Warning: getimagesize(https://www.mod.bg/bg/fn/uploads/BMP-1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Успешни изпитанията на модернизирана бойна машина на пехотата

Pan.bg 11 дек 2019 | 19:57 views (762) commentaries(5)
img mod.bg


Модернизирана бойна машина на пехотата БМП-2М, създадена на базата на БМП-1 руско производство, бе представена на Централния армейски полигон „Змееево“ днес, 11 декември 2019 г. Изпитанията наблюдава заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков.

„Изпитанията на модернизираната бойна машина на пехотата (БМП) минаха успешно. Бяха поразени целите на близка и далечна дистанция. Предстои да бъде направен анализ от експертите в Сухопътните войски и ако се потвърди необходимостта от демонстрираните нови способности на модернизираната БМП ще се премине към процедура по доставка в съответствие със законодателството“, коментира заместник-министър Величков след направените изпитания. Той отбеляза, че е необходимо българската отбранително-технологична индустриална база да се развива с темпо, което да догонва повишените изисквания на Българската армия. „Всеки лев, вложен за развитието на българската икономика е добре вложена инвестиция. Добре би било доставката на ново въоръжение да е съпроводено с индустриално сътрудничество с български партньор, а още по-добре, когато самата разработка е на българска компания в сътрудничество с военно-ремонтните заводи на ТЕРЕМ“, посочи заместник-министър Величков и допълни, че това дава сигурност на доставките при изпълнение на възстановителни и ремонтни дейности.

Демонстрираната днес модернизация се състои в монтажа на нов купол с 30-мм оръдие, ПТУРС и 7,62-мм картечница. Куполът е двойно брониран по съвременна технология. Оръдието е стабилизирано по време на движение. Бойният модул разполага с оптико-телевизионна система и видеомонитор. Корпусът на базовата машина е снабден с допълнителни люкове за десанта.

Предложението за модернизацията е на българската фирма „Металика –АБ“ ЕООД, а монтажът на бойния модул и неговата адаптация към наличната БМП-1 са извършени от „Терем-Ивайло ЕООД, Велико Търново“. Благодарение на това БМП-2М е получила нови, по-високи бойни способности.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  volxov5 11 дек 2019, 20:55
   
  1
   
  1

  Успешни изпитанията на модернизирана бойна машина на пехотата

  Да я видиме ,клипче нямате нали ?  Украйнците или урките ,чеб за зеле не стават,ние сме се хванали с тях !!!!

  Готовую машину-прототип представили на военно-технической выставке «Зброя та безпека-2018» в Киеве. БМП-М1С

  что несколько лет назад Украина предложила проект БМП-1УД

  модернизация се състои в монтажа на нов купол

  Штатная башня с пушечно-пулеметным и ракетным вооружением удаляется, и вместо нее на крыше корпуса монтируется боевой модуль «Стилет».

  На правом борту башни «Стилет» устанавливается качающаяся пусковая установка с креплениями для пары транспортно-пусковых контейнеров противотанковых ракет «Бар’єр». По данным разработчика, комплекс «Барьер» способен поражать цели на дальностях до 5 км. Тандемная кумулятивная боевая часть обеспечивает пробитие 800 мм брони за динамической защитой. Наведение осуществляется по лучу лазера.

  На задней стенке башни располагаются опоры с несколькими дымовыми гранатометами, направленными в переднюю полусферу.

  https://topwar.ru/148239-proekt-modernizacii-boevoj-mashiny-pehoty-bmp-m1s-ukraina.html

 2. #2
  volxov5 11 дек 2019, 21:24
   
  1
   
  0

  Модернизация на корпуса няма,където стоят и чакат ``Mото стрелковаците``

  Специално за страните от ВД,2 Държави предложиха тоз комплект !!!!

  BVP-M2 SKCZ  Защита на хората и агрегатите до степен ...на отанЧо

  Слушайте Радио Москва !!!!!

  Това не е като !?!?!?!?

  Успешни изпитанията на модернизирана......

 3. #3
  Обектив 11 дек 2019, 21:57
   
  1
   
  2

  Може и да е модернизация спрямо нивото от което тръгваме, но това е далеч под нивото, което ни е нужно. Да бяхме се каращисали с чехите и техният "Чакал" щеше да е много по-удачно.

 4. #4
  volxov5 11 дек 2019, 22:31
   
  0
   
  0

  Може и да е модернизация спрямо нивото от което тръгваме

  Означа ви ли ,че дипломите от начално ,средно и други училища ги хвърляме на боклука?????

  Аз съм вънка от таз система.
  Имам си кола,дрехи,работа и пари,с мой 2 леви ръце и си почивам,
  Не смятам десните ръце!!!!

  p.с
  Не искам,някой да ми плаче на раменете!!!!!
  Таз година се видях с взвода 2 ти ...
  Дай Боже ,догодина с випуска
  Да се видиме,какви сме магарета!!!>>>????

  p.s

  бяхме се каращисали

  Нещо като карандаш

 5. #5
  sshr 12 дек 2019, 02:25
   
  5
   
  3

  Кого залъгваме? Прави се опит (меко казано несполучлив) за модернизация на една машина, която като концепция е остаряла още миналия век. Самите руснаци спряха да модернизират БМП 1 и продължиха с развитието на БМП 2, БМП 3 и вече по новите модели като БМП Курганец и колесната БМП Бумеранг. А и наименованието на нашата БМП 2М е подвежащо - тя няма нищо общо с руската БМП 2, която също вече остаряла. Каквато и купола да и сложат, отдолу остава остаряло шаси, което е слабо бронирано със слаб двигател и ненадеждна скоростна кутия, отвътре много тясно и крайно неудобно за превозваните пехотинци, които са оборудвани със съвременни индивидуални средства за балистична защита. Трябва по скоро да се вземат мерки за превъоръжаване на Българската армия с наистина нови образци БМП, отговарящи на всички съвременни изисквания и да се спрат никому ненужните и безплодни опити да се модернизира техника, която е изчерпала своите възможности преди повече от 30 години.

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker