Белгия даде заявка, че може да превъоръжи пехотата ни

Pan.bg 19 май 2019 | 23:22 views (1037) commentaries(2)
img
blitz.bg/

Белгия даде заявка, че иска да участва в проекта за модернизация на Сухопътните ни войски. Най-голямата белгийска фирма в областта на отбранителната индустрия John Cockerill Defense официално обяви, че се включва в конкурса на военното министерство за реализация на проекта, след като бъде даден старт на тръжната процедура. Компанията е основана преди 200 години и днес разполага с 5600 служители, като годишният и оборот е над 1 млрд. евро. John Cockerill е единствената компания в света, която произвежда бойни куполи, проектирани на модулен принцип.


Това означава, че бойната машина може да променя калибъра на оръдието си. Времето за смяна на оръдие, например на калибър 30 мм с калибър 40 мм е 1 час, но добре обучен и натрениран екипаж го прави за 10 мин. Белгийската компания работи с България от 2010г. Тя използва български доставчици за нейните продукти. Българската “Оптикс” доставя за нея системите за прицел и електронно наблюдение.


“Нашите куполи предоставят най-високо качество през целия жизнен цикъл на бойните машини, който е от 30 до 50 г.”, заяви Беър Мидкиф, вицепрезидент на компания за Централна и Източна Европа. Проектът за превъоръжаване на Сухопътните ни войски е на стойност почти 1,5 млрд. лв. Той предвижда придобиване на 150 бронирани машини, от тях 90 са бойни, а останалите специални и спомагателни.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/belgiya-dade-zayavka-che-mozhe-da-prevorzhi-pekhotata-ni_news674731.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  THUNDER 19 май 2019, 23:42
   
  6
   
  0

  Модулен купол :

 2. #2
  Тома 30 май 2019, 08:17
   
  1
   
  0

  А защо България не даде заявка да превъоръжи пехотата ни? Или пехотата на Белгия, примерно. Какво, не можем ли? Нали имахме военни заводи. Защо ги унищожихме? Защо я докарахме така, че да не можем? Има ли някой да отговори на подобни въпроси? Някой задава ли си ги?

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker