Warning: getimagesize(http://otbrana.com/uploads/g_12446.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Мария Стоянова остава лидер на столичните ветерани

Pan.bg 14 мар 2019 | 09:18 views (366) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

На своята предконгресна отчетно-изборна конференция столичните ветерани от войните преизбраха за свой председател Мария Стоянова. Форумът се проведе във военното общежитие на бул. „Цариградско шосе”. Участваха заместник-председателите на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) капитан I ранг от запаса Марин Петков и полковник от запаса Петър Пандурски, председателят на Съюза на пенсионерите – 2004, Валентина Николова, чийто баща е участвал в Дравската епопея преди 74 години и началникът на Столичното военно окръжие полковник Венцислав Венков.

В нашата организация членуват 327 ветерани и десетки потомци, посочи в доклада си Мария Стоянова. През 2018 г. ветераните са били 457. Усилията в последния тригодишен период са били насочени за подпомагане на ветераните, внимание към тези, които навършват кръгли годишнини, посещения на исторически места у нас и зад граница. Когато е необходимо, ходиме и по домовете, посочи Мария Стоянова. Тя благодари за подкрепата от страна на централното ръководство на СВВБ, Министерството на отбраната, районните кметове и Военното окръжие. Отбелязано бе, че през тези три години столичните ветерани са работили още под ръководството на д-р Тодор Анастасов, който почина, Евгений Белий и Любен Ризов, които се отказали по собствено желание.

Полковник от запаса д-р Митка Захариева подчерта, че за защитата на Родината няма възраст и ветераните трябва да поддължат висок дух. Посещаваме всички ветерани, там, където е необходимо ги подпомагаме, информираме ги за социалните им права, поддържаме връзка и с близките им, посочи председателят на организацията в район „Красна поляна” Евгений Белий. Съюзът прави много за нас, каза с благодарност доброволката Иванка Богоева. Любен Ризов изрази недоволство от съвместната си работа с членовете на управителиня съвет, когато е бил председател. Роза Генова призова да се работи по-активно за привличане на потомци в СВВБ. В район „Люлин”, каза тя, имаме 15 ветерани и 10 потомци. Полковник Венков посочи, че продължава изпълнението на споразумението с ЦВО и подкрепата от военните експерти в районните администрации.

Поздравления получи ветеранът Христо Павлов, който съвсем скоро ще навърши 100 години. Избрани бяха членове на управителния съвет, на контролната комисия и делегати за XI конгрес на СВВБ. Капитан I ранг от запаса Марин Петков връчи членски карти на потомци.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker