От 26 май до 28 юни 6000 бойци на учения у нас

Pan.bg 25 апр 2019 | 10:17 views (345) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

До 1200 машини идват за тренировките

До 6000 души от 7 натовски и две партньорски държави ще участват в мащабните учения на наша територия от 26 май до 28 юни. Разрешение за преминаването и пребиваването у нас с невоенен характер на съюзнически и чужди въоръжени сили даде правителството вчера.
Бойците ще участват в тренировъчните екшъни с до 1200 единици сухопътна техника и въоръжение и до 80 военни въздухоплавателни средства. В ученията ще се включат екипи от България, САЩ, Албания, Великобритания, Украйна, Гърция, Северна Македония, Канада и Италия.
Маневрите у нас ще са част от серията от 14 национални и многонационални военни учения, които са свързани помежду си и се провеждат по инициатива на НАТО за засилване на мерките за сигурност в Югоизточна Европа и Черноморския регион. Тернировъчните прояви ще се разиграят на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония.
Общото планиране на ученията се извършва под ръководството на командващия на сухопътните войски на САЩ в Европа съвместно със страните домакини. Ръководството и контролът на ученията ще се осъществяват от многонационална структура, която ще бъде разположена в гр. Графенвьор, Германия.
В района на съвместното българско-американско съоръжение на Учебен полигон „Ново село” под ръководството на Съвместното командване на силите ще бъде развърната националната структура, която ще извършва общото ръководство и контрола на ученията у нас и ще координира участието на българските Въоръжени сили в свързаните учения и структури извън територията на страната, информираха от МС.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker