Военнослужещи от състава на Сухопътните войски участват в полево многонационално учение „Драгон-2019 г.“ в Полша

Pan.bg 18 юни 2019 | 19:05 views (321) commentaries(0)
img MO

Военнослужещи от състава на 38-и батальон за ядрена, химическа, биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е) – Мусачево участват в многонационалното учение ,,Драгон – 2019 г.”, което се провежда на учебен полигон „Оржиш” в Република Полша. В него освен български военнослужещи участват формирования от Полша, САЩ, Германия, Норвегия, Испания, Чехия, Великобритания, Италия, Унгария и Румъния. По време на ,,Драгон – 2019 г.” се отработват и демонстрират способности по ядрена, химическа и биологична защита (ЯХБЗ) в многонационален формат, което е част от съвместната подготовка на формированията за ЯХБЗ, влизащи в състава на Силите за отговор на НАТО (NRF-20).

Българските военнослужещи са от състава на модула за радиационно и химическо разузнаване на втори многофункционален взвод за ядрена, химическа и биологична защита, деклариран за участие в NRF – 2020. Командир на модула е лейтенант Стоян Димитров.

От 11 до 13 юни, се проведе сертификация на страната-домакин с нейните партньори съгласно изискванията на CREVAL, a от 16 до 19 юни се отработват всички останали задачи по радиационно и химическо разузнаване на маршрути, сгради и вземане на проби от потенциално заразени почва, вода и др.

Учението ще завърши на 21 юни 2019 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker