Създава се на Група за приятелство България-Швеция (допълнително)

Pan.bg 14 ное 2018 | 08:53 views (382) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР ВТК

Да се създаде Група за приятелство България-Швеция обсъдиха председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов и шведският посланик у нас Луиз Бергхолм.

И от двете страни беше отбелязано, че България и Швеция имат сходни интереси по редица институционални въпроси на Европейския съюз, секторни политики и регионални предизвикателства.

С посланик Бергхолм беше обсъдено и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, както и придобиващия все по-голяма важност процес на интеграция на Западните Балкани. Константин Попов сподели, че и първите проекти за постоянно структурирано сътрудничество /ПЕСКО/ са започнали успешно.

По време на срещата бяха дискутирани и отношенията в областта на отбраната и сигурността “Работим за силна армия и отбрана”, каза ген. Попов по време на разговора. Той сподели, че парламентът вече е гласувал трите големи модернизационни проекта – за Сухопътни войски, ВВС и ВМС. “Секторите отбрана и сигурност са ключови в приоритетите на Народното събрание”, каза още председателян на Комисията по отбрана.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за изпращане на покана до председателя на Народното събрание за официална визита в шведския Риксдаг.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker