Заплатите на военните се увеличават с нови бонуси

Pan.bg 11 юни 2019 | 09:23 views (561) commentaries(3)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://fakti.bg/

Въвеждане на пакет от още бонуси към заплатите на военните предвиждат промени в наредбата за допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд в армията, които са публикувани са обществено обсъждане на сайта на военното министерство. Това съобщи в. „Монитор“. От Министерството на отбраната (МО) мотивират поправките с недостига на военнослужещи и амбицията за привличане на такива с цел попълване на състава.
В най-голяма степен от допълнителните „парашутни“, каквито получават рейнджърите, участващи в мисии зад граница, ще могат да се възползват IT специалистите. Така според класа, който имат военните, които се грижат за информационните системи и киберсигурността ще си докарват от 100 лв. до 300 лв. отгоре месечно, като най-голямата добавка ще се дава на майорите.
Въпреки че и сега получават бонуси за бойни дежурства, които при летците достигат до 100 лв., военните ще прибират вече допълнително по 50 ст. за всеки отработен час, когато са в готовност за аварийно-спасителни дейности извън своето работно място. Както основният бонус и допълнителният ще расте до 100% в почивните и празнични дни.
Към летателния състав се прибавят и ръководителите на полети под пагон, които ще прибират в джоба си до 150 лв. повече на месец. При нарушения от тяхна страна обаче бонусите им обаче ще могат да се спират за период от 1 месец до 1 година. Всички членове на екипажите на многоместни самолети с поне 15 години опит зад гърба си пък ще вземат 1/12 върху заплатата си.
За участниците в евакуационни операции в друга страна също са предвидени допълнителни средства - по 9 лв. на ден. В същото време за парашутист-водолазите премиите се увеличават двойно.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  лапният елемент 11 юни 2019, 09:31
   
  1
   
  2

  Какви са тия "парашутист-водолази"? Парашутисти които лазят с изстрелян парашут под водата ли? Явно е,че не викат ура! по баирите и не гонят там Михаля.

 2. #2
  вУенен 11 юни 2019, 09:48
   
  2
   
  0

  АПЗ сАм, женатЪ и тя е в ситематЪ,
  много искам да стана чантаджия,
  склонен съм към корупция,плащам си,
  гарантирам пълна дЕскретност ...!

 3. #3
  лапният елемент 11 юни 2019, 09:56
   
  1
   
  0

  НАМЕРИХ ГО КЪДЕ Е ТОВА:
  § 14. В § 1 от допълнителната разпоредба се създава т. 8:
  „8. „Парашутист-водолаз“ е специалист по разузнаване и специални операции, назначен на длъжност по длъжностните разписания на военните формирования на Военноморските сили, в основните функционални задължения на който е записано да изпълнява парашутни скокове и водолазни спускания. Списъкът на тези длъжности се утвърждава ежегодно от командира на Военноморските сили.“
  Заключителна разпоредба
  § 15. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в „Държавен вестник“.
  Министър: Николай Ненчев

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker