До 18 март ще има Командване на Специалните сили?

Pan.bg 12 яну 2019 | 11:51 views (623) commentaries(6)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор Цончо Драгански

Снимка:Слово произнесе бригаден генерал Явор Матеев

Чакат се с бързи темпове необходимите законови промени, и до 18 март май т.г. да имаме оперативно действащо Командване на Силите за специални операции на Българската армия, така както е в решението на Съвета по отбрана. Това заяви командирът на 68-а бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев по време на ритуала по повод началото на подготовката за текущата 2019 г. И допълни – правим всичко, което зависи от нас, трудностите не трябва да ни отчайват, а предизвикателствата ни зареждат с повече енергия.

В словото си командирът на бригадата благодари на всички за положените усилия през миналата година и очерта някои от задачите през 2019 г. Предстои поредната сертификация на Тактическа група за специални операции и подготовка на офицери, като част от Компонентното командване на Силите за отговор на НАТО. Планирани са много международни учения на територията на нашата страна, а също така и съвместни подготовки зад граница. От днес реално започваме планировката за най-голямото международно учение на НАТО. А това, че сме домакини на основната планираща конференция на Силите за специални операции на НАТО е признание за нашите възможности и отговорности. Продължаваме участието си в операции и мисии зад граница и през годините то се увеличава в количествено и качествено отношение. Нашето желание е да изпълняваме задачи като Сили за специални операции, в това е смисълът на професионализма и на нашата работа, каза по-нататък бригаден генерал Матеев.

image
Тържествен марш в снежна обстановка

През тази година продължава също и изключително отговорната дейност по националния план за противодействие на тероризма. Постоянни са всекидневните задачи, свързани с воденето на подготовката и поддържането на бойната готовност на нужната степен. Ще се защитават и позициите на спортния фронт, след като две години поред бригадата е общоармейски шампион. Молитва за успех и благополучие за текущата година отслужи Негово Високоблагоговенство ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов. Прочетена бе заповед на министъра на отбраната за обявяване на крайното комплексно отборно класиране в държавните военни шампионати и първенства за 2018 г. На първо място е 68-а бригада „Специални сили”. За проявено високо спортно майсторство с почетен плакет са наградени редник Ваня Гатева – стрелба с пистолет, и младши
сержант Лидия Петкова – ориентиране. Прочетен бе и поздравителен адрес до командира на бригадата от името на ръководството на ПГ „Ген. Владимир Заимов” – Сопот, в който се изказва благодарност за оказаното съдействие при провеждането на открит урок на тема „Бъди войник”.

Ритуалът завърши с тържествен марш. Присъстваха председателят на Общинския съвет на Пловдив Савина Петкова, главният секретар на областна администрация – Пловдив, Борислав Димов, бригаден генерал от запаса Пламен Торлаков и полковниците от запаса Тома Дамянов и Сирмо Сирмов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Ромчо 12 яну 2019, 12:03
   
  5
   
  3

  Много бой шъ ядете.

 2. #2
  Въпрос 12 яну 2019, 13:14
   
  2
   
  1

  До 18 МАРТ или до 18 МАЙ. Уточнете!

 3. #3
  зелен фасул 12 яну 2019, 13:49
   
  5
   
  1

  Ако ти оберат апартамента никой от съседите няма да чуе и види, ама ако влезеш във входа с чужда булка, целият блок ще е нащрек!

 4. #4
  CCO 12 яну 2019, 17:35
   
  7
   
  1

  аре честито ново командване нов генерал майор. А СС, колко са, сигурно нямат и за полк хора. Ама това е като си близо до когото трябва и дори и да си като яворчо всичко се постига. Много вожд малко индианец

 5. #5
  Дедото 12 яну 2019, 17:48
   
  10
   
  0

  За пръв път в живота си виждам подобно посмешище да носи генералска униформа. Все бях виждал смешници полковници, генерали, пияндета, мазници, ама подобни жалки подлизурковци никога не бях виждал.

 6. #6
  любопитен 12 яну 2019, 22:18
   
  0
   
  0

  До #1 "Много бой шъ ядете"!!!!! За кого се отнася този бой, не става ясно?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker