Военно-патриотични и пенсионерски организации с обръщение до президента

Pan.bg 06 дек 2018 | 08:57 views (869) commentaries(3)
img Източник:"Otbrana.com"

От 1 януари 2019 г. да се преизчислят пенсиите на всички пенсионери, неактуализирани от 2007 г., за да се намалят големите разлики между стари и новоотпуснати пенсии и законово да се регулира преизчисляването на пенсиите съгласно Кодекса за социално осигуряване на Република България и добрата европейска практика, за премахване на всяка дискриминация по отношение на пенсионерите, пенсионирани по различно време. Това се посочва в обръщение на военно-патриотични и пенсионерски организации до президента Румен Радев, в което се настоява за вето на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2019 г. и за съдействате за гарантиране на нормален живот на възрастните хора.

***

До президента на Република България и върховен главнокомандващ въоръжените сили г-н Румен Радев

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е

Уважаеми господин президент,

Официалната статистика на Евростат посочва нашата страна като най-бедна в Европейския Съюз, с най - ниските пенсии, сравнени с другите държави в Европейския съюз, и на едно от последните места на Балканите и в Европа.

По официални данни 1 милион и 450 хил. пенсионери живеят под прага на бедността, който за нашата страна се изчислява на 348 лева или 177 евро т.е. 5,7 евро на ден. С минимална пенсия от 207 лева /106 евро/ са 854 хиляди души или 40 % от всички пенсионери , а 28% или около 600 хиляди пенсионери са близо до прага на бедността.

Това е уродливата социална картина, тероризираща и угнетяваща възрастните граждани на Евроатлантическа България! Тенденцията в социалната стълбица на България е да слиза все по-надолу.

Унищожителният геноцид върху българския пенсионер продължава!

В бюджета за 2019 г. управляващите са заложили увеличение на мизерните пенсии с 5,7% и то от средата на годината /01.07.2019г./ . Управляващите съзнателно насочват милиарди средства в интерес на проекти със съмнения за корупционни практики, което решават еднолично или с използване на послушното и добре платено парламентарно мнозинство. което повишава своите доходи всеки три месеца, с нарастването на средната работна заплата в обществения сектор! Това е очевидна несправедливост, дискриминационна и отявлена корупционна политика.

Ето защо през целия период от 10 г. ние отправяхме към управляващите много декларации и обръщения с нашите искания и предложения с рационални и възможни решения, организирахме протестни митинги и събрания пред
Министерски съвет и Народно събрание. Нашите искания бяха посрещани с мълчание и категорично отхвърляне, под лъжливи, асоциални, прокорупционни и дискриминационни предлози.

За голямо съжаление, те не искат да се вслушат в гласа на народа. Факт са протестите в цяла България.

С гласуването на Бюджет-2019 на Република БЪЛГАРИЯ в частта на ДОО и отказвайки да приемат предложеното преизчисляване на всички пенсии, финансово обосновано и предложено за гласуване, управляващото парламентарно мнозинство извършва грубо нарушение на Конституцията на Р България за равенство пред закона.

Спрете геноцида, който се упражнява върху нас, възрастните хора!

Помогнете да се изпълнят нашите човешки искания и права за нормален живот и съществуване, а именно:

1. От 1-ви януари 2019 г. да се преизчислят пенсиите на всички пенсионери, неактуализирани от 2007 г., за да се намалят големите разлики между стари и новоотпуснати пенсии и законово да се регулира преизчисляването на пенсиите съгласно Кодекса за социално осигуряване на Република България и добрата европейска практика, за премахване на всяка дискриминация по отношение на пенсионерите, пенсионирани по различно време.

2. Народното събрание на Република България да приеме Закон за възрастните хора, който отлежава повече от три години, с което ще приближи България към изконните европейски ценности и ще гарантира техните права.

Ние българските пенсионери, сме европейски граждани и искаме да изживеем достойно своите старини, защото сме се трудили и вложили своя труд за просперитета на държавата ни и сме изградили това национално богатство, което в последните 25 години се приватизира, краде, продава на корупционно ниски цени от продажния управленски състав.

Уважаеми г-н президент,

Ние, пенсионерите Ви молим да наложите вето на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2019 г. и да съдействате за гарантиране на нормален живот на възрастните хора.

От протестния митинг на пенсионерите, проведен на 28 ноември т.г. пред Народното събрание.

(Подписали: Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – генерал о.з. Златан Стойков, Съюз на ветераните от войните на България – доц. д-р Иван Сечанов, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите – младши лейтенант о.з. Петър Велчев, Съюз на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, ШЗО и родолюбивото воинство и гражданство – капитан далечно плаване Атанас Илев, Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната – полковник о.з. Иван Иванов, Съюз на пенсионерите – 2004 – Валентина Николова, Българска асоциация на пенсионерите – Димитър Кисимов, Съюз на миньорите пенсионери от въгледобива – Тодор Костов, Българска асоциация на пенсионерите – обединени – Костадин Недев, Съюз на летците ветерани в България – Димитър Антонов.)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  бай Пердах 06 дек 2018, 09:29
   
  4
   
  0

  Бравосъ,много хубаво е написано обръщението-ясно,точно и истинно!

 2. #2
  ГРАДСКИЯТ 06 дек 2018, 10:39
   
  8
   
  5

  КАТО го ПОЗНАВАМ румИн КАКЪВ ХЛЪЗГАВ ЛИЦЕМЕР Е ,ТАКА ЩЕ ИМА СВЪРШИ РАБОТА,
  ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ СЕТЯТ за него !

 3. #3
  За каквото и да е 06 дек 2018, 13:36
   
  1
   
  0

  Отговор на коментар: #2

  За другите пенсионери не знам,но от страна на военните...... борци не виждам,а виждам доказани колаборационисти. Въобще не вярвам,че Златан Стойков може да се пребори за каквото и да е.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker