Две в едно - нова 60-мм минохвъркачка за пехотата и за специалните сили от Rheinmetal

Pan.bg 13 авг 2019 | 19:53 views (1451) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб КРИЛЕ"Rheinmetall разработи нова 60-милиметрова минохвъргачка за пехота и специални сили (ССО). RSG60 се отличава с иновативни дизайнерски и инженерни характеристики, които правят тази система за индиректен огън много лека и лесна за работа. Няколко бързи ръчни настройки превръщат стандартната версия запехотата с тегло от 15,8 kg във версия за ССО, която тежи само 6,8 kg, без нужда от инструменти. Това прави RSG60 решение тип "две в едно".

В зависимост от боеприпасите и зарядите, стандартната версия може да достигне обхват до 3200 метра. Оборудвана с тридесет сантиметра по-дълга цев, обхватът се увеличава с около 500 метра. Вариантът Commando на RSG60 има обхват от около 2000 метра.

Дългата около 70 сантиметра, цевта е изработена от стомана с обвивка от въглеродни влакна. Това гарантира необходимата стабилност в същото време с по-ниско тегло, което води до цев, който тежи около 30% по-малко от конвенционалната стоманена минохвъргачка. Основната плоча е направена от композитни материали на база въглеродни влакна. Новият дизайн на това огнестрелно оръжие за индиректен огън не само спестява място, но може да бъде настроено и готово за стрелба за няколко секунди. Освен това чрез разхлабване на закрепващите болтове е възможно да се отдели RSG60 от основната плоча за около 30 секунди, превръщайки я в миномет за ССО.

Разработването на новата минохвъргачка започна през октомври 2017 г. в Rheinmetall Waffe Munition.

Целта на Rheinmetall бе да увеличи многофункционалното семейство от 60-милиметрови боеприпаси и съществуващата технология за управление на огъня на Rheinmetall Electronics с подходяща, ориентирана към бъдещето оръжейна система. От самото начало работата по разработката следователно се фокусира върху ниското тегло, скорост и ергономичност.

RSG60 е преминала многобройни успешни изпитателни стрелби.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Две в едно - нова 60-мм минохвъркачка за пехотата и за специалните сили от Rheinmetal

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker