1000 от 61-ва бригада на учение на „Корен”

Pan.bg 16 ное 2018 | 12:32 views (1136) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';АВТОР БА

На учебен полигон „Корен” днес приключва тридневното тактическото учение „Мирен страж 2018” на тема: „Механизираният батальон в настъпление“. То служи за оценяване на способностите на пехотна батальонна група от „Тежък тип” за развръщане и способностите й за изпълнение на задачи в национални или коалиционни операции в съответствие със стандартите на обединеното командване на НАТО по операциите. Пехотната батальонна бойна група е сформирана на базата на 1-ви механизиран батальон с командир подполковник Станислав Малешков от 61-ва Стрямска бригада. Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, провеждащ учението е командирът на 61-ва бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, а директор на учението е заместник-командирът на 61-ва бригада полковник Станимир Христов.
През първия ден с формированията на батальонната група бяха отработени въпросите по извършване на тактическо придвижване, организиране на боя на местността и подготовката им за настъпление. През втория ден бяха наблюдавани действията на формированията при воденето на настъпателната операция. Днес се отработва въпросът по организирането и заемането на отбраната.
Основната цел на учението е цялостна оценка на боеготовността и боеспособността на щаба и формированията на пехотната батальонна група при планиране и провеждане на операциите в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет.
Общо участват над 1000 военнослужещи, над 70 единици бронетанкова техника и над 160 единици автомобилна техника от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker