ГОРЕЩО - АРМИЯТА ПРЕВЗЕ ДОБРОСЛАВЦИ Пешият парад за 6 май тренира на бившето военно летище (ГОЛЯМА ТРЕНИРОВЪЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 03 май 2019 | 18:27 views (3077) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОРЪЖИЕ"
На 3 май на територията на бившата 1-а авиобаза Доброславци се проведе генерална тренировка за пешия парад и преминаването на военната техника, които ще дефилират по площад "Александър I" за 6 май - Празник на Българската армия.

В пешия парад ще участват 10 представителни блока:
- на Военна академия;
image

на Националната гвардейска част;

на Националния военен университет, воден от началника му бр. ген. Пламен Богданов;
image
image

на СВ от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада Карлово/Казанлък, воден от командира на бригадата бр. ген. Пламен Йорданов;
image
image

и друг от състава на 101-и алпийски полк Смолян, воден от командира на полка полк. Димитър Кацаров;
image
image

от ВВС от състава на База за специална техника, База КУН, 16-а ТрАГ Враждебна и 1-а зенитно-ракетна база, воден от командира на 1-а ЗРБ полковник Валери Ценов;
image
image

от ВМС от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Бургас, воден от командира на Флотилията флотилен адмирал Мален Чубенков;
image
image

от 68-а Бригада "Специални сили" начело с командира й бр. ген. Явор Матеев;
image
image

от СКС от състава на Мобилната КИС в Горна Малина, воден от командира на Мобилната КИС полковник Димитър Хлебаров;
image
image

и блок на Военна полиция, воден от командира й бригаден генерал Борислав Сертов.
image

Всеки блок е с 8 колони и 8 редици, общо 64 бойци. Пред тях има 3 взводни командири и един ротен командир. Най-отпред на блока е командирът, а след него има знаменосец и двама асистенти. Общо 72 души.

Пряко в пешия парад участват около 800 души (10 блока, знаменна група, оркестри, линейчици) плюс около 170 души екипажи и разчети на бойната техника.

Подготовката е започнала преди месец-два по места, във военните формирования, а от 2 май групите тренират на летище Доброславци. Традиционната тренировка по маршрута на същинския парад в София бе изтеглена заради посещението на папата и се проведе на 2 май вечерта.

Командващ парада е ген.-майор Иван Лалов,
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
зам.-командващ на СКС. Пред медиите той сподели, че за него това е реално четвърти парад. През 2001 (въздушният парад не се състоя на 6 май заради проливен дъжд), 2015 и 2016 е бил в кабината на МиГ-29, а през 2019 г. за първи път ще премине с маршова стъпка, вместо с форсаж.
image

Тренировката бе с доста условности, като например това, че знаменната група вместо знамената-светини носеше дървени прътове.

Неприятно впечатление направи това, че военнослужещите в част от блоковете бяха със силно разнородни униформи - едни с шапки, други с барети. В това отношение "първенец" бе блокът на Военна полиция, чиито представители бяха с памучни фланели с къс ръкав, други с дълъг ръкав, трети с камуфлажни униформи, при това с различна разпетновка. На едни на гърба пишеше "Военна полиция", а на други Military Police.

image
image

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩО - АРМИЯТА ПРЕВЗЕ ДОБРОСЛАВЦИ Пешият парад за 6 май тренира на бившето военно летище (ГОЛЯМА ТРЕНИРОВЪЧНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker