Демонстрация на способности от участващите в учението „ Platinum lion 19“ (снимки) - част 1

Pan.bg 18 юли 2019 | 21:33 views (4851) commentaries(0)
img Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Демонстрация на способности от участващите в учението „Platinum lion 19“ (снимки)

Днес на полигон „Ново село“ се проведе медиен ден на съвместната подготовка “Platinum Lion 19”
“Platinum Lion” е годишно многонационално учение, провеждано в Черноморския район като част от съвместната програма за тренировки и обучение на Европейското командване на САЩ.

Съвместната подготовка “Platinum Lion 19” (8-20 юли 2019 г.) се планира да повиши взаимодействието и оперативните способности на НАТО и страните партньори от Черноморския район при провеждане на съвместни операции.
Темата на тактическото учение е „Действие на формирования от многонационален механизиран батальон при провеждане на операция в отговор на криза“.

В съвместната подготовка “Platinum Lion 19” участват 602 военнослужещи (България – 283, САЩ – 120, Румъния – 60, Молдова - 50, Албания – 32, Сърбия – 30, Грузия – 27), 32 единици бронетанкова техника (бойни бронирани машини – 26, танкове Т-72 и M1 Abrams - 5, артилерийски системи - 2), автомобилна техника – 34, вертолети Ми-24 и UH-60 Blackhawk – 5.

За съжаление американските вертолети изпълниха задачите си преди обявеното начало на посещение и екипът на сп. „Клуб КРИЛЕ“ успя да заснеме само тяхното кацане.

Демонстрираните способности на съвместните сили се наблюдаваха последователно от два пункта. На първия бяха представени действия по блокиране на населен пункт и прочистването му от екстремисти със силите и средствата на рота „Bravo“ (командир капитан Ерхан Сюлейман от Сухопътните войски на България). Ротата е съставена от български, румънски и молдовски механизирани взводове, албански пехотен взвод и взвод от морската пехота на САЩ.

На втория наблюдателен пункт бяха демонстрирани действията на рота „Alfa“ (командир капитан Христо Върбанов от Сухопътните войски на България) и рота „Charlie“ (командир старши лейтенант Андрей Вегнер от Сухопътните войски на Румъния) по провеждане на контраатака за окончателно изтласкване на противостоящите сили зад рубежа на държавната граница и възстановяване на контрола в зоната за отговорност.

„Бойните“ действия започнаха с нанасяне на удар от въздуха с НУРС и стрелба с бордната 12.7 мм картечница по земни цели с вертолет Ми-24. Екипажът на хеликоптера демонстрира точна стрелба и полет на малка височина, умело използвайки профила на релефа.

По-късно в контаратаката се включиха 120-мм самоходна минохвъргачка Б1-10 “Тунджа”, БМП-23, КЩМ Р-81 „Делфин“, БМП M2A3 Bradley, танкове
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Т-72 и М1 Abrams.

Медийният ден завърши със статичен показ на част от участващата бронетанкова техника, както и на танк Т-72 (за съжаление не бе показан американският М1 Abrams).

Учението наблюдаваха съветникът по сигурност и отбрана на президента на Република България Илия Милушев, заместник-командващият на Съвместното командване на силите генерал-майор Иван Лалов, заместник-командващият на Сухопътните сили бригаден генерал Валери Цолов, бригаден генерал Димитър Иванов – командир на 24-а авиобаза Крумово, полковник Светослав Халваджиев - командир на българския Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО, полковник Шанън Джонсън – аташе по отбраната на САЩ в България и др.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Демонстрация на способности от участващите в учението „ Platinum lion 19“ (снимки) - част 1

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/32 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker