Сертифицираха декларираните формирования за ЯХБЗ от Сухопътните войски

Pan.bg 24 май 2019 | 09:39 views (264) commentaries(0)
img Източник:"Svodka.start.bg''

На 22 май приключи тактико-специалното учение за даване на оценка на бойните способности за изпълнение на дежурство в Силите за незабавно последващо въвеждане към „NRF-20“ „Специализирана защита-19” с многофункционален взвод за ЯХБЗ от 38 батальон за ЯХБЗ и Е.
Тема на занятието бе „Действие на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационална рота от многонационален батальон за ЯХБЗ“.
От 20 до 22 май, в района на военното формирование и местността „Тепсиите“, 64 военнослужещи и 27 единици специална техника от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е отработиха и демонстрираха знания и умения по познаване и прилагане на ръководните документи на НАТО при изпълнение на задачи по ЯХБЗ.
Командирът на взвода капитан Румен Кръстев показа способности по управление на личния състав при изпълнение на задачите, а личният състав от многофункционалния взвод демонстрира умения по извършване на марш, заемане и действия в район за бойно използване и водене на радиационно и химическо разузнаване, както и извършване на обеззаразяване.
Председател на комисията по оценяване от командването на Сухопътните войски бе полковник Христо Начев, който връчи сертификат „БОЕГОТОВ” на многофункционалния взвод от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е.
*********

Главните сержанти на Българската армия и на Сухопътните войски посетиха Центъра за подготовка на специалисти-Сливен
Главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов посетиха Центъра за подготовка на специалисти – Сливен (ЦПС). Придружени от главният сержант на ЦПС старшина Иван Иванов те се срещнаха с войниците и сержантите от формированието и разговаряха по въпроси за професионалното развитие, подготовката и мотивацията на военнослужещите.
Главните сержанти се срещнаха и с командира на формированието полковник Любомир Вачев и заместник-командира полковник Данчо Николов.
*******

В Центъра за подготовка на специалисти - Сливен завърши обучение за получаване на военно-отчетна специалност
Вчера, в Центъра за подготовка на специалисти приключиха изпитите на 21 военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на военно-отчетна специалност (ВОС) и квалификация. От тях 19 са с ВОС „Специалист от мотопехотни войски” и 2-ма - „Специалист от танкови войски”
Военнослужещите държаха изпити по огнева подготовка на огневи комплекс „Батмиш”, а по практика и теория по тактико-специална подготовка - в района на формированието.
Изпитът се проведе от комисия с председател полковник Васил
Челенков, началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски. Той поздрави военнослужещите за доброто им представяне и уточни, че за тях това е само начало, че тук са получили добра основа, към която предстои да надграждат. Важното е да свикнат с ролята на командири, които ясно и точно да формулират поставените задачи и да умеят да управляват подчинените си.
На обучаемите бяха връчени удостоверения за получената военно-отчетна специалност и присвояването на първо сержантско звание.
(Съобщението е на КСВ)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker