Министърът на отбраната награди полковник Свилен Александров, съдия във Военно-апелативен съд София

Pan.bg 12 апр 2019 | 10:55 views (610) commentaries(0)
img Източник:''Armymedia.bg''; https://www.mod.bg/

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди вчера, 11 април, полковник Свилен Александров, съдия във Военно-апелативен съд София, с почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги“ I-ва степен за офицери. Отличието се дава за значим принос към дейността на военно-съдебните органи и издигане и утвърждаване на авторитета на Софийския военен съд, и във връзка с неговата 60-годишнина.

За значим принос в развитието на военно-съдебната система полковник Свилен Александров бе отличен и с предметна награда от началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Наградата връчи заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. На церемонията присъстваха още началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов, постоянният секретар в Министерството на отбраната Антон Ластарджиев и др.

„За мен е чест да получа тези високи отличия. Благодаря за уважението и оценката за моята работа, които получавам от политическото и от военното ръководство на Министерството на отбраната“, каза полковник Свилен Александров.

Полковник Свилен Александров е един от основателите на Военно-апелативния съд през 1998 г. След десетгодишна служба е избран за председател на Софийския военен съд. На този пост остава в продължение на максимално позволения от закона срок – два мандата. От юли м.г. е съдия във Военно-апелативен съд София. Награждаван е многократно за приноса си за развитието на военното правораздаване. Баща на четири деца.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker