Обсъдиха създаването на Група за приятелство между България и Швеция

Pan.bg 14 ное 2018 | 08:33 views (418) commentaries(1)
img Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана, сподели с Н. Пр. г-жа Луиз Бергхолм, че парламентът е гласувал три големи модернизационни проекта за армията, военновъздушните сили и флота.

Източник:"Otbrana.com"

Създаването на Група за приятелство България-Швеция, както и двустранните отношения между двете страни, бяха обсъдени днес на среща между ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана и Н. Пр. г-жа Луиз Бергхолм, посланик на Швеция в България.

И от двете страни беше отбелязано, че България и Швеция имат сходни интереси по редица институционални въпроси на Европейския съюз, секторни политики и регионални предизвикателства.

С посланик Бергхолм беше обсъдено и успешното председателство на България на Съвета на Европейския съюз и придобиващия все по-голяма важност процес на интеграция на Западните Балкани. Ген. Попов сподели, че и първите проекти за постоянно структурирано сътрудничество /ПЕСКО/ са започнали успешно.

По време на срещата бяха дискутирани и отношенията в областта на отбраната и сигурността “Работим за силна армия и отбрана”, каза ген. Попов по време на разговора.

Ген. Попов сподели с Н. Пр. г-жа Луиз Бергхолм, че парламентът е гласувал три големи модернизационни проекта за армията, военновъздушните сили и флота. “Секторите отбрана и сигурност са ключови в приоритетите на Народното събрание”, каза още ген. Попов по време на срещата.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за изпращане на покана до председателят на Народното събрание за официална визита в шведския Риксдаг.

Срещата беше организирана по искане на Н. Пр. г-жа Луиз Бергхолм, Посланик на Швеция в България, съобщават от Комисията по отбрана.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  щурмфюрер фон Щрьом 14 ное 2018, 09:13
   
  1
   
  0

  Значит внасянето на шведки в Бългерията предстои,така ли? За подобряване на раждаемостта. Щото шведките няма да се интересуват,дали българските работодатели ще им еб.... съкращават майката,пардонъ,майчинството.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker