„Почетен знак на президента“ за Иван Сечанов – председател на Съюза на ветераните от войнитe

Pan.bg 18 юни 2019 | 10:27 views (227) commentaries(0)
img Източник:"Otbrana.com'';Спирдон Спирдонов

В ЦВК вчера сутринта започна работа XI конгрес на Съюза на ветераните от войните на България. В началото председателят на военно-патриотичната организация доц. д-р Иван Сечанов бе удостоен с високо отличие – „Почетен знак на президента на Република България“. Наградата връчи съветникът на държавния глава по сигурност и отбрана полк. Илия Милушев. Той поздрави участниците във форума от името на президента и върховен главнокомандващ Въоръжените сили ген. Румен Радев.

Вие сте най-добрите адвокати на политиката на мирно решаване на съществуващите конфликти, както и пример за решително отстояване на националните интереси, включително с оржие в ръка, се посочва в приветствения адрес, подписан от държавния глава. Бих искал, заявява президентът, да изразя своето уважение към ръководството на Съюза за положените усилия , за всеотдайната работа за защита правата и интересите на ветераните от войните на България.

Гордеем се, че сте наши партньори, посочи в приветствието си директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патиротично възпитание“ Иво Антонов. Той поздрави делегатите от името на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Нашето сътрудничесво е важно за България и ние ще продължаваме да ви помагаме в цялостната родолюбива дейност, каза още г-н Иво Антонов.

Поздравления и готовност за продължаване на активна съвместна дейност изразиха полк. Павел Станев – главен секретар на СОСЗР, капитан далечно плаване Атанас Иливе – председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, младши лейтенант от запаса Петър Велчев – председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Симеон Симеонов – председател на Отечествения съюз и Пенка Дойкова – кмет на Община Хисаря. От името на Руския съюз на ветераните и Асоциацията на ветераните в Северна Македония конгресът бе приветстван от полк. Дмитрий Бабийчук и полк. Ваньо Димков. Писмени поздравителни адреси имаше още от министъра на отбраната, началника на отбраната, БАС и НД „Русофили.“

В работата на конгреса, който бе открит със слово на доц. д-р Иван Сечанов, участват 114 делгати от избраните 152. 37 от тях са ветерани от Втората световна война, 103 – потомци и 12- съмишленици. Повече от половината са служили в Българската армия. 78 на сто са с висше образование. През обедната почивка бяха положени венци и цвеят пред Паметника на Незнайния воин и Паметника на ген.
Владимир Стойчев. Делегатите бяха уважени и от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя положи заедно с тях цветя пред Паметника на Незнайния воин. Доц. Сечанов връчи грамота и плакет на почетен член на СВВБ на г-жа Фандъкова. Ще нааправил всичко възможно да възстановим Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове пред НДК, каза тя.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker