Warning: getimagesize(https://static.webvariant.com/imagebank/cache/190711092229-660x371.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Портфолиото поръчки от Индия за руско оръжие и военно оборудване е за около 14 милиарда долара

Pan.bg 11 юли 2019 | 09:47 views (514) commentaries(0)
img https://pogled.info/svetoven/portfolioto-porachki-ot-indiya-za-rusko-orazhie-i-voenno-oborudvane-e-za-okolo-14-miliarda-dolara.106523

/Поглед.инфо/ Портфолиото на Индия за поръчки за руски оръжия и военна техника възлиза на около 14 млрд. долара, според заместник-директора на руската Федерална служба за военно-техническо сътрудничество (ФСВТС) Владимир Дрожов.

„Има перспективни проекти за създаването на смесени предприятия. „БраМос” вече се е доказал добре, създадено е съвместно предприятие за производство на Ка-226, наскоро бе създадено съвместно предприятие за производство на автомати „Калашников”. Може да се отбележи, че в момента имаме голямо портфолио от поръчки за доставка на руско въоръжение и военно оборудване в Индия, то е от около 14 млрд. долара”, заяви Дрожов.

Той подчерта, че военно-техническото е едно от най-важните области на сътрудничество между Русия и Индия. „Разбира се, ние се интересуваме от разработването на дългосрочни проекти с индийската страна. Една от тези области е помощта за изпълнението на програмата „Направете в Индия”. Ние напълно подкрепяме тази област и понастоящем работим за възможни проекти за сътрудничество с колегите от Индия. Наскоро проведохме работна среща на групата за следпродажбено обслужване”, допълни той.

Той каза също, че страните са се договорили да ускорят подготовката за подписване на междуправителствено споразумение за производство на резервни части в Индия. „В момента този проект на споразумение е в процес на преговори в Русия. Ние вярваме, че споразумението ще осигури добра правна основа за производството на резервни части за военно оборудване в Индия. Споразумението също дава възможност на нашите предприятия, които осъществяват производство на комплектуващите в Русия, да предадат съответните технологии и оборудване, за да организират производството на резервни части в Индия”, допълни заместник-директорът на Федералната служба за военно-техническо сътрудничество.

Според него, междуправителственото споразумение ще бъде универсално и ще включва всички основни платформи за сътрудничество във военно-техническия сектор: авиация (самолети, хеликоптери), бронирани бойни машини, военноморски теми, противовъздушна отбрана като отделен компонент, самолетоносач „Викрамадитя”.

„Предложихме да подпишем отделни междуправителствени споразумения по шестте области на сътрудничество поотделно, но индийската страна реши да ги обедини в едно, и ние се съгласихме с това”, уточни Дрожов.

Превод: В.Сергеев

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели

Източник: Новости ВПК
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker