Украински военен премина на страната на ЛНР

Pan.bg 16 мар 2019 | 08:00 views (469) commentaries(0)
img
http://pogled.info/svetoven/ukrainski-voenen-premina-na-stranata-na-lnr.102391


/Поглед.инфо/ Военнослужещият на 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна, Сергей Магденко, със съдействието на правоприлагащите органи и народната милиция на Луганска народна република, се прехвърли на страната на ЛНР, заяви официалният представител на военната служба на републиката Андрей Марочко.

„Службите за сигурност на Републиката, заедно с Народната полиция, извършиха успешна операция, за да осигурят прехвърлянето на нашата територия на войника от 54-та бригада на украинските въоръжени сили на Украйна Магденко Сергей Александрович”, съобщава Луганският информационен център.

Според Марочко, от показанията на задържания е видно, че”нито украинските политици, нито въоръжените групировки” са заинтересовани да прекратят конфликта в Донбас.

Той добави, че официалните документи, предадени от украинския военнослужещ, са внимателно проучени. И така, Магденко е казал на правоприлагащите органи на ЛНР, че командирите на частите на украинската армия използват своите подчинени „като роби”.

„Докато са в бойната зона, командирите на бригади и батальони дават подчинените си на разположение на предприятия и ферми като нископлатен труд. Робовладелците-командири успешно изразходват всичките пари за собствени цели”, казва Марочко.

Той отбеляза, че този „бизнес” е разпределен във всички поделения на 54-та бригада на въоръжените сили на Украйна.

„На тези работници в тила, техните командири осигуряват ежедневни бойни надници. А тези, които не се справят с тази работа, се изпращат на фронтовата линия като наказание, където вече не им се заплаща”, каза Марочко.

В допълнение, Магденко разказа на милицията за обучението на украинските служители по сигурността от чуждестранни инструктори. Той също е преминал обучение в обучителен център за сухопътни войски в с. Десна, Черниговска област. Там чужденци обучават украинските военни от разузнавателните отдели за минно-сапьорско дело.

„Магденко потвърди фактите за провеждане на целенасочени провокации, извършени от украинските бойци с цел да се предизвика ответен огън и да ни обвинят в нарушаване на режима на прекратяване на огъня”, казва Марочко.

Войници от украинските сили за сигурност често преминават на страната на милициите.Превод: В.Сергеев


Източник: Взгляд
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker