Британските специални сили ще се "пренасочат" от Ислямска държава към Русия

Pan.bg 14 юни 2019 | 17:35 views (574) commentaries(2)
img
pan.bg
Специалните части на Великобритания ще бъдат преориентирани от борбата срещу терористите на Ислямска държава (ИД) в Сирия и Ирак, за противодействие срещу Русия и редица други държави. Това пише британският вестник The Guardian. Според британските военни лидери необходимостта от използването на специалните сили срещу ИД постепенно намалява поради приближаването на пълното поражение на терористите. Следователно специалните сили трябва да получат други задачи, например борба с Русия и някои други държави. Публикацията съобщава, че директорът на специалните части е изготвил секретен доклад, озаглавен "Концепция за специалните операции", който ще бъде представен на британските министри за разглеждане. В случай, че този документ бъде одобрен, ще има преструктуриране на специалните части и съответно преориентиране на целите за специалните сили. Отбелязва се, че при изпълнението на новите задачи специалните сили ще работят в тясно сътрудничество с външното разузнаване. В Лондон са убедени, че Русия трябва да стане една от приоритетните нови цели за британските специални сили. Подобно убеждение се свързва предимно със „засилената загриженост за нейните действия на фона на отравянето на Скрипал в Солсбъри“. Британските специални сили включват Специалната въздушна служба (SAS) - подразделение за борба с тероризма на сухопътните войски и Специална лодъчна служба (SBS) - подразделение за специални операции на Морската пехота.
Източник и илюстрация: topwar.ru
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  ком 14 юни 2019, 22:31
   
  4
   
  1

  Ще бъдат преоринтирани от подръжници на тероризма в лицето на ислямска държава в откровенни противници срещу Русия единствения сериозен борец срещу тероризма.

 2. #2
  Geocom 15 юни 2019, 17:59
   
  2
   
  0

  Специалните части на Великобритания ще бъдат преориентирани от борбата срещу терористите на Ислямска държава (ИД) в Сирия и Ирак

  Че аз не съм чул специалните им части да са ликвидирали даже и един джихадист в Ирак и още по-малко пък в Сирия.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker