Обсъдиха операциите на ЕС и НАТО

Pan.bg 24 май 2019 | 13:12 views (330) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Автор БА

На заседанието на Военния комитет на Европейския съюз, проведено в Брюксел на 21 май, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев обсъди със своите колеги сътрудничеството на съюза с НАТО и провежданите операции и мисии в контекста на изпълнението на Общата политика за сигурност и отбрана, съобщиха от МО. Началниците на отбраната на страните-членки на ЕС проведоха дискусия по текущото състояние на проектите за развитие на военни способности в контекста на инициативата за Постоянно структурирано сътрудничество в областта на отбраната.
В рамките на пролетната сесия от заседания на Военния комитет на НАТО, която се проведе на 22 май, генерал Боцев и началниците на отбраната на останалите страни-членки на Алиaнса обсъдиха военни въпроси от общ интерес за колективната отбрана.
Във фокуса на дискусиите бяха сътрудничеството с Украйна и държавите от инициативата „Средиземноморски диалог”, разработването на документи, свързани с дейностите на НАТО за възпиране и отбрана, както и въпроси за модернизацията на Алианса. Участниците във форума обсъдиха и развитието на процеса по реализиране на адаптираната Командна структура на НАТО.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker