Капитан от запаса описа омагьосния кръг на банкера

Pan.bg 21 ное 2018 | 08:40 views (465) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com''; Спирдон Спирдонов

Книгата „Омагьосният кръг“ на капитан от запаса Иван Иванов, възпитаник на артилерийското училище в Шумен, бе представена тази вечер в ЦВК. За музикалното оформление на културната проява се погрижиха Мария Найденова и пиарът на служба „Военна полиция“ Митко Димитров, който бе и водещ на презентацията.

Това е един политически роман, написан съвестно със стегнат език, посочи от името на издателство „Изток Запад“ Румен Леонидов. Тази книга е посветена на сина и дъщеря ми, децата са нашите най-добри учители, посочи авторът. Той призна, че зад главния герой - изпълнителен дирекор на банка, не стои измислена личност. Впрочем, книгата е била готова преди две години и половина, но по различни причини излиза сега.

В предговора банкерът Чавдар Романов посочва: „Да се пише толкова искрено вероятно е страшно, но при всички случаи – красиво и тъжно. Авторът майсторски ни сблъсква с вечните въпроси за силата и мярката, за притежанието и щастието, за егоизма и семейството, за децата, които ни напускат, за годините, които ни застигат, за (равно)сметката. И за Онзи, който е над всички нас.“

***

Капитан от запаса Иван Иванов е роден на 19 януари 1964 г. в Ловеч. Завършва Техникум по механо- и електротехника в града, а след това – Висшето военно артилерийско училище в Шумен. След десетгодишна офицерска служба се уволява.

Повече от десет години животът му е свързан с електронните медии – от самото им зараждане през всички проблеми и радости на прохождащия частен радиобизнес, свързан с изграждането на първата извънстолична радиоверига „Лиани“. Романът „Омагьосаният кръг“ е четвъртата му книга след „Какъв хубав сън“, „Старата къща“ и „Старият мръсник си го връща“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker