След сбирката на военните - За срок от 1 година: Не ни увеличавайте заплатите. Дайте парите на майките и пенсионерите!

Pan.bg 30 сеп 2012 | 14:30 views (9246) commentaries(150)
img Снимки - П.Панчелиев

Сбирката на военните от Българската армия заедно с легия "Раковски", която се проведе днес в 11 часа в Централния военен клуб-София, завърши.
Най-важното от събранието (след малко подробна новина) - дойдоха около 50 човека, за което поне аз от името на военния сайт ПАН.БГ благодаря.

Прие се следното решение - да се напише открито писмо до Аню Ангелов с искане за следното - да не се променят заплатите на военнослужещите, както и да не им се отнемат никакви компенсации или привилегии в срок от една година. Ако министърът на отбраната не приеме тази декларация до 3 октомври (сряда включително), следва шествие на БА на 7 октомври в София. Поканени са и всички българи.

image
Иван Милов - председател на легия "Раковски"

image
Залата с военнослужещите и медиите

На събранието това изтъкнаха и почти всички - че ако има мизерно увеличение и им се отнеме правото да се пенсионират и веднага да получат пенсия, просто още утре напускат.... За това се обединиха около другото - в срок от 1 година да се запази стария закон. След това ще искат увеличение. И предвидените средства за увеличението да отидат за увеличение на майчинските, на пенсионираните, на докторите, на учителите. Този процес ще се проследи - дали тези ваши пари са отишли при другите или пак някой ги е усвоил...

Вие вече си кажете мнението дали това, което се прие е уместно или не.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 150

 1. #1
  da 30 сеп 2012, 14:39
   
  0
   
  0

  Армията и полицията наброяват около 100000 души, като ги умножим средно по 4 (семейството), стават 400000. Доста гласове са за каквито и да са избори.

 2. #2
  Иван4o 30 сеп 2012, 14:45
   
  0
   
  0

  Това решение не удовлетворява БА като цяло, а само определени хора които до една година им предстои пенсиониране. Какво печели БА ако се запази стария закон за 1 година, ами тия които след 2-3 г. или 5г. им предстои пенсия какво ще правят? Увеличение на заплатите трябва да има задължително, като компенсация на инфлацията най-вече. Не се отказвайте от увеличението за запазване на стария закон. Стария закон да си остане и увеличение да има, това да е отвореното писмо според мен.

 3. #3
  Ка 30 сеп 2012, 14:48
   
  0
   
  0

  Достоен отговор на йезуитското намерение на Аню и Дянков!Ще разделят, ще подкупват.Каквото и да правят, не само с хората под пагон, такива драстични мерки говорят или за злонамереност, или за некадърност,или и за двете.Вчера дадоха гръмки изявления, че има над 6 млрд резерв.Все пак не сме във война та да ни третират като ТКЗС в ликвидация.

 4. #4
  Звезден прах 30 сеп 2012, 14:51
   
  0
   
  0

  Съгласен съм с "Иван4o".
  Промените по отношение на годините ще ощетят една малка група, предимно офицери и сержанти, а увеличението на месечното възнаграждение ще бъде за всички, макар и различно в парично изражение.

 5. #5
  Партизан 30 сеп 2012, 14:52
   
  0
   
  0

  Решението е добро. Обаче нали знаете, че идат избори, и всички социологически агенции предричат победа за ГЕРБ. Тогава какво ще стане ?

 6. #6
  Швейк 30 сеп 2012, 14:55
   
  0
   
  0

  #1 da - не се самозалъгвай!Военните и полицаите отдавна нямат пари да имат по 2 деца!А и всички от полковник нагоре ги устройва сегашното положение(никак не са малко да знаеш!)Така че сметката не ти излиза!Ако следиш и други медии, ще забележиш, че масовият българин (или гласоподавател) е във възторг от това, че военните и милиционерите най - накрая са поставени на място!А това са много гласове(по твоята логика).

 7. #7
  Звезден прах 30 сеп 2012, 14:56
   
  0
   
  0

  Защо никой не се сети да увеличи пределната възраст на войниците. Те са единствените които не са равнопоставени в МО.

 8. #8
  майор 30 сеп 2012, 15:02
   
  0
   
  0

  Най-важното според мен в момента е, че има организация и някой се нагърбва с нелесната задача да защитава военните. Доколко ще успее е дръг въпрос. Важното, че е поставена основата. Лично аз нямам нищо против мизерното увеличение да бъде дадено на майки и пенсионери. Успех момчета! Аз Ви подкрепям!

 9. #9
  ДА 30 сеп 2012, 15:05
   
  0
   
  0

  увеличението е мизерно по добре без него но да се запазят социалните придобивки а след една година герб може да са в историята стига да не фалшифицират изборите

 10. #10
  03 30 сеп 2012, 15:12
   
  0
   
  0

  Всеки месец МО връща в бюджета около 20 милиона! Това са пари от щатен некомплект на армията! Нека тези пари се използват също за заплати на учители,лекари,за по-високи майчински,за по-високи пенсии! По-добре така,отколкото да потъват незнайно къде! Така или иначе в МО не се плаща извънреден труд и тези пари няма да ги получим!

 11. #11
  Как можахте 30 сеп 2012, 15:16
   
  0
   
  0

  Ще си спестя квалификации за това `решение`, ще изложа аргументи, вие преценете. 1. Отказване от одобреното вече повишение е повече от популистко и взелите го знаят. То така и така не покрива инфлацията. Сега всеки извън армията ще си каже `Ами ето, най-важни са им привилегиите. Те така и така вземат гоми заплати.` 2. Какво означава `срок 1 година` - след една година, уважаеми, взели това решение, има избори. Така ли не се убедихте през годините, че това, което е останало от армията е непрекъснато унижавано. След една година не само че ще вдигнат възрастта, може и дадат някаква мижава парична компенсация заради инфлацията, но бъдете сигурни, че тогава т.нар. `привилегии` ще останат в миналото. Висшите държавни чиновници (държавните служители, който и да бъде на власт, няма да се примирят, че военните ще вземат повече от тях при пенсиониране. С две думи - днешното `мероприятие` си е чист провал. Помислете, имате глави на раменете. Обърнете внимание как се развиваха` напътствията` в Групата за протест на БА или по-късно `Група за проблемите на Българската армия и тяхното решение!`. Това си беше чиста манипулация, за да ви смачкат и сега, и след една година. Съжалявам за острите думи, с трудност намерих тези. Чувствам се като след удар с мокър парцал от ...М...

 12. #12
  1234 30 сеп 2012, 15:19
   
  0
   
  0

  Горе пише, че следва подробно съобщение и да не бързаме със заключенията.Нещата трябва да са по изпипани.От едното в другото раз.За тези хора всичко е калкулация, кое действие ще се отрази най - добре за изборния им резултат.Ето, вече се забелязва - смачкай военния и печелиш уважението на обществото.Трябва да се търси баланс.

 13. #13
  Preslav 30 сеп 2012, 15:21
   
  0
   
  0

  Каквото и да реши АА, едно е сигурно - армията не застава зад него по никакъв начин. ГЕРБ загуби 60 000, ако не и повече гласове за изборите...
  Важното е тези 60 000 гласа да бъдат дадени разумно и наистина - всеки да гласува, а не да си стои вкъщи... Лично мнение.

 14. #14
  serjant 30 сеп 2012, 15:27
   
  0
   
  0

  Аз не съм съгласен.Искам си увеличението и никакво отстъпване от ,,привилегиите"аман от предаТЕЛИ И ГЕРБЕРИ. Г-Н АНГЕЛОВ ВИЕ СТЕ НАЙ СЛАБИЯ И МРАЗЕН МИНИСТЪР АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА ОТСТОЯВАНЕ ПРАВАТА И ДОСТОЙНСТВОТО НА ВОЕННИЯ НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВИТВ ОЩЕ ТАМ В МИНИСТЕРСТВОТО ПОДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА И ИЗЛЕЗТЕ С ДОСТОЙСТВО ОТ СИТУАЦИЯТА.

 15. #15
  Бивш сержант 30 сеп 2012, 15:31
   
  0
   
  0

  Добре бе, господа управляващи, преди малко повече от година променихте ЗОВС, съгласно изискванията на ЕС. 27 години - ОК, няма проблем, приехте го. Какво правихте тогава, та не го премислихте добре? Защото това, което правите сега, е, меко казано,пазарлък с грубо извиване на ръце!!! Хайде оставете го вече тоя закон де, има достатъчно други наболели проблеми, които да решавате. Нека да има вече поне малко спокойствие сред военнослужещите - има хора, които, здрави-прави, до болници стигнаха!!! Защото никак не е лесно да се служи и живее под подобно психическо напрежение вследствие на постоянната угроза от съкращения, кадрови промени и разни реорганизации!

 16. #16
  ! 30 сеп 2012, 15:33
   
  0
   
  0

  Преслав,нима военните гласуват "за" или "против" някого само ако той им увеличава заплатите? това е елементарно мислене като това на маргиналите.аз ще гласувам с бюлетина различна от тази на ГЕРБ не защото няма да ми увеличат заплата или ще отнемат привилегиите, а защото доразсипаха държавата и защото техните управленци са отчайващо некомпетентни!

 17. #17
  до Швейк 30 сеп 2012, 15:35
   
  0
   
  0

  Обществото ще е още по доволно, ако армията и полицията поставят политиците на място.И тогава няма да казват, че нищо не вършат.Значи висши чиновници могат ВСЯКА година, че и по два пъти годишно да си раздават бонуси, по големи от военното обезщетение при пенсиониране, а когато ние го получим след 27-30 г. служба - голям вой.Всъщност,запазването на 20-те заплати устройва висшите чинове.Какво му пречи, на един военослужещ с около 10 г. служба някой ден да получи 10 или 6 заплати, но заплатата, която ще получава дотогава ежемесечно, да е съизмерима с натовскат.

 18. #18
  hiksmen 30 сеп 2012, 15:41
   
  0
   
  0

  докато не се събере армията пред парламента никои няма да ни обърне внимание това писане само ги прави герои и ни се смеят няма двама които да са на едно мнение единия пиши нещо другия го опровергава те това искат разединение сред военнослужещите те разбират само от закона на дебелата тояга за да се приземят малко а не да се мислят за богове отишли 50човека кои ще им обърне внимание но ако са 5000 ще се замислят защо никои не се бъзика с армията в гърция та те не са "финансово стабилни" като нас но никои несмее да се гаври с армията им само с разговори помежду ни и писане във феисбук няма да постигнем нищо

 19. #19
  Preslav 30 сеп 2012, 15:43
   
  0
   
  0

  До ! - като написах това, не написах десетките други причини, поради които военните не харесват АА.
  Напълно съм съгласен с твоето мнение.

 20. #20
  До бивш с-т 15 30 сеп 2012, 15:55
   
  0
   
  0

  Абсолютно точно!Законите затова са закони за да не бъдат ден до пладне.Когато стана от 20 на 25 години хич не ми направи впечатление и имах нагласата да ги изслужа,млад и здрав се усещах още.Преглътнах и тези 2 г. които сложиха от началото на годината.Ако знаех предната есен, че ще измислят сега тази гавра,ако трябва щях да открадна малко пари,да си платя двете години и да се махна.Сега виждаме какво правят и съм убеден, че няма да се спрат.Ако ни бяха оставили на спокойствие, имах нагласата за още година - две, според как се чувствам.Но тия хора пощуряха и някой трябва да ги озапти.

 21. #21
  анти НАТО 30 сеп 2012, 16:02
   
  0
   
  0

  Мишока Дянков и любимите ви генерали от МО-2 пак ви прцакаха.Пускайте рапортите и вземийте парите до де можете,че ви чака по-голямо дърво.Такава съдба ви е отредил Голимиу брат от Аммерику.Е на ни сега НАТО и на военни и на цивилни.Ще им купуваме боклуците и ще им търпим дивотийте.

 22. #22
  7 30 сеп 2012, 16:07
   
  0
   
  0

  21, и ти май си от прецаканите!

 23. #23
  slujitel 30 сеп 2012, 16:09
   
  0
   
  0

  Аз съм държавен служител, който съвсем скоро протестира срещу малоумията на Дянков. Поздравявам ви за достойното решение, което сте взели днес. Ако се стигне до протестно шествие на 07 октомври може да ви подкрепим и ние заедно с полицаите, защото отдавна ни е писнало от малоумните решения на Монито Дянков. И от личен опит мога ди ви кажа: пазете се от провокации, с нас се опитаха да приложат девиза : Разделяй и владей! Нe се поддавайте и бъдете единни, не се спират пред нищо и ще се опитат да ви разделят и всеят раздори. НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ И ЗАПАЗЕТЕ ЕДИНСТВОТО! Ние успяхме, ще успеете и вие.

 24. #24
  к-н 30 сеп 2012, 16:10
   
  0
   
  0

  мен не ме устройва това решение. аз за разлика от много кандидат военни пенсионери, издържам 4-членно семейство, съпругата ми е безработна (въпреки 10 години трудов стаж по специалността и 2-те си висши) и не на последно място ипотечен кредит за десетки хил.лв
  НАСТОЯВАМ: индексиране незабавно - считано от 01.10.2012г. основните възнаграждения на всички военнослужещи и никакви промени в ЗОВС.
  и не забравяйте: "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА", затова време е де се обединим с полицаите!

 25. #25
  uBaH 30 сеп 2012, 16:16
   
  0
   
  0

  Спокойно колеги. Тая "Легия" са просто едни поставени от АА хорица, чиято цел е да внесе разделени вътре сред нас. Това са (извинявам се за израза) ебати решенията на 50 смешковци! Както и да е. Важното е само едно - ако следите тенденцията от години насам, на нас военните непрекъснато ни орязват по нещо. То не беше премахването на средната работна заплата като начин на оценяване на заплатите ни, то не беше премахването на клас, пари за транспорт, за вредни условия на труд, вдигането на годините за пенсия, загубените пари от пенсионните фондове от 2000 до 2004-та година и т.н. и т.н. Спокойно! Те няма да се спрат докато не останем с гола заплата, без трудов стаж, без "цоневки", без порцион, без право на обещетение за жилище, без... абе без всичко. Няна да се спрат докато не ни направят едно СМИРЕНО СТАДО ОВЦЕ!
  Но все пак Вие бъдете спокойни. Бе-е-е-е...

 26. #26
  млад офицер 30 сеп 2012, 16:18
   
  0
   
  0

  Ей малоумници, кой ви е дал право да говорите от името на БА бе фатмаци долни. Аз напълно подкрепям решението на г-н Ангелов, на нас випуските от няколко години насам военното не ни се зачита за осигурителен стаж така че и без това трябва да служа до 52г. , че да имам 27г стаж. Така че приемането на възрастта за пенсия ощетява единствено фатмаците и малоумниците които не могат да влезнат в академията.

 27. #27
  ник 30 сеп 2012, 16:19
   
  0
   
  0

  Предлагам, да се даде възможност на всички военнослужещи да сключат нови договори за военна служба с новите условия за пенсиониране. Който прецени, че не желае повече да служи - да му изплатят прослужените години плюс обезщетение за нарушен от Държавата договор и "по живо, по здраво"!

 28. #28
  7 30 сеп 2012, 16:26
   
  0
   
  0

  до 26-ти Синко, не мисли само за себе си!Актуалните управляващи разчитат на егоисти като теб, след това ще ти направят възрастта за пенсиониране 70 години...

 29. #29
  стар офицер 30 сеп 2012, 16:30
   
  0
   
  0

  Към млад офицер,

  Ти имаш ли първо офицерско звание, та да се наричаш офицер??

 30. #30
  7 30 сеп 2012, 16:34
   
  0
   
  0

  Младият нещо се замисли...дано!

 31. #31
  Пловдив 30 сеп 2012, 16:40
   
  0
   
  0

  Какво ли би се случило ако тези които са на "Корен" след края на учението просто подминат Пловдив и колоната продължи към София? Защото близо 1000-та колеги които са там още не са запознати с решенията на АА.

 32. #32
  hiksmen 30 сеп 2012, 16:43
   
  0
   
  0

  другарю горделив млад офицер толкова си малоумен,че чак се чудя как си завършил ще се пенсионираш на 52г ама ако има къде както са я подкарали само ще си мечтаеш за пенсия не са ти виновни фатмаците и които и да било.в академията немогат да влязат всички умни официри там влизат с предимство предатели като теб и връзкари всеки има право да изрази мнение ти пък кои си че злословиш срещу хората които поне имат мнение за разлика от теб.такива като теб са силни само на приказки но като видят дебелия бягат първи така че нямаш право да обиждаш хората които се борят и за твоите права като си с9трахлив мишок поне не се обаждаи от коневръза

 33. #33
  kela 30 сеп 2012, 16:47
   
  0
   
  0

  Решението според мен е правилно. С това което се предлага никой от нас няма да стане по-богат или всъщност по-малко беден. След една година се надявам да може да се разговаря с по-отговорно и последователно правителство. Социологическите проучвания сочат че ББ не може да състави самостоятелно правителство. А и до изборите има много време. До тогава доста ще се променят и настроенията на хората. Но най-важното е че има желание да се покаже че ни писна от Дянковите простотии, които твори всяка година.

 34. #34
  7 30 сеп 2012, 16:48
   
  0
   
  0

  браво ,хиксмен!Хубав пармак зад врата на младия ЕГОИСТ!

 35. #35
  12 30 сеп 2012, 16:54
   
  0
   
  0

  до кела Напълно си прав!

 36. #36
  kapitan 30 сеп 2012, 16:55
   
  0
   
  0

  Аз също издържам 4 членно семейство и ипотеката ми също е даже стотици хиляди, но младок ИМАМ достойнство, а и много работи ще разбереш за кариерното развитие в БА, като минеш 4-5 подбора за 10г. и някакви дърти педали, които и войник не са виждали си играят със съдбата ти и на 4-тири членното ти семейство. И да си най-кадърния, като нямаш "чичо" владика ......
  Сега относно решението - добро е, с едно НО индиксациите са задължителни след 3 години застой.

 37. #37
  Салиери 30 сеп 2012, 17:05
   
  0
   
  0

  В тази декларация надявам се е включено, че протестираме против манипулацията на отговорните фактори и начина по който противопоставят военнослужещите.Дори подозирам, че предварително са знаели какво ще се приеме.Тази 1 година ме устройва лично, но някак си много провокативно е закован този срок.От едната в другата крайност.Вярно, че след изтичането и ще има нова политическа отговорност, но би трябвало да се разгледат възможности за компромисни варианти.Не считам, че някои от коментарите тук са искрени.По скоро нарочни, точно с целта да всеят раздор.Аз не бих използвал остри квалификации срещу никого.Младите офицери имат интерес да си отидем по скоро, а не да им се пречкаме.Тогава ще се докажат и получават повече.Все едно стар Москвич да се пречка по пътя на току що откраднато БМВ.Както се вижда, с висшите рангове ще намери синхрон.Перспективата е добра.

 38. #38
  kela 30 сеп 2012, 17:15
   
  0
   
  0

  Предлагам отвореното писмо да бъде изпратено и до всички участвали в съвета по отбрана, съгласили се с това, което се предлага. Да се допълни към тях въпроса, те с кого го обсъдиха и с какви мотиви го подкрепиха? Ако не са ги питали то какъв е смисъла от подобен съвет? Нали са наши командири и началници? Вярно че тях не ги засяга.

 39. #39
  Непримирим 30 сеп 2012, 17:16
   
  0
   
  0

  Тези платени момченца от легия "Раковски" нищо не са обсъждали с военнослужещите от южните гарнизони.Аз служа там и такова нещо няма. Колеги никаква 1 година. Увеличение на заплатите без промяна на условията за пенсиониране, отпуск и ЗОВС.Не обръщайте внимание на гнусните провокаторчета тук. Те са слуги на ВКР и ВП обслужващи репресивния апарат на генералитета и персонално АА (РЯПАТА).

 40. #40
  страничен 30 сеп 2012, 17:21
   
  0
   
  0

  Явно тактиката на Аню дава резултат!
  1-во: Малоумните военни сами се отказват от увеличение на заплатите!
  2-ро: Младите са противопоставени на старите, разделяй и владей!
  Умно Аню, явно годините ти във ВА не са отишли на вятъра!

 41. #41
  1 30 сеп 2012, 17:22
   
  0
   
  0

  Колеги,
  нека не драскаме само по форума, а да се обединим!
  Само обединени сме силни. Разбирам, че различните възрасти и различните категории имат различни мотиви и желания!
  СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ЕДИИННИ - ТАКА СМЕ СИЛНИ!
  НЕ СЕ РАЗВОДНЯВАЙТЕ С ПИСАНИЯ, НЕКА ВСИЧКИ ДА РАБОТИМ ЗА НАЦИОНАЛНО МИРНО ШЕСТВИЕ НА 7 ОКТОМВРИ1

 42. #42
  к-н Люк 30 сеп 2012, 17:28
   
  0
   
  0

  Нормалното положение е някаква индексация на инфлацията и нищо повече към момента.Стига дянковщини!Какво е това неприлично, срамно пазарене и изнудване.Аню изкуфя! Колкото до младите офицери, аз когато наблизо няма свястна жена, грабвам първия лейтенант, който ми се мерне пред очите.

 43. #43
  Дядо Мраз 30 сеп 2012, 17:29
   
  0
   
  0

  Само не мога да разбера 3 неща:
  - "защо участниците в Съвета по отбрана не са го обсъдили с нас" - ало-о-о, това да не вие е Октомврийската революция, вие ще поискате и командирите да си избирате май, а?
  - "парите, дето са предвидени за повишаване на заплатите, да се дадат за майките и учителите" - ама вие май не разбрахте, че такива пари няма - те трябва да дойдат допълнително, в замяна на "намаления натиск в/у пенсионната система в резултат на въвеждането на минимална пенсионна възраст"! Или вие искате да се въведе минимална възраст за пенсиониране, а парите да се дадат на "майките и учителите"? Ако е така, много благородно, благодаря ви от името на "майките и учителите"!
  - на снимката видях 20-30 човека, гледащи уплашено в камерата. Вие сигурни ли сте, че се изказвате от името на цялата армия и всички други военнослужещи с лекота се отказват от обещаното увеличение?

 44. #44
  силви 30 сеп 2012, 17:32
   
  0
   
  0

  На тия говнари от легията кой им е дал право да говорят от мое име? Как ще се разпореждат с моя доход и с моя живот? Какви са тези решения, които те са взели и ще ми налагат? Искам си индексацията на заплатата съгласно инфлацията и условията за пенсиониране при които съм влязъл във военното училище - 20 години служба и 20 заплати!!!! Нямат право да променят едностранно условията, както им скимне!!! До тук беше с нашето търпение и кротуване!!!!

 45. #45
  1 30 сеп 2012, 17:40
   
  0
   
  0

  Колеги, ПОВТАРЯМ ПАК, НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ, НЕ СЕ ОБИЖДАЙТЕ, ЯСНО Е ,ЧЕ ИМАМЕ РАЗЛИЧИЯ, НО ТЕ В МОМЕНТА НИ ПРАВЯТ СЛАБИ! ТОВА Е ЦЕЛТА НА ПОЛИТИЦИТЕ И МО, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ?
  И АЗ МОЖЕ ДА НЕ ХАРЕСВАМ ЛЕГИЯТА, НО ТОВА НЕ Е ВАЖНО В МОМЕНТА!
  САМО ЕДИННИ И СИЛНИ НАПРЕД!

 46. #46
  Стар фатмак 30 сеп 2012, 17:45
   
  0
   
  0

  Добре е някой юрист да ни помогне да разберем, кои нормативни актове не изпълняват, или нарушават с действията си АА и сие БЕЗДАРНИЦИ и ТИКВИ. След това онзи от БОЛ, който "Ходи при колегите от гарнизоните" да отиде с един печен адвокат в прокуратурата там в София и да предявят иск за нарушенията (ако се окаже че има такива.)Тогава такива като мен, които със сигурност си отиваме и други действително безстрашни от наказания ще го подкрепим и ще изразим претенциите писмено в прокуратурата. Пък каквото сабя покаже. Може да ги опукат да спазят договорните и конституционните ни права. Народ, който не храни собсвената си армия ще храни ЧУЖДА!!! Колеги да не го допуска и да го смажем намеренията на продажниците още в зародиш! На БОЛ много не вярвайте за тях гарнизоните са по ул"Шипка" и съседните преки, където ходят на спявка с АА и сие продажници!! В провинцията не сме ги и виждали дори.

 47. #47
  above the razor 30 сеп 2012, 17:53
   
  0
   
  0

  пълни тъпотии пишат повечето ,ами на върхушката в армията им е все тая какво ще стане(те са си оплели кошницата и не им дреме изобщо за низшите нива)и са толкова много че направо необяснимо е огромния брой генерали и полковници на фона на мижавите 2 бригадки,не ми е ясно кой командват тия паразити но най виновните са политиците естествено разделят хората в армията на висшите офицери им е супер добре,никаква работа доста голяма заплата и само привилегии-задължения никакви,и аз лично съм суперпротив да има увеличение ей така с проценти,хайде някой тука да ми обясни с какво висшата сган заслужава увеличение? Ама дайте смислено такова не разни безмислици .Армията има нужда от разтърсваща реформа и нов закон но РЕФОРМА не съкращения, бели книги и разни такива дивотии,тия 50-100лв с тях и без тях ако продължава тая шуробажданащина и некомпетентност,а малоумниците от легията само разсейват и дрънкат безмислици СВ СТАРИ КУРВИ НОВ БАРДАК НЕ СТАВА ИЛИ АКО ИСКАТЕ С РУСКА ЦАРЕВИЦА АМЕРИКАНСКИ ПУКАНКИ НЕ СТАВАТ......

 48. #48
  Без Бъдеще/Б.Борисов/ 30 сеп 2012, 18:08
   
  0
   
  0

  Аз също споделям мнението да ни се увеличат възнагражденията без да се променят условията за пенсиониране и да ни се намаля отпуска.Също така да се увеличат доходите на всички българи.Време е армията да защити народа си и себе си от всички крадливи управници.Особено от тези.

 49. #49
  wisdom 1 30 сеп 2012, 18:18
   
  0
   
  0

  Вероятно сте съгласни с това, че решението на МО и отправеното предложение до МФ е прибързано и не достатъчно обмислено, както и произлязлото от днешната среща решение в ЦВК-София.
  Няма причина да се бърза при решаването на подобни въпроси, засягащи директно съдбата на хората работещи в системата за отбрана. Българския фолклор е богат с поговорки съотносими с дадената ситуация.

 50. #50
  ??? 30 сеп 2012, 18:18
   
  0
   
  0

  И като сме се засилили да сменим ГЕРБ (явно аз не съм информиран), с какво ще го сменяме???? Да дойдат другите които не рушат армията а рушат всичко останало... АРМИЯТА СЕ ЖЕРТВА, в тази социална война армията поема удара, но все пак това и е работата, нали!? Или пак ще караме - на мен да ми е добре, а за другите тояга!?

  П.С. Ако има някой по-добър кажете, защото колкото и зле да е за мен служителя на МО, аз ще дам гласа си за ГЕРБ и ще изпълня клетвата си... Спомнете си добре текста и.

 51. #51
  писна ми ,а на Вас? 30 сеп 2012, 18:19
   
  0
   
  0

  Съгласен с #1.Всички да работим за мирно национално шествие на 7 октомври.Искам си и индексирането на заплатата и запазване на досегашните условия за пенсиониране.

 52. #52
  минувач 30 сеп 2012, 18:23
   
  0
   
  0

  Дядо Мразе, точно че не е преди 100 г. и в съвремието тези за тези неща се водят диалози.Има и съответни органи в белите държави.Нарича се социално партньорство и обсъждат точно такива въпроси, а не ръководството на боя, кратко казано.Щом са нарушени първоачалните условия във вреда на военнослужещия, тогава ще има право на протести и синдикална дейност.Видях някакъв манипулатор, представящ се за младок.Не ме интерсува личността му, а казуса който представя.Така и така щял да служи до 52 г.Първо - когато стане на 52 дали ще е така.Нека си представи ситуацията в която са изпаднали по старите му колеги.Става той след години, жив и здрав на 45 и му казват, че стажа се вдига от 27 на 32 години.Става на 51 г и му пускат двоен пас отзад - още 2 години стаж.След още година му казват, че трябва да навърши 60 или 62 годии и тогава - честито.Пак на два ката...И някой току що започнал лейтенант да му каже по случай 59-тия Честит Рожден ден, че е дрът фатмунгел.

 53. #53
  wisdom 1 30 сеп 2012, 18:24
   
  0
   
  0

  Всеки офицер е обучаван как се взема решение и какво е необходимо да се направи за да може командирът със своя щаб да намерят оптималният вариант за действие. Преди години се следваше съветския модел в 13 стъпки, сега натовския 5 степенен модел ... Не е важно името на модела, а съдържанието и до колко той е адаптиран към съответния случай.
  Защо Ви ги пиша тези неща? Четейки коментарите не можах да доловя някаква последователност в планираните действия, аргументираност, какво искаме да постигнем в крайна сметка? Да, има посочени мотиви за проява на неудовлетворение от създалата се ситуация, но бих Ви предложил да се опитаме да разширим кръгозора на мислене - условия на труд, привилегии, компенсации и други на военнослужещите по ЗОВС, на заетите служители в сектор "Сигурност", категорийни работници и други обществено значими професии в страната.
  Нищо не налага бързи промени като тези в случая, считам, че не са оправдани и най-малкото не са аргументирани. Не са посочени причините за извършването им и не са ясно дадени последствията ( и -), до които биха довели те.

 54. #54
  млад воин 30 сеп 2012, 18:38
   
  0
   
  0

  Нека вдигнат заплатите сега и да не ми обещават нищо, защото на никой не вярвам. Всяка година промени и няма край. Ние сами сме си виновни с това овчо равнодушие !!! Никой няма да се пенсионира в армията, в противен случай ще станем армия от дядовци. 20г., 20 заплати, незабавно увеличение и да не се пазарим повече ..

 55. #55
  rosen.ra 30 сеп 2012, 18:47
   
  0
   
  0

  Колеги да уточня за тези които не присъстваха на събирането. Хората дето се събрахме не бяха само от Легията в голямата си част бяха такива които имаха честа и достойнството да си кажат мнението открито пред всички без СТРАХ /и не са членове на Легията/. Всички тези хора могат да потвърдят че всеки можеше да изкаже мнението си открито и решенията бяха взети от всички за което им благодаря че се отзоваха на нашата покана. Наясно сме че тези решения няма да се харесат на всички но като са искали да се чуе и тяхното мнение защо не дойдоха да го изкажат? Колеги разберете ако сега позволим да ни отнемат и малкото което ни е останало като социални придобивки няма да можем да си ги върнем никога защото те се вземат трудно но се печелят в пъти по-трудно.Думите ми могат да бъдат потвърдени и от Преслав той също беше там.

 56. #56
  стар воин 30 сеп 2012, 18:54
   
  0
   
  0

  Напълно подкрепям протеста на военнослужещите от БА. С последният закон разделът за социалната политика просто изчезна! Режат отпуските, а ВРЕМЕТО Е ПАРИ! Отнемат възможността за пенсиониране – напускаш БА без пенсия, а ако започнеш работа – при навършване на пенсионна възраст, КАКВА ЩЕ БЪДЕ ПЕНСИЯТА?
  С какво е привлекателна вече тази професия и кой би постъпил в нея?

 57. #57
  burgas 30 сеп 2012, 18:57
   
  0
   
  0

  50 човека решават за всички безобразие .Да се направи кординирана среща ,да има представители от всички формирования.А не само и винаги да решават ценните кадри на МО (дружинка пружинка средна възраст 70 години).Засрамете се" Легия "друг път не си мърдате пръста.

 58. #58
  wisdom 1 30 сеп 2012, 18:58
   
  0
   
  0

  Много може да се каже, но по същество, предлагам на БОЛ да излезе с предложение до МО:
  1. Да се оттегли направеното предложение до МФ.

 59. #59
  чеп 30 сеп 2012, 19:01
   
  0
   
  0

  Росене, не обвинявай колегите си в страхливост. Съгласи се, че щеше да бъде по-добре, дори 50-тина да решавахте, отвън, някъде наоколо да имахте подкрепата на още 500, а защо не и на повече. Решението ви от днес догодина ще се стовари върху всички. Иде ми да си мисля, че това, което АА не посмя да направи, го направихте вие.


 60. Warning: Illegal string offset 'post_text' in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 193
 61. #60
  star 30 сеп 2012, 19:18
   
  0
   
  0

 62. #61
  без провокатори 30 сеп 2012, 19:19
   
  0
   
  0

  Аз мисля също ,, че не ми е нужно повишаване на заплатата с цената това да ми вземат повече-като ми отрежат платения отпуск .... Мислете трезво..

 63. #62
  Военен 30 сеп 2012, 19:24
   
  0
   
  0

  Това решение да не се вдигат заплатите на военните а в замяна да останат старите законови нормативи за по-ранно пенсиониране според мен не устройва военните. Идеята както се разбра и както се настоява и при полицаите тук е не да се вдигне заплатата а същата да се индексира. На всички читатели тук им е ясно че с по-късно пенсиониране, отнемане на привилегиите и намаляване на броя на заплатите при пенсиониране няма да се направят кой знае какви икономии. Трябва до край да се настоява и идеята за индексиране на заплатите да се отстоява. Няма такова нещо като не ни отнемайте ранното пенсиониране за една година пък в замяна ние няма да искаме увеличение. И нека да се разбере едно... и нека тези които толкова много искат да се отнемат привилегиите на военните да го разберат.... рано или късно същата съдба ще ги стигне и тях... започнат ли от военните... от полицаите.... ще стигнат до учители...лекари... и ще смачкат цялата ни хубава държава. Това според мен е само началото. Не бива да се отстъпва.... нито полицаи...нито военни.

 64. #63
  stefan 30 сеп 2012, 19:24
   
  0
   
  0

  БА в новата си история е имала един министър и той се казва Николай Цонев!
  Ами хайде де, има ли фейсбук група за мероприятието на 07.10.?

 65. #64
  силви 30 сеп 2012, 19:26
   
  0
   
  0

  Колеги, знаете ли какво означава това? Отказваме се от увеличение, отказваме се и от компенсациите, които имаме за нарушените ни конституционни права. След една година нито увеличение на доходите ще сме имали, защото то е увеличение, когато го вземаш, а не когато ти го обещават за в бъдеще време, нито ще имаме компенсации. Щом са посегнали веднъж на тях, няма да се откажат така лесно. Тези парички им трябват да си ги сложат в техния джоб някои хора и да си купуват апартаменти, имения, джипове, да издържат по няколко любовници.

 66. #65
  rosen.ra 30 сеп 2012, 19:37
   
  0
   
  0

  Напълно съм съгласен и се извинявам на всички които съм засегнал с изказването си. Чеп прав си като казваш че е по-добре да има отвън още 500 но къде бяха тези хора когато в гарнизон София има толкова много колеги които можеха да дойдат и да си кажат мнението?Защо не дойдоха? Ще си позволя да цитирам един ст.лейт.който дойде и накрая каза " Срамота за такъв голям гарнизон да дойдат само 50 човека срамота". А колкото до тази 1 година там вече хората ще си кажат думата на изборите.

 67. #66
  Divide et impera 30 сеп 2012, 19:38
   
  0
   
  0

  Леле леле!!!!Като чета се хващам за главата. Ама и ние не знаем какво искаме! До сега ревяхме къде е легията а сега защо са казали това или онова. Днес всеки можеше да дойде и да каже каквото мисли. Не съм член на легията ама хората се опитаха да ни угодят. Искахме да си кажем нашето можехме днес. Колко дойдохте днес в ЦВК? Аз бях там видях слушах. Поне направиха нещо за което да можем да си чешем езиците сега тук. Наистина нямаме угодия. Искахте да протестирате сега можете да го сторите ама дали ви стиска? Пак не угодиха на някого защото искат да го направят законно да бъде шествие "За България за Българската армия".

 68. #67
  15 30 сеп 2012, 19:44
   
  0
   
  0

  аз съм съгласен с мнението ,че няма да забогатеем с това увеличение. А и ми писна от промени на законите.Не мога да разбера защо е необходима минимална възраст за пенсиониране ,аз искам да се махне предела(и тогава каква служба ще настане). Никой няма да напусне армията ако е доволен от заплатата и т.н. Военните да не сме луди или мазохисти.

 69. #68
  volf 30 сеп 2012, 19:54
   
  0
   
  0

  Браво „СТАР ВОИН” напълно си прозрял защо военната професия е изчезваща. Може би е привлекателна само за ПЕНСИОНЕРИ „ЕКСПЕРТИ” по нейната ликвидация.

 70. #69
  Муканин 30 сеп 2012, 19:56
   
  0
   
  0

  Скоро не бях чел коментарите, но сега като гледам колко курви се опитват да ни дават оценки и акъл се чудя има ли още наколенки из магазините. Вчера на един такъв малоумник му предложих да направи свирка на дедо, за да остане да си слушка и служи, ама днес се оказва че има и други тикви, които се опитват да всяват всякакви провокации. Вероятно нямат нищо общо с нас. На тях спорно д*****. Дайте да докараме нещата до край. Продължавайте, както е решено.

 71. #70
  R 30 сеп 2012, 19:57
   
  0
   
  0

  Здравейте колеги,

  Призовавам ВСИЧКИ да престанат с критиките и да дават градивни предложения, защото няма време.

  Днес, колеги, беше само първата стъпка.

  Ясно е, че предложението на МО е налудничаво, и по мое мнеие само проверява настроениета, и дали ще мине номера.

  Ами - не минава!

  Ясно е също, че и нашето предложение не е достатъчно обмислено, и не устройва всички.

  Вижда се и че БОЛ я нямаше гедини наред, а сега "яхва" гребена на вълната.

  Но нека не се виним взаимно!

  Много сме смели, ама само в нета.

  Защо днес дойдоха толкова малко хора?

  Лично аз съм горд, че участвах!

  И съм оптимист, че днешната "сбирка" ще представи по подобаващ начин мнението ни!

  Още веднъж призовавам за разумни мнения и добър тон!

 72. #71
  чеп 30 сеп 2012, 20:01
   
  0
   
  0

  Росене, когато си отговориш на въпроса `Защо не дойдоха?`, ще си направил 1 малка крачка напред. Но в отговора не включвай думичката `страх`. Да, страх има, но не това е основната причина. И нещо друго - наречи го идеализъм, което е несравнимо с прагматизма. Изборите (що ли знаех, че армията е деполитизирана)няма да решат проблемите.
  Има тенденция, която ще се следва независимо от това кой ще е на мястото на АА. Колкото повече `смилам` това, което АА иска и днешното решение, толкова по-силно се хващам за главата.

 73. #72
  Александър Маринов 30 сеп 2012, 20:08
   
  0
   
  0

  Ако ще и с 90% да се намалят заплатите некадърниците ще си налягат парцалите там до края. Какво друго може да прави един търтеи, освен да е търтеи??? Взехте пенсиите, но може още какво да се взима, има още какво да се вземе от кърлежите живеещи на гърба на българина. Съкгащения трябват. Вече множко ни идвате, то военни, то цигани. В допълнение ще кажа че вие сте позор за страната си и не заслужавате да носите българското знаме на клоунските си униформи.

 74. #73
  майор_ 30 сеп 2012, 20:13
   
  0
   
  0

  Накрая всички ще достигнем до извода, че всичките ни врагове са в така нареченото интегрирано министерство. Дянков просто се възползва...

 75. #74
  stres 30 сеп 2012, 20:13
   
  0
   
  0

  УЖАС?? хората и тази седмица са на плаж
  елате ни вижте---------- от утре ни искат с ШУБИ С ПОДПЛАТА И ЗИМЕН КЛИН
  НЕ НИЕ ЛЕСНО С ТАКИВА НАЧАЛНИЦИ
  Наистина не е лесно да си военен. но такива са командирите.
  ПО наболялия въпрос- защо всички се оповават на София? КАДЕ СА КОЛЕГИТЕ ОТ СТ.ЗАГОРА, ПЛОВДИВ КАРЛОВО И др. големи гарнизони "мишоци"

 76. #75
  31 30 сеп 2012, 20:18
   
  0
   
  0

  Александре, не така, че като дойдат лошите и опнат женицата ти, сам ще ми виснеш на КПП-то да искаш пушка...

 77. #76
  ПЛ 30 сеп 2012, 20:20
   
  0
   
  0

  Дядо беше военен, като малък го мислех за герой. Тъжно беше когато гледах по ТВ как режеха ракетите. Станах кадрови войник, по добре да не бях ставал, да бях запазил представата си за армията като идеал. Какво видях, видях мързеливци, видях съмнителни типове които според мен са със сериозни психически отклонения, видях жени почти проститутки натискащи се на някой в караулката докато останалите пазят, видях безкрайно нечистоплътни и малоумни хора които ми приличха на прошляци. Там разбрах какво е хората да са истински простаци. Видях мизерията и това вече не беше моята армия, там не беше моя дядо. И затова се махнах и няма дасе върна за нищо на земята.

 78. #77
  Три без коз 30 сеп 2012, 20:24
   
  0
   
  0

  Свържете се с полицаите да ви дадат малко акъл.Не че имат и те кой знае колко, но натрупаха опит.Оня синдикат с лидер Валентин Попов - нещо като СФСМВР.Другите не вършат работа за момента.Ако не измислите нищо, поне ще сте повече.Защото и тях ще ги подберат, както всички силови структури.Имам усещането, че тези управляващи си заминават и някой им е поставил задачата.Така и така няма да ги бъде, поне да отметнат малко черна работа.Лоша, необмислена и проста работа.Дянков и Аню решиха да се изперчат какви са умници и да изтъргуват и без това осигуреното увеличение на заплащането, като очакваха похвала за реформаторските си способности.Поздравявам ви, че се разжужахте, дори и да сте на различни мения.На следващото събиране бъдете повече и не сами.

 79. #78
  размисъл 30 сеп 2012, 20:30
   
  0
   
  0

  Странно къде ли се изпокриха напоследък PR палячовците с лампази?!

 80. #79
  бай Иван 30 сеп 2012, 20:31
   
  0
   
  0

  Напълно подкрепям. Ние не сме курви да се продаваме. Аню нека не си позволява да говори от името на БА. Не съм чул нито едно мнение от военни със звание до подполковник, които да са съгласни да продадат правото за достойно пенсиониране на колегите си за жълтите стотинки увеличение на заплатата. Целта на политиците и сега беше да настроят по-младите срещу по-старите. Шапка свалям на старшите офицери, които предпочетоха общото благо пред личния интерес. Борбата ни за запазване пенсионирането само по стаж е борба преди всичко за ДОСТОЙНСТВО. Това искаме преди всичко, да можем да се оттеглим достойно след като сме отдали най-добрите си години на родината, а не да продължим службата до 52 г. защото нямаме друга възможност да издържаме семействата си. Убеден съм че тази реформа няма да спести нито лев на бюджета, напротив, ако се отчетат обезщетенията на тези, които се готвят да напуснат, ще натежи много. Истината е, че годините прекарани във властта са деформирали както Дянков, така и Аню. Те отдавна не могат да видят зад цифрите конкретни хора с човешки съдби. При тази топяща се България, така ли трябва да бъдат прогонвани и мачкани едни от най-достойните и синове? Министърът трябва да живее с болката и проблема на всеки един свой подчинен. Нали това означава и самата дума - служител, слуга на подчинените си, а не господар.

 81. #80
  ст. лейт. Александров А.К 30 сеп 2012, 20:35
   
  0
   
  0

  До ПЛ:
  толкова си прав че трудно мога да добавя нещо.
  Основният проблем на нашата армия е връзкарството и калпавият подбор на входа.Просто това елиминира всякаква идея за критерии и правила.
  Без тях началниците започват да се държат като сводници на службата...А когато те се държат така настава бардак по места.
  Но аз не искам да се махна.Много повече съм вложил и не мога да се отстъпя.не ми е в ЕГН-то:-)))
  Гореизложеното написах собственоръчно- вярно е за което се подписвам!

 82. #81
  стара школа - ВВС 30 сеп 2012, 20:37
   
  0
   
  0

  Господа легионери, вместо да си чешете езиците какви добрини сте направили днес и под черта да наричате другите "мишоци" за това, че не са присъствали днес на набързо скипрената ви сбирка, вземете, че идете на среща с министъра и му предложете самият той да тръгне по градовете и да организира срещи с военнослужещите. Да разясни как, аджеба ще получим кариерно развитие, как ще догоним инфлацията с 70-80 лв. горница на заплатата и т.н. А после да отговаря на "щекотливи" въпроси, ако има дупе за това. Ако пък той не иска, елате вие, срещнете се с хората. Ванка (Милов), знам те още от курсант в Каменец, не си лошо момче, ама дай малко по-така, по-ербап, дето се казва. Kurti, мой човек, подкрепям те напълно, ама... Абе ние си знаем кой е К. Шм. и други разни работки от кухнята. 4 летища съм обиколил, ясни са ми като белия ден. Та, давайте смислени и целенасочени предложения как да се убеди кабинетчето, че дърпа лъва за опашката.

 83. #82
  силви 30 сеп 2012, 20:37
   
  0
   
  0

  До Александър Маринов, ти си тъпак, моето момче. По-добре иди се гръмни някъде, защото ти нямаш правото да се наричаш българин. Когато те нагазят и почнеш да ревеш къде са военните да ме опазят, ще са те оправили от всякъде.

 84. #83
  до Ал - 72 30 сеп 2012, 20:40
   
  0
   
  0

  Александре, виждам,че си гневен, но колко да я съкращават тази армия още?Не да я съсипват с безумици, а да мислят как да я укрепят и направят ефективна.Кадрова политика, всичко.Модерна, съвременна, въоръжена,по стандартите на партньорите ни.От друга страна,като стане някое голямо произшествие, няма друга организирана структура която да се изпрати по команда на мястото.Полицията също е под команда, но тя е с ограничени възможности, поради това, че структурите и не са така компактни, постоянно са в реална обстановка и не разполагат с толкова тежка техика.Ей, при Тошово време са били над 100 000 души и пак са се справяли, а сега.Тази наша държава нацяло се предаде.

 85. #84
  Бай Боец 30 сеп 2012, 20:40
   
  0
   
  0

  Яко е било днес!Направили сте си преброяване на мъжете в София.Жени военнослужещи имаше ли?
  И една да е имало срама за недошлите "мъже " е двоен хихихихихихихххххххххххх

 86. #85
  емо 30 сеп 2012, 20:41
   
  0
   
  0

  Подкрепям решението на БОЛ по една причина,а тя е че по този начин ще се даде шанс на БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ И СЕРЖАНТИ ДА НАПУСНАТ ДОСТОЙНО БА ЗАЩОТО ПРИ ПРЕДСТОЯЩИТЕ СЪКРАЩЕНИЯ НИКОЙ НЯМА ДА ГО ИНТЕРЕСУВА ЧЕ НЯМАТ ОПРЕДЕЛЕНАТА ВЪЗРАСТ!!!А към по-младите-не скачайте срещу тези хора защото те са ви учили!

 87. #86
  Dobrev 30 сеп 2012, 20:49
   
  0
   
  0

  Колеги, след като прочетох около двадесеттина от коментарите се замислих- защо всеки пише с някакъв псевдоним или ник, а не излезе и защити написаното с името си? Явно системата здраво ни е намачкала, щом не можем да изкажем свободно мнението си без старх от последващи репресии..... Жалко- тази демокрация много ми прилича на социализма отпреди 25-30 години, както и да е,да се върна на темата.
  Мисля, че господин Милов няма никакво право да излиза с отворено писмо до министъра, в което съобръзявайки се с мнението на 50 незнайно какви и от къде военни да казва, че преставя становището на военнослужещите от българската армия по толкова наболели въпроси.Ако държи да научи нашето мнение, нека се поразходи из страната- и без това останаха няколко големи гарнизона и сондира мнението на военнослужещите и тогава да пише отворено писмо.
  Моето лично мнение- трябва да се отстояват привилегиите и се търси максимално увеличение, защото всъшност думата увеличение не е точна- това си е малка компенсация- инфлацията отдавна е "изяла" голяма част от доходите ни.

 88. #87
  nikola 30 сеп 2012, 20:49
   
  0
   
  0

  Напълно подкрепям протеста на военнослужещите от БА.На 07.10.2012 в колко часът и къде?

 89. #88
  az 30 сеп 2012, 20:50
   
  0
   
  0

  Preslave проверявай дали не пишат провокатори от един и същ IP адрес и ги махай.

 90. #89
  1 30 сеп 2012, 20:50
   
  0
   
  0

  Колеги,
  нека не драскаме само по форума, а да се обединим!
  Само обединени сме силни. Разбирам, че различните възрасти и различните категории имат различни мотиви и желания!
  СЕГА НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА СМЕ ЕДИИННИ - ТАКА СМЕ СИЛНИ!
  НЕ СЕ РАЗВОДНЯВАЙТЕ С ПИСАНИЯ, НЕКА ВСИЧКИ ДА РАБОТИМ ЗА НАЦИОНАЛНО МИРНО ШЕСТВИЕ НА 7 ОКТОМВРИ!

 91. #90
  Мислещ 30 сеп 2012, 20:50
   
  0
   
  0

  Бях на срещата, след това нямах възможност да следя масмедиите и сайта. Сега с ужас разбрах, че искаме увеличението на заплатите, промяна на условията за пенсиониране и заплатите да не се променят в срок от една година.
  Нищо подобно, там взехме решение, че срока от една година важи само за замразяването на заплатите. За пенсионирането ни и отпуската няма срок. Моля председателят на Легия „Раковски” да внесе разяснение в най-скоро време. Тиражираният вариант е много опасен. Ако ни се подмени решението, има опасност несправедливите промени в закона да влязат сега но със сила след една година, т. е. ще ни поставят пред свършен факт . Колеги, трябва да сме много внимателни, имаме работа с хора без скрупули от които може да се очаква всяка подлост.
  Отново моля, Милов или администраторът на сайта Преслав спешно да внесат разяснение защото това, което е написано по горе не е нашето решение. Вече се свързах и с други хора, които също присъстваха на срещата - всички са шокирани. Искрено се надявам, че това е грешка при бързането, защото ако не е работа е много сериозна. Моля публикувайте и крайният вариант на отвореното писмо, което ще се разпространи утре.

 92. #91
  rosen.ra 30 сеп 2012, 21:01
   
  0
   
  0

  Мислещ къде го чу това в коя медия

 93. #92
  тагматархис 30 сеп 2012, 21:07
   
  0
   
  0

  Но, мерси, господа мъдри управляващи.Ресто,запазете си монетите.Искам да съм свободен в избора си, а не притиснат.Не обещавайте нещо в перспектива,защото след година не се знае кой ще е на ваше място.Ако е някой, който ще каже - ами, 54 са малко, защо не - 74?!Случвало ми се е през годините.Убедиха ме да заема длъжност, която никой не желаеше, с обещанието да ме лансират, да отчетат жеста, да съдействат за Академия и т.н.Завъртя се кадровата вихрушка и след няколко месеца мойте ,,благодетели' бяха запратени в заслужен отдих.Новите началници ми обясниха, че нищо не са ми обещавал и който ми е обещавал да се обърна към него.Лъвът е починал,господа министри! Отнесете се към него с необходимото уважение!Щото може и само да е задрямал!!!

 94. #93
  Иван Милов 30 сеп 2012, 21:13
   
  0
   
  0

  Колеги сега ми се обади Зам. председателя Росен Райчев. Не знам колегата Мислещ къде го е прочел, но по никакъв начин няма да се изрази такова мнение. В сила в взетото от нас решение на срещата ни днес, срока да бъде само и единствено и само за повишението на заплатите, а за другите неща които ни касаят няма и никога не сме поставяли срок. В рамките на 15 мин. ще изпратя текста на Преслав, за да го видите всички. Имам чувството че това е било поредният опит да ни объркат, да дезинформират хората и да ни подведат. Стига провокации от сигурно платени драскачи!

 95. #94
  силви 30 сеп 2012, 21:14
   
  0
   
  0

  Напълно те подкрепям, тагматархис! Не искам обещания за в бъдеще време. Искам всичко тук и сега! Свършиха парите за крадене на други места и посегнаха на доходите на военните и техните семейства!!!!

 96. #95
  байчукачев 30 сеп 2012, 21:26
   
  0
   
  0

  Крайно време е и военните да бъдат чути ама... пак по български я правим работата. На всички ни е ясно, че няма как повечето колеги да присъстват на вероятното шествие в столицата. От крайните гарнизони е трудно да се измъкнеш за повече време, а и процедурите са ви ясни... рапорти, почивки и т.н. Господата от Анювата легия могат да пуснат до всички поделения в БА подписка с исканията- така всеки, който е съгласен ще изрази мнението си без да се налага да пътува до където и да е. Тоя човечец (АА) го познавам от 87 година- бях войник в поделение, в което той беше командир. Четеше тогава заповеди за наказания "в името на партията и народа" па сега се прави на .... 12 човека вкара в дисцип-а за една година и после избяга в КСВ- там да лиже.....

 97. #96
  силви 30 сеп 2012, 21:26
   
  0
   
  0

  Иване Милов, много умно! Заплашиха ни, че ще ни вземат условията не пенсиониране и ние клекнахме да ни замразят заплатите. Страхотно!!!

 98. #97
  Иван Милов 30 сеп 2012, 21:33
   
  0
   
  0

  Колеги, изпратил съм текста за отвореното писмо до Преслав. Очаквам да го публикува възможно най-скоро, за да се престане със постоянните спекулации!!! Мислещ това не е насочено към теб, а към платените драскачи!!!

 99. #98
  Мислещ 30 сеп 2012, 21:37
   
  0
   
  0

  В отговор на Преслав: Погледни този линк:
  http://bnt.bg/bg/news/view/85785/voennite_se_otkazvat_ot_po_visoki_zaplati.
  Ти си писал:" За това се обединиха около другото - в срок от 1 година да се запази стария закон." Ние искаме в тази си част закона да не се променя безсрочно. Погледни и коментарите до момента и ще разбереш, че хората, четящи сайта, също разбират информацията погрешно. Моля те, напиши исканията ни кратко и ясно:
  1. Заплатите ни да не се индексират в срок от една година.
  2. Да не се променят условията за пенсиониране и дните за отпуск.
  Предварително ти благодаря.
  В интерес на истината в сайта на bTV информацията е вярна. Може би техният журналист е слушал по-добре.

 100. #99
  wisdom 1 30 сеп 2012, 21:38
   
  0
   
  0


 101. #100
  10,9,8,7... 30 сеп 2012, 21:42
   
  0
   
  0

  Да не би сам ген. Аню да обмисля писмо до министъра на отбраната!?

 102. #101
  Иван Милов 30 сеп 2012, 21:46
   
  0
   
  0

  ОТВОРЕНО ПИСМО
  от Българска офицерска легия „Раковски”
  Осъзнавайки тежкото икономическо положение, в което се намира нашата страна Република България, ние военнослужещите от БОЛ „Раковски” и колегите, които не са наши членове, взехме решение:
  Че се отказваме от предложението за вдигане на работните ни заплати за срок от една година. Предлагаме средствата предвидени за вдигане на нашите възнаграждения, да бъдат пренасочени за повишаване на доходите на българските пенсионери, майки, лекари и учители, а за нас ако възможностите позволяват товa.
  Запазване на сегашните условия за заплащане, пенсиониране и социални права в системата на Въоръжените сили без никакви промени в съответните Закони и подзаконови нормативни актове.
  Искаме да помогнем според възможностите си на българското общество, на Българската държава. Очакваме да получим отговор от отговорните институции!
  За достойни доходи за всички, за достойни Българи!

  Българска офицерска легия „Раковски”

 103. #102
  wisdom 1 30 сеп 2012, 21:51
   
  0
   
  0

  предлагам на БОЛ да излезе с предложение до МО:
  3. МО и МФ, заедно с други ведомства и структури от сектор "Сигурност", да сформират съвместна работна група, която в един разумен срок да извърши анализ и оценка на условията на труд, какви са привилегиите, компенсациите и други на военнослужещите по ЗОВС, на заетите служители в сектор "Сигурност", категорийни работници и други обществено значими професии в страната.

 104. #103
  Иван Милов 30 сеп 2012, 21:52
   
  0
   
  0

  Колеги това е текста, които днес се прие на срещата и утре ще предоставим на Президента, Председателя на народното събрание, Министър-председателя и Министъра на отбраната официално.

  Съединението прави силата!!!

 105. #104
  полковник 30 сеп 2012, 21:53
   
  0
   
  0

  Аз се разграничавам от писмото и решенията на легията. Те не представляват БА. Това решение е продиктувано от министъра на отбраната и обслужва неговите желания. Необходимо е значително повишение на заплатите и да не се пипат никакви социални компенсации. Привилегии не е имало и няма да има.
  Призовавам да не се караме, а да се обединим и да не бъдем представлявани от легията (те са предатели). Кагато сме обединени ще бъдем силни. С тези караници само потвърждаваме, че тактиката на Ангелов и Дянков е вярна - разделяй и владей, военните сами ще се откажат от увеличение на заплатите и ще са щастливи ако не им бъдат отнети последните хапки от устата.
  Призовавам да не се изчаква и да се подготви протест и не в зала, а на улицата пред МО и да се поканят различни и обективни медии, които не обслужват властта. Обществото трябва да се запознае с нашите проблеми, а не да ни мрази, че само лежим и нищо не вършим. Защото недай боже и догодина може да има пожари и наводнения и други бедствия тогава кой ще спасява народа, може би Ангелов и Дянков ще подкарат вертолета вместо генерала и полковника, че то май само те останаха на народа със необходима подготовка, а след тях всички си заминаха.
  Да не се уволняваме да се борим за запазване на Армията и правата ни.

 106. #105
  wisdom 1 30 сеп 2012, 21:58
   
  0
   
  0

  Анализа да бъде извършен с отчитане оценката на средата за сигурност в средно срочен и по далечен период, за да може като резултат от работата си, групата да излезе с конкретни предложения за поетапни промени в системата за социално осигуряване на ведомствата и структурите от сектор "Сигурност" и други категорийни работници.
  По този начин ще покажем мъдрост, желание за решаване на проблема изцяло и поетапно, цивилизовано, а не на парче и от днес за утре.
  Още повече, нека се отчете и нашето желание за съпоставяне значимостта на нашата професия с другите в обществото, ако се прецени, че са необходими определени промени в дадена насока, няма нищо лошо, да се планират за извършване във времето и им се даде гласност.

 107. #106
  Иван Милов 30 сеп 2012, 21:58
   
  0
   
  0

  Към wisdom 1.
  Не се сдържах да ти отговоря с благодарност за разумното и конструктивно предложение, което си направил. Ще отправим твоето предложение и към официалните институции и към колегите от сектор "Сигурност".

 108. #107
  Preslav 30 сеп 2012, 21:58
   
  0
   
  0

  Четох, четох, четох...
  Ще кажа две неща:
  1. Всякакви обиди и нападки ще бъдат трити (защото се навъдиха бая провокатори)
  2. Чудно, ако днес не бе тази среща, на 100 процента до 10 дни Аню Ангелов щеше да пробута това в бюджета, което бе решил
  - орязване на дните за отпуск и превръщането им в "календарни"
  - и за пенсионирането, от което всички щяхте да пострадате.
  Тогава какво щеше да стане? Всички от БА щяха да бъдат недоволни.
  Тогава правя следното предложение, нищо да не се праща на никой и след 10 дни да настъпи последната СЕЧ на Българската армия.
  Вие решете, демокрация е в България, ако кажете, ще стане това което Аню вчера каза и по ДАРИК радио, а и това което на Съвета по отбрана приеха в четвъртък следобед...

 109. #108
  силви 30 сеп 2012, 22:00
   
  0
   
  0

  Колеги, за икономическото състояние на нещата не сме виновни ние, че сега да помагаме, че да се отказваме от заслужените си доходи. Виновни са тия, от които зависи икономиката. Съсипаха я, изгониха 3 млн българи от страната и сега им свършили приходите. Ние нямаме вина!!!

 110. #109
  TEODOR 30 сеп 2012, 22:09
   
  0
   
  0

  Силви мило, къде работиш ти, та въобще си заслужила някакви доходи?
  С какво допринесе за просперитета на тая държава?

 111. #110
  Мислещ 30 сеп 2012, 22:11
   
  0
   
  0

  До Преслав:
  Ако с това „Четох, четох...” визираш моя коментар, искам да ти кажа, че не съм искал да те обидя. Ако съм го направил, е било несъзнателно. Извинявай! Просто коментирах това, което виждам, както го разбирам.

 112. #111
  силви 30 сеп 2012, 22:12
   
  0
   
  0

  Иван Милов, в писмото пишете, че това е мнението на 50 военнослужещи. Никой друг не ви подкрепя.

 113. #112
  Preslav 30 сеп 2012, 22:14
   
  0
   
  0

  Не мислещ, не ти. Имаше по-горе поне 3-4 цинични коментара, изтрих ги.
  Силви, чета коментарите тук и в групата - поне 60 на 40 процента с в полза на това предложение.
  И докато тук - всички са анонимни освен аз и още 2-3 лица, сред който Росен и Иван, то във Фейсбук всеки застана зад името си.
  Утре ще пусна и коментарите "за" и "против" - демокрация е, нека да видят всички.
  Силви, не видях - твоето желание какво е? За каква промяна си ти?

 114. #113
  силви 30 сеп 2012, 22:19
   
  0
   
  0

  TEODOR, а ти с какво допринесе за просперитета на тази държава? Я кажи какво работиш, или ти си от тъпанарите със средновековно мислене, които смятат, че всеки трябва да е на нивата с мотика за да се каже, че работи? И не съм ти Силвия, а Силви. И ако искаш можем да се срещнем някъде, да ми какжеш в лицето, каквото имаш, ако имаш някакви проблеми - изтрито АДМИН!

 115. #114
  Preslav 30 сеп 2012, 22:21
   
  0
   
  0

  Силви, всички сме изнервени, но наистина пак призовавам - нека запазим културния тон. Мисля че ще бъде полезно.
  Влязоха много провокатори, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОТКЛОНЯТ ВСЯЧЕСКИ ВАС ОТ ТЕМАТА И ВИ ПРОВОКИРАТ. Не им се поддавайте и пишете по темата.
  Кажете си и вашето мнение, дори да бъде то несъгласие с приетото днес, тук е демократично място, всяко ваше изказване е полезно и няма да се трие. Напротив, ще помогне.

 116. #115
  kire 30 сеп 2012, 22:22
   
  0
   
  0

  тук е много лесно да си недоволен,защо всички "мрънкащи" не изкажат мнението си със името си зад коментара-всички ги е шубе, не стига че все пак някой застана и открито заяви ,че военните сме недоволни а сега и претенции,малко ми се вижда нагло

 117. #116
  оффф 30 сеп 2012, 22:31
   
  0
   
  0

  Оффф офф оф, мъчно ми е направо. Не случайно като кажеш военен се има предвид непотребен нещастник. А Силви какво да даде на тази държава, и тя като циганите чака на готово.

 118. #117
  силви 30 сеп 2012, 22:40
   
  0
   
  0

  Тъпанарю оффф, на тази държава дадох най-хубавите си години във военното училище, дадох си младините по поделенията, дежусртсва, късно прибиране в къщи, лишения, липса на семейство, живот по квартири... А ти какво даде на тази държава?

 119. #118
  Бобо 30 сеп 2012, 22:42
   
  0
   
  0

  Петдесет човека решават. Тези петдесет човека какви са, кой ги е упълномощил, как са направили допитване до всички. Как може шепа хора да се оприличават с всички военнослужещи и да вземат решения от тяхно име. БОЛ може да взема решения за членовете си. Да излезе Милов и да каже колко е членския състав на легията (действащи военнослужещи)и ще стане смешно. Аз и сигурно много други се разграничаваме от решенията на легията. Лошото е, че такива такива манипулирани скалъпени сбирки разединяват. Хвърлих едно око на мненията във форума - млади срещу стари, МО срещу провинцията. Смешна и жалка работа. Трябва да сме единни и да стоим твърдо за увеличение на доходите ни без да се пипат никакви социални компенсации. Отстъпим ли - догодина ще е същото, че и по-зле.

 120. #119
  Perarr 30 сеп 2012, 22:44
   
  0
   
  0

  Силви, кажи си все пак в кое поделение си, или и ти си от секретните? :)

 121. #120
  силви 30 сеп 2012, 22:50
   
  0
   
  0

  Perarr, ти какъв си, че да ти казвам?

 122. #121
  Мислещ 30 сеп 2012, 22:51
   
  0
   
  0

  Не трябва да обръщаме внимание на провокаторите и да им отговаряме. Нека ги приемем като лошото време и ги подминаваме с презрение. По въпроса с поддържащите и неподдържащите отвореното писмо, искам да кажа, че разногласията са единствено в частта да искаме ли увеличение или да се откажем от него. Истината е, че въпроса не е финансов. Също така и не става въпрос за отпуските. Единствената цел на управляващите е да променят правилата за пенсиониране. Целта е да ни изхвърлят без пенсия, за да не тежим на НОИ. Не знам дали държавата плаща вноски за нас, но това е тема за друг разговор. В отчаяните си опити да постигнат несправедливите си цели, управляващите настройват обществото срещу нас. Вчера в късните емисии на bTV или NOVA, не си спомням точно, министър Дянков докато разглеждаше монети, сякаш между другото вметна, че въпросът за пенсионирането на военните не опира до пари, а до справедливост. Не било справедливо да има категория хора, които да се пенсионират само по осигурителен стаж, а не както всички други и при навършена възраст.
  На всички ни е ясно, че предложението на министър Ангелов е „Кон за кокошка” и отказвайки се от увеличението ние лишаваме правителството от възможността да ни изкарват пред обществото като неблагодарни хора с незаслужени привилегии. Затова апелирам към всички колеги да погледнем по-мащабно и перспективно, да не се разединяваме и да подкрепим отвореното писмо.

 123. #122
  Колчо 30 сеп 2012, 22:51
   
  0
   
  0

  Защо не ми излзат коментарите??

 124. #123
  Rosen1 30 сеп 2012, 22:53
   
  0
   
  0

  Силвито е механик във Враждебна, по цял ден дреме без работа!

 125. #124
  оффф 30 сеп 2012, 22:53
   
  0
   
  0

  Силви, хубаво е преди да ме наречеш малоумен олигофрен да знаеш че имам 2 висши образования и магистратура по национална сигурност, знам 3 езика. С работата си като мениджър съм внесал толкова пари в бюджета колкото ти не си получила никога. Един от езиците който знам е арабски - можеш ли да се досетиш какво работя сега... а ти като го завърши това училище какво даде на хората, какво видяха те. Аз съм посредничил по сделки за стотици хиляди да бъдат наливани в БГ, да има работни места. Една заплата да съм осигурил на някой съм направил колкото ти няма да направиш никога през мижавата си "кариера". За жалост съм запознат с работата в армията и личното ми мнение че дори и това което сега получавате ви е много. Но няма да е така задълго. Заплатата се дава срещу резултати.

 126. #125
  denim 30 сеп 2012, 22:54
   
  0
   
  0

  Абе колеги,защо никой не попита защо не получаваме това дето ни се полага по закон.Защо министъра ще определя тия мизерни 396лв.върху който се исчислява заплатата,а не в/у 752лв.както е среднобюджетната за старната.За депутати-може,а за военни-неможе.Не ги ли е срам тия мишоци долни,че на всяко тримесечие си актуализират заплатите.Както бе казала баба Вуна-свещи да си купат дано с тея пари.Да неби техното право черво да е като кюнец,а нашите да са като маркуч.Има сила която бави ,но незабравя,ще дойде и вашият ред г-да управляващи,но няма да има кой да управлявате.

 127. #126
  до оффф 30 сеп 2012, 23:01
   
  0
   
  0

  Ми щом си толкоз умен и богат що се вреш тука при бедните. Аз имам повече дипломи от теб гарантирам ти. Но не парадирам с броя им и колко езика знам.

 128. #127
  Кадрови 30 сеп 2012, 23:01
   
  0
   
  0

  Който иска нека става кадрови войник, сега ще обявяват конкурс. Щом някой смята че тук са големи правата нека да стане кадровак. Аз напускам. Напускам защото имам достойнство и не съм мижитурка за да ме подритват всякакви малоумници, хората да ми викат паразит, а министъра ми да е срещу мен.

 129. #128
  силви 30 сеп 2012, 23:04
   
  0
   
  0

  Оффф, четейки това, само потвърждаваш мнението ми за теб. Кой знае колко вреди си нанесъл с "мениджърстването си". От национална сигурност разбираш толкова, колкото и баба ми.

 130. #129
  До ОФФФ-чо 30 сеп 2012, 23:05
   
  0
   
  0

  До ОФФФФ-чо
  Приятелю да знаеш, че и на противниковите армии им дават заплати срещу резултати. Дали ще ти е приятно, техните пари да имат покритие за свършен резултат срещу нас !!!!????

 131. #130
  оффф 30 сеп 2012, 23:07
   
  0
   
  0

  Аз харесвам армията, но не тази армия. Толкова ли е трудно малко да се вкарате в ред и поне визуално да изглеждате по добре. Малко е смешно като видиш дебелак 120 кила с униформа дето се пръска по шевовете. И как армията да има авторитет като там са се събрали аутсайдерите. Искам да имаме армия която да респектира, а не такава която буди подигравки, стегнете се бе хора, само с реване за пари не става. Покажете че ставате, това не е ли стимул. А щом толкова не ви харесва не е нужно да стоите там. И още нещо, аз не съм богат, поне не във финансов смисъл.

 132. #131
  До ОФФФ-чо 30 сеп 2012, 23:11
   
  0
   
  0

  Оффф-чо, и от 120кг. има нужда, като се напиеш като казак, някой 70кг с мокри гащи неможе да те пренесе за да си легнеш. Виж, 120кг. човек е друго нещо. Но ми е интересно, защо тогава този дебелия не ти изглежда смешно, а го гледаш като спасител :))))

 133. #132
  резултат 30 сеп 2012, 23:14
   
  0
   
  0

  Кой мислиш докара армията до това дердже. Ако ни бяха оставили на мира да си водим бойната подготовка и ежедневната рабата и ни бяха създали условия за това да. А те ни скъсаха от съкращения и разстановки. Утре като се събудиш не знаеш дали ще си на служба. За мен лично това е шеста реформа и пак е последна. Вчера пак събирахме пари ( за силов кабел и предпазители)

 134. #133
  Апрон 30 сеп 2012, 23:19
   
  0
   
  0

  Оффф, моите съболезнования към теб. Ограничен си и ограничен ще си останеш с всичките си висши образования.

 135. #134
  резултат 30 сеп 2012, 23:25
   
  0
   
  0

  И аз искам да имаме такава армия но не става.
  Няма да изпадам в подробности защото няма да ми повярвате колко пари съм дал и за какво. Работат ми поддръжка и администриране на ИС.
  Като ме питат какво работя казвам, че съм реставратор. 1/3 от техниката е 8-10 годишна .
  За въоръжението няма да споменавам.

 136. #135
  От морски 30 сеп 2012, 23:35
   
  0
   
  0

  Първо стига сте разводнявали темата.

  СЪГЛАСЕН СЪМ С РЕШЕНИЕТО.Аз го обявих още преди да бъде взето във друга тема.
  В доста армии военните се пенсионират след 20-тата или 25-тата година като вземат пенсия процент от последната заплата.
  Колкото повече стоиш след 25-тата година толкова по-висок процент си докарваш. Ранното пенсиониране дава възможност на повече съкратени колеги да си отидат с 20 мизерни заплати и пенсия. Сега вече се знае какво следва, като знам, че в момента върви следващата ПОСЛЕДНА рИформа и колко пъти ни лъгаха. Другата година когато намалят заплатите на 10 тези които могат да се пенсионерат ще са с 3/4 по-малко.
  На младите дето си искат парите ще кажа, че ние старите се отказваме процентно от доста повече пари. Защо ще разберете,като дойдете на нашето място. Защото там за където сте тръгнали ние вече се връщаме.
  Трябва да се борим за собствен пенсионен фонд на сектора сигурност, като в белите държави иначе ще си останем с бананите. Който служи 25 г. да може да се пенсионира с 40процента от последната заплата, 25г.- 50 и т.н. Така всеки съкратен или перспективен кадър ще може да си тръгне с достойнство. Иначе ще продължат да ни обвиняват, че източваме НОИ.
  На 7ми всеки може да протестира срещу това с което не е съгласен. ВАЖНОТО е да сме ВСИЧКИ.

 137. #136
  Морски 30 сеп 2012, 23:39
   
  0
   
  0

  Много сте писали, много... :)
  Нали сте наясно, че накрая решението ще го вземе този, който има право - най-старшия!
  Отворено писмо... смешно е! И как ще го подпишат?! Име и фамилия, без звания, защото иначе списъкът трябва да е подреден по старшинство!
  Армията не е приоритет на държавата. Вярвам, че вече всички са разбрали това. Просто няма пари!
  Сега си свалете шапките от главите и мислете!!! И решете какво ще правите с живата си от утре! Но много ви моля - без легии, седянки и разни други такива! Приемете, че докато носите пагони такива събирания и обединявания нямат нищо общо с воинската чест! И не обвинявайте командирите си, защото дори и най-старшия от тях изпълнява заповеди...

 138. #137
  кака 30 сеп 2012, 23:45
   
  0
   
  0

  До 72 май си напълно прав. Не мога да разбера до кога, сградата на МО 1 ще се пълни с бивши пенсионирани полковници. То бива незаменимост, бива, ама това на нищо не прилича....и човека е държавен служител вече. Е докога? Започват съкращения, естествено там не се пипа нищо, е се реже от армията и всички останали структури, които естествено не са в МО 1.За заплати да не говорим. Никакво увеличение.
  Е, така е. Ще чакаме синдикатите да се обадят, ако решат!!!!!

 139. #138
  Морски 30 сеп 2012, 23:49
   
  0
   
  0

  Хей, От морски, да не те объркат с мен! :)
  И какво, между другото, очакваш да се случи на 7-ми?! И срещу кого ще протестираш?!
  И да важно е да сме всички - когато обявят тревога! :)

 140. #139
  От Морски 30 сеп 2012, 23:52
   
  0
   
  0

  До Морски.
  За решението си прав. Не виздам нищо смешно :(
  Аз шапка нямам. Много ми е голяма главата и в магазина няма моя номер, така, че мисля постоянно. Аз за себе си съм решил.Ти какво предлагаш? Или само се правиш на патриот с войнска чест?

 141. #140
  Морски 01 окт 2012, 00:15
   
  0
   
  0

  Смешно е, От Морски, смешно е... ама да не спорим. Нали знаеш, че министъра ще отиде с отвореното писмо до тоалетната.
  Иначе, съм си пуснал рапорта, запазвайки си правото да се отзова на повика на Родината при нужда... това е. За да си запазя офицерската чест, пък и няколкото хубави спомени от службата, защото ми стана ясно, че повече такива няма да имам в нашия флот.
  И си наясно, че приканването към протест няма нищо общо с клетвата, която си дал, нали?! Не прави така!

 142. #141
  Обикновен 01 окт 2012, 00:48
   
  0
   
  0

  Е смешници, стегнете се малко.. не ви ли е срам да искате увеличение при положение че народа гладува и цялата държава е в криза.. За каква тежка служба говорите, нали ви виждаме по улиците - торби с л**на! Ако започнат да ви изпращат на опасни мисии, всички ще се посерете и ще ревнете "Амаа.. семейство тва-онова.." , така че не се правете на рамбовци ами се радвайте на лесните пари, които взимате, които и без това са доста повече от средното за страната! И който не му се служи, да напуска и тогава ще има право и да стачкува и да членува където иска и да работи ако ще и на 10 места, ама не ви стиска, смешници!

 143. #142
  бивш офицер 01 окт 2012, 01:11
   
  0
   
  0

  До младия офицер: Щом има такива като теб които делят на фатмаци и нефатмаци, на умници и малоумници - заслужават отношението и всичко което им се струпва в момента. Жалко за "малоумниците", които може би са патриоти.....

 144. #143
  Пехи-Контрола 01 окт 2012, 02:11
   
  0
   
  0

  Истината е , че министър Ангелов е маша в ръцете на упраляващите в демократичната история на България , само и само да се докопа до министерското кресло на отбраната , което му се случи сега в това правителство . Такива колеги имаше и в други правителства , които добавяха , към мижавата си пенсийка по някой друг лев , като държавен служител , на високи постове в държавата . Системата - колеги се проби отвътре , като политиците залагаха на , кариеристичните ни амбиций ...Ние сме си виновни , за да стигнем до тук сега , защото позволихме на такива хора да ни управляват , на които мотото им е - за тях-може , а за другите-неможе . Исках само да кажа , че о.р. генерал Ангелов - заложи матрицата на съкращенията в Б.А. , като консултант в няколко политически партий , а сега вече - министър на отбраната от ГЕРБ , и потърпевша е цялата - Българска армия . Историята обаче един ден , ще си каже тежката дума за тези негови действия ...Пожелавам ви успех в борбата , за запазване на личното ви достойнство , като български - военнослуцещи , защото - България е над всичко и всички ...

 145. #144
  Два въпроса 01 окт 2012, 07:56
   
  0
   
  0

  Аз пак имам два въпроса:

  Въпрос #1: Къде е Върховния главнокомандващ и каква е официалната му позиция ?

  Въпрос #2: Къде е Началника на отбраната и каква е официалната му позиция ?

  И едно предложение:

  За времето от 07.10.2012 г. до 14.10.2012 в София и големите градове да се проведе учение. Да бъдат построени палаткови лагери, полеви автопарк, организирана караулна и комендантска служба и т.н.

  В мероприятието като резервисти да участват всички желаещи цивилни граждани, при следните условия:
  - За периода на учението да ползват само един камуфлаж и да не напускат района на лагера;
  - Да ползват само водоноски и полеви тоалетни;
  - Да дават караул в районите на циганските махали и гробища;
  - Да участват в нощни стрелби като превоза се извърши със ЗИЛ - 131;
  - Да полпълнят въпросник за проучване по ЗЗКИ и да изготвят сведение от 26 страници със срок вчера. Естествено, сами трябва да си осигурят хартия, тонер и химикалки;
  - При необходимост може да им се възлагат и други задачи;
  Нека дадем възможност и на тях (цивилните) да се възползват от привилегиите на военните.
  Знам, че идеята е неосъществима и няма как да стане, но просто исках да я споделя с вас.

 146. #145
  kybrat_Ivanov 01 окт 2012, 10:13
   
  0
   
  0

  Аз искам да кажа само, че истинските провокатори са тези, които изказват мнение, т.е. оплювайки, решенията на тази група от хора, те плюят на бъдещето на тази армията, като цяло, криейки се зад измислените си имена и псевдоними, зад домашните си компютри, пишещи гръмки слова за всичко и всеки, а всъщност нито един от тях не е отишъл (ако е военен) на събранието и не е подкрепил дори и с присъствието си непрекъснато потъпкваното достойнство на тези хора. Тук не става въпрос дали ще има увеличаване на заплатите или не, на кои не му трябват пари, става въпрос, че всеки военнослужещ е дал част от живота си, а някои са платили и по-голяма цена, за родината си,но и всеки е мотивиран да бъде военен от различни неща.
  След като се пенсионира, той трудно може да се интегрира в непрекъснато променящата и конкурентно заобикалящата го среда. Не ми казвайте, че всеки гражданин е по-голям патриот от всеки военнослужещ. Ако сега се примири, а военнослужещия, трябва да се подчинява безпрекословно, да слуша и изпълнява, до няколко години няма да има и желаещи да станат военни. Или може би това е целта на управляващите, изцяло платена армия? Или целта е да няма млади пенсионери? На тези въпроси си отговорете сами. А на тези, които оплюват и смятат военните за паразити на обществото и взимат пари без нищо да произвеждат, мога само да кажа, че всеки може да стане военнослужещ, но не всеки може да бъде достоен човек.

 147. #146
  voinik 01 окт 2012, 11:34
   
  0
   
  0

  #7 Пуснато от Звезден прах(нерегистриран) на 30 сеп 2012, 14:56

  Защо никой не се сети да увеличи пределната възраст на войниците. Те са единствените които не са равнопоставени в МО.

  Един глас и от мен!

 148. #147
  чеп 01 окт 2012, 12:24
   
  0
   
  0

  http://www.cross.bg/1330634 Цитат: "Вижте какво казва председателят на легия „Раковски" майор Иван Милов:
  Иван Милов, председател на легия „Раковски" : Министър Ангелов спомена, че ако искаме гратисен период, то тогава трябва да се откажем от вдигането на заплатите. И ние точно затова декларираме, че сме съгласни българските военнослужещи да не им бъдат вдигани заплатите,..." Отговор на А.А.: "Аню Ангелов: Аз съжалявам, че един млад човек, относително млад, лъже така безогледно. Никога не съм казал при срещата си, и там имаше и друг офицер, нека той да потвърди, че трябва да се откажат от заплатите си като обезщетение. Това е абсолютна лъжа...." Както се казва, "Краят остава за вас".

 149. #148
  Васил 01 окт 2012, 16:26
   
  0
   
  0

  Нямам идея колко от писалите тук наистина са военни. Личното ми усещане е че не са много. Най-много се впечатлих от някой който говореше за южните гарнизони и че той служел в тях. За негово сведение - такива отдавна няма.
  Аз лично съм съгласен с 1 годишната отсрочка. Защото всички които сме в армията се надяваме след една година други много по-умни и по-доказали се да решават съдбата на нашата армия. Знаещите се сещат че говоря за това http://www.novaalternativa.bg/

 150. #149
  ветеран 01 окт 2012, 19:10
   
  0
   
  0

  До 26-Синко нали си се пръкнал и ти от някой фатмак или какъвто и да чин военнослужещ.Така,че по-кротко с това темпо може и да не достигнеш до никаква пенсия!Лично мога да споделя,че военните пенсионери живеят максимум до 3-4 години след като се пенсионират,справка- всички гробища в България!Всички военни и полицаи след 20 годишна служба са амортизирани и скапани,освен ако не са били някои щабни служители.Но имаш време като послужиш и направиш някоя мисия като мене-ще си промениш мнението,простено ти е-все пак си млад и зелен!!!

 151. #150
  офицер 01 окт 2012, 19:40
   
  0
   
  0

  Военнослужещите предлагат тяхното увеличение на заплатите да отидат за пенсионери, майки, лекари и учители. Време е всички най-после да разберат, че всички в тази държава сме хора и зависим едни от други - ние сме военни, жените ни са майки, сестрите учителки и лекари, а родителите пенсионери. Замислете се сега кой подклажда напрежение. Замислете се кои са лошите и кои искат целия народ да е беден, прост, болен и озлобен... ще се сетите сами :)

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker