Генерал-лейтенант Любчо Тодоров откри вчера оперативния сбор на Съвместното командване на силите

Pan.bg 20 фев 2019 | 08:29 views (416) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg'';https://www.mod.bg/

Оперативен сбор на командващия на Съвместното командване на силите (СКС) започна на 19 февруари. Темата на форума е „Предизвикателства при развитието на Съвместното командване на силите, произтичащи от динамично променящата се среда за сигурност и ангажиментите към колективната отбрана”.
„Целта на сбора е да се очертаят направленията при формиране и използване на националните съвместни сили за провеждането на съвместна операция. Усилията трябва да бъдат насочени към привеждането на отбранителните способности в съответствие с параметрите на средата за сигурност. Изграждането и поддържането им трябва да бъдат основани на принципите на интеграция, мобилност, ефикасност, единство на войсковите единици и на силите”. С тези думи командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров откри форума.В работата на сбора взе участие и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командири и представители на видовете въоръжени сили, дирекции и служби от министерството и щаба на отбраната, ВА „Г.С.Раковски”, НВУ „Васил Левски” и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров, командирът на щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в Република България, командирите на подчинените на СКС военни формирования, началниците на отдели и сектори от Щаба на Командването.
През първия ден бяха изнесени доклади за актуалните тенденции и основните предизвикателства, произтичащи от средата за сигурност.
Сборът ще продължи своята работа и на 20 февруари 2019 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker