Сливат баретите и жандармерията

Pan.bg 19 сеп 2019 | 05:36 views (1086) commentaries(0)
img Източник:"Armymedia.bg'';Aвтор БА

Жандармерията и Специализираният отряд за борба с тероризма в МВР се сливат в обща главна дирекция. Това предвиждат промени в Закона за МВР, които правителството одобри на заседанието си в сряда. Мотивите са, че така жандармеристите и баретите ще са по-ефективни при противодействие на тероризъм, освобождаване на заложници или издирване на особено опасни престъпници. Жандармеристи и барети ще бъдат ползвани и за опазване на реда при масови прояви.
Досегашният Научноизследователски институт по криминалистика пък вече ще е Национален институт за криминалистика. Така реално работещите в него ще могат да бъдат товарени с повече полицейски задачи и функции и да работят и в почивни дни. Повод за тази промяна е проблем с мобилизирането на достатъчно криминалисти при тежки престъпления, които се случват в почивни дни.
Друго предложение е преобразуване на правоотношенията и на служителите от дирекция „Инспекторат“ в такива по Закона за държавния служител, при условията на трета категория на труд. Целта е прилагането на подход, аналогичен на възприетия за други структури.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker