Пентагонът планира мащабно прехвърляне на сили в Европа

Pan.bg 09 окт 2019 | 11:22 views (455) commentaries(1)
img
pan.bg
Л. Дойчинов
През пролетта на 2020 г. Съединените щати ще проведат мащабни учения в Европа, в рамките на които се планира „най-голямата предислокация на войски“ към континента през последните 25 години. В понеделник, 7 октомври това съобщи германското издание Spiegel с позоваване на американското командване. Според изданието Пентагонът ще прехвърли 20 000 войници през Атлантическия океан. Както поясняват от редакцията на РИА Новости, целта на ученията Defender 2020 е да се увеличи боеспособността на страните от НАТО и "да се сдържат потенциалните противници". 37 хиляди войници от 19 страни от Алианса ще вземат участие в маневрите. Военнослужещите се предислоцират в Полша и балтийските страни. Германия ще се превърне в логистичен център по време на ученията, отбелязва изданието. Някои германски политици прогнозират влошаване на отношенията с Русия поради обявените маневри. "Тези учения ще провокират реакция от страна на Русия, което неминуемо ще доведе до по-нататъшна ескалация", заявил Александър Ной, член на Комитета по отбраната на Бундестага. Той призовал Берлин да откаже участието си в Defender 2020 и да не предоставя германска територия за тяхното провеждане. В момента около 35 хиляди американски военни, както и 17 хиляди американски цивилни специалисти са разположени в Германия.
По информация на Der Spiegel
Илюстрация: https://www.newsweek.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 09 окт 2019, 11:39
   
  1
   
  1

  "...Съединените щати ще проведат мащабни учения в Европа, в рамките на които се планира „най-голямата предислокация на войски“ към континента през последните 25 години...."

  Чисто дрънкане на оръжие! И каква полза от него?

  С Русия конвенционална война НЯМА ДА ИМА!!! Те не разбират от такива "майтапи"...
  Каквато и да е война САЩ/НАТО - Русия ще доведе до пълномащабното унищожение на САЩ!!!

  Възможно е в САЩ някакви тъпанари, които не разбират какво правят, да започнат тука в Европа някаква "Прокси-война" с Русия? Поляци, някакви изкрейзили от балтийските републики и подобни да започнат война с Русия? НО ЗАПОМНЕТЕ, САЩ няма да тръгнат да помагат на европейските натовци!
  И въпреки това, ако Русия види необходимост да примени ОМП, то САЩ ще са първите, които ще получат руският удар и то директно там в САЩ!

  Още нещо важно, което И НИЕ трябва да разберем! Вече нямаме само Русия! Срещу Натото се изправят Китай И Русия заедно!
  Русия изгражда система за ракетно предупреждение в Китай! А това е доста сериозно! Военно сътрудничество!

  След 2:00-та минута е това...


  Е, колко и ще Пентагонът да изпраща тука в Европа войски и "старо желязо", цяла Европа плюс целите САЩ, а могат и Канада даже да вземат,
  Китай и Русия ще ги смачкат всичките!!!

  Никой от натовците НЯМА ДА ОСТАНЕ!!!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker