във войните за свободна и независима България. Слова произнесоха г-жа Илиева и подп. Г. Николов. Заупокойна молитва отслужи Отец Марин от русенската Патриаршия.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker