NFIU: Оценка на способностите

Pan.bg 18 май 2019 | 14:00 views (470) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО (NFIU) навлезе в първа фаза от втория етап на процеса на потвърждаване на сертификацията си на 8 и 9 май. Това е сложен периодичен процес на оценка на способностите, провеждащ се на всеки три години, съобщиха от натовската структура.
Оценяването се извършва от експерти от МО. От името на Върховния главнокомандващ на силите на НАТО, наблюдатели от Многонационалната дивизия „Югоизток”, Румъния, наблюдаваха и оказваха контрол по време на ре-сертификацията. Комисията извърши проверка на създадените политики и доктрини, установените правила и процедури за работа в NFIU.
В края на втория ден всеки оценител сподели своите наблюдения и даде препоръки. Заместник-председателят на комисията за оценка полковник Станимир Габаров – началник на отдел „Подготовка и сертификация“ в Дирекция „Операции и подготовка“ и старшият наблюдател от Многонационалната дивизия „Югоизток” полковник Константинос Коконас споделиха първоначалните си впечатления и дадоха указания за следващите фази на процеса по ре-сертификация. Командирът на Щабния елемент полковник Светослав Халваджиев благодари на личния състав на NFIU за професионализма при изпълнението на задачите. Процесът по потвърждаване на сертификацията продължава през този месец.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker