Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев наблюдава заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“ (ГОЛЯМА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 18 юни 2019 | 09:42 views (727) commentaries(0)
img
Пресцентър МО„Оценявам учението като много добре подготвено. Доволен съм от действията на българските военнослужещи и на нашите съюзници и партньори“. Това заяви началникът на отбраната генерал Андрей Боцев днес, 17 юни, на заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“, което се проведе на учебен полигон „Криволак“ в Република Северна Македония. „Най-важна е съвместимостта, която показаха военнослужещите, както и придобитите способности“, посочи генерал Боцев.

Началникът на отбраната припомни, че международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“ е част от серията национални и международни учения, които се провеждат през това лято на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Северна Македония в изпълнение на засилените мерки за гарантиране на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския регион. Целта на учението е да бъдат подобрени взаимодействието и оперативната съвместимост между участниците при подготовката и провеждането на съвместни операции. В него участват освен формирования от армиите на Северна Македония, Албания, Литва и Черна гора, и български военнослужещи от 68-а бригада Специални сили. Ръководител на българската група за специални операции е капитан Цветомир Илиев.

„Българските военнослужещи действаха съвместно в компонент на силите за специални операции, съставен от формирования на специалните сили от още три държави – Северна Македония, Албания и САЩ. Те са тренирани добре, показаха добра съвместимост. Задачите бяха изпълнени безопасно и успешно. Доволен съм от това, което показаха нашите момчета“, каза и командирът на 68-а бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, който също наблюдава заключителния етап на учението на учебен полигон „Криволак“ в Република Северна Македония.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев наблюдава заключителния етап на международното учение „Решаващ удар – 2019 г.“ (ГОЛЯМА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker