Нов батальон гурки се създава в британската армия

Pan.bg 19 мар 2019 | 13:51 views (617) commentaries(4)
img
pan.bg
Министърът на отбраната на Великобритания Марк Ланкастър потвърди, че се сформира нов специализиран батальон гурки. Третият батальон Royal Gurkha ще бъде формиран като специализиран пехотен батальон и ще започне да набира личен състав през 2019 г. Той ще се присъедини към другите подразделения Специалната пехотна бригада, съгласно плана, определен в Прегледа на отбраната от 2015 г. предвиждащ създаването на пет пехотни батальона. Тези специални пехотни батальони са предназначени да осигуряват и изграждат подразделения от военнослужещи с много високи бойни умения позволяващи им да водят бойни действия в най-различни условия по света. В продължение на повече от 200 години гурките са неразделна част от британските въоръжени сили и са демонстрирали изключителни военни способности. Войниците-гурки продължават да дават своя принос на британската армия чрез уникалните си умения, включително специализираните езикови способности. Министерството на отбраната също ще усили подкрепата си, за подразделенията от гурки, поради това, че Великобритания ръководи силите на НАТО за бързо реагиране. По такъв начин използвайки високите бойни способности на гурките, Обединеното кралство ще изпълни успешно своите съюзнически ангажименти в областта на отбраната. Освен това в новите подразделения гурките ще получат повече възможности за кариерно развитие, включително повишаване в службата и шансове за пълна 24-годишна кариера в армията. Министърът на отбраната Марк Ланкастър казва: "Гурките са си изградили изключителна репутация със своите умения и смелост като войници през вековете на службата и жертвоготовността си. Те носят уникален опит и перспектива за Великобритания и британската армия, което ги прави идеален избор при сформирането на третия специален пехотен батальон". Дългогодишният командир на 1-ви батальон "Гурки" генерал-майор Гез Стрикланд (на снимката долу) е имал възможност да провери бойните умения на своите подчинени от джунгалата на Бруней до Северна Ирландия и Босна. Поради това той също изказва задоволството си, че военното ведомство създава трети батальон.
Л. Дойчинов
Източник: www.armyrecognition.com
Илюстрации: www.gurkhabde.com

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нов батальон гурки се създава в британската армия

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Стойо 19 мар 2019, 18:24
   
  2
   
  0

  Типичен англосаксонец невменяем!

 2. #2
  Тъй, тъй 19 мар 2019, 22:48
   
  0
   
  0

  войниците гурки, командирите - не.....

 3. #3
  Кашпировски 20 мар 2019, 02:58
   
  1
   
  0

  Този индивид,от горната снимка,със кафявата униформа+очилата+това нещо където му седи на тъпата глава+тъпата,му физиономия+това тъпо название гурки,може единствено да умори,някой от смях и във това,ще се състоят специалните му умения.

 4. #4
  Мачета о дирек 20 мар 2019, 14:07
   
  2
   
  0

  Гурките са били използвани при Дарданелската операция,а после прехвърлени на Солунския фронт. Имам една снимка на пленени антантаджии и тоя набеден за ингелизин досещ мяза на мелез между индиец и жълтур. Нашите деди тия прехвалени бойци са ги драли като маче у дирек на Южния фронт и въобще не са се впечатлявяли от ингелизи,гурки,франсета,сенегалски негри,туареги или марокански арабески. Еее...има един случай на завоя на р.Черна,когато за пръв път пленили чернилки...Понеже се случили все селянчета не излизали от България та напълно джбронамерено ги вкарали в реката до им измият ваксата - мислили си,че нарочно са се намазали с вакса та да не се видат в тъмното.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration
eXTReMe Tracker