Започна провеждането на анализите на подготовката, войсковия ред и дисциплината през 2018 година във военните формирования на ВВС

Pan.bg 11 яну 2019 | 09:24 views (389) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg''


Във военните формирования на Военновъздушните сили започна провеждането на анализите на подготовката, войсковия ред и дисциплината през 2018 година. На 09.01.2019 г. анализът се проведе в зенитно-ракетната база в гр. Божурище с участието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

Като динамична и усилна, определи изтеклата година командирът на Базата полковник Емил Димитров. Той изтъкна, че основни акценти в нея са били повишаването нивото на подготовка на командирите от всички нива и останалия личен състав и поддържането на специалната техника и въоръжението в готовност за бойно използване. Като важен етапи от тези процеси определи участието и отличното представяне на войските в голям брой национални и международни тренировки и учения на ВВС (вкл. участието в учението за оценка способността за самозащита на бойната авиация на НАТО MACE-XIX в Словакия).

Генерал-майор Цанко Стойков даде висока оценка за постигнатото от ЗРВ през изминалата година и начерта основните приоритети, които предстоят през 2019 г. Командирът на ВВС заяви, че състоянието и потенциалът на войските дава увереност, че ще се представят достойно в серията предстоящи учения и тренировки. Най-значимото се очертава да е тактическото учение с бойни стрелби с международно участие „Шабла-2019”.

Анализът бе последван от тържествена церемония по предаване и приемане на длъжността „командир“ на Първа зенитно-ракетна база. На нея присъстваха командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, бригаден генерал Васил Лазаров, съветник на президента на Република България, комисия от Военновъздушните сили и команден състав от ЗРВ.

Поради навършване на пределна възраст полковник Емил Димитров сдаде длъжността на полковник Валери Ценов досегашен заместник-командир на базата.

Бригаден генерал Васил Лазаров прочете поздравителен адрес до полковник Димитров от името на президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев.
Полковник Димитров беше награден със сувенирен нож със заповед на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, а с ръчен часовник от командира на ВВС.

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе Анализ на дейността на формированието през изминалата 2018 година, на който отново присъства командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

image

Извършвайки ретроспекция и оценка на изпълнените дейности през годината, командирът на базата – полковник Петър Банков окачестви изминалата година като ползотворна, динамична и наситена с различни предизвикателства, позволяващи
поддържането и развиването на висока бойна и професионална подготовка в състава. Организационните дейности на Щаба и командирите на формирования, мотивацията, качествената подготовка и целеустремеността на личния състав в съчетание с оказаната помощ от старшото командване, благоприятстваха в значителна степен за успешното изпълнение на поставените от ВВС задачи.

Полковник Банков подчерта, че приоритетна задача за авиобазата е било осигуряването на приемственост между поколенията летателен състав. Командването е концентрирало усилията си за решаване на изключително важната задача за достигане на необходимото ниво на способности от млад летателен състав. Въпреки ресурсните ограничения, летателната дейност се е провеждала ритмично и със стремеж за максимално изпълнение на план-графика за летателна подготовка. Пълноценното оползотворяване на авиационния ресурс е довело до повишаване нивото на личната и инструкторско-методическата подготовка, както и до придобиване на по-висока степен за класна специалност на част от командно-инструкторския състав.

Той направи анализ на основните задачи пред авиобазата и тяхното изпълнение.

Командирът на Военновъздушните сили генерал – майор Цанко Стойков даде положителна оценка за дейността на Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” през 2018 год. Той приветства командването и личния състав за положените усилия, професионализъм и отговорност при изпълнението на поставените от Командването на Военновъздушните сили задачи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker