ТРЕВОГА!!! ЕВРОСЪЮЗА - ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА РУСКА ВОЙНА Е ПРАВОСЛАВИЕТО! ДА ГО ЗАБРАНИМ!!!

Pan.bg 21 ное 2016 | 12:17 views (42132) commentaries(20)
img Европейският парламент се готви да приеме резолюция за "борба с идеологическата диверсия". Нейната цел е да се забрани „пропагандата” на православието.


Тези действия са насочени към много страни от ЕС - половината от всички. България, Румъния, Гърция и Кипър са православни, а в Хърватия, Словения, Литва, Латвия, Естония, Чехия и Словакия има големи православни малцинства. Дори и в Германия има над 3 милиона православни.


Днес в Европейския парламент в Страсбург ще има заседание на комисията, на което ще бъде обсъден общоевропейската резолюция за борба с пропагандата. Според достоверен източник на RT, в последния момент в проекта е внесена поправка, в която е написано, че православието става опасно, защото пропагандира своите християнски ценности и разширява влиянието си в целия свят. Текстът на резолюцията има за цел да призове ЕС да започне борба с „православната пропаганда” в Европа и по света.


Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига. Сега съдбата на проекта зависи парламента на ЕС. С гласуване те ще решат дали да го приемат или да го отхвърлят.


В случай, че резолюцията бъде приета, ще бъде пратена за одобрение в Европейския съвет, Европейската комисия и на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност – Федерика Могерини.


Ако поправката в резолюцията бъде приета ще бъдат нарушени демократическите ценности на съюза, в това число и на свободата на словото.
Интересен факт е, че една от първите книги, издадени на български език е Защита на православието, нападнато от протестантски мисионери с разни брошури от Отец Матей Преображенски. Изданието е отпечатано в Османската държавна печатница в Русчук, днес – Русе, през 1870 г.
Дори по времето Османското робство е имало защита на православие и то е било съхранено, а сега ЕС иска да ни го забрани.

19min.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Teraflop 21 ное 2016, 13:03
   
  75
   
  3

  "Проектът на резолюцията за борба с пропагандата е одобрен от комитета по международни дела в ЕП през октомври тази година. Автор на документа е евродепутатът от Полша – Анна Фотига." Крайно време е да последваме примера на Британия за излизане от Брюкселското село. Турция няма да ни трябва,разни безверни Фотиги ни стигат.

 2. #2
  християнин 21 ное 2016, 13:25
   
  98
   
  3

  "Бесовете адови няма да съборят църквата Христова"

 3. #3
  Габи 21 ное 2016, 13:38
   
  112
   
  2

  Веднага референдум за излизане от този престъпен евроГейски съюз. Тези които ни натикаха там без допитване до народа да бъдат съдени за държавна измяна.

 4. #4
  От доста време 21 ное 2016, 14:02
   
  60
   
  3

  От доста време считам,че еврогейските либерасти всъщност са болшевики в овчи кожи.В еврогейската администрация е пълно с ултралевичари,троцкисти и анархисти,плюс хора с обратна резба и без резба.Следващата им им стъпка ще е разрушаването на православни храмове или превръщането им в гей сборища.

 5. #5
  Borei 21 ное 2016, 14:14
   
  77
   
  4

  На това грубо предизвикателство мога само грубо да им отговоря:

  ДА ГО ДУХАТ, всичките тези безмозъчни съюзи!!!!

  Православието е един от колосите в нашата култура, който ни е спасил от потурчването!!!
  Остава да се обяви и за "незаконно", когато разните чалми даже с оръжие и то тука при нас, в Европа, прокарват техният ислям???? И разните милиони и милиарди евра с които настроиха вече стотици джамии в Европа? И за тях няма "пропаганда"? Тези май наистина искат насила да ни ислямизират?????

  Да напуснем този идиотски съюз! Не сме избирали никаква си Могерини, та тя и подобните тикви там, ще определят, каква религия да имаме? Ние сме много по-стара държава от всичките в този ЕС! Какво ще ни учат и управляват още?

  Вън от ЕС!!!

 6. #6
  S.KOSTOV 21 ное 2016, 16:04
   
  13
   
  93

  Няма такова нещо. Заглавието е подвеждащо и ретранслиращо руска пропаганда. Пък и комунистите-социалисти кога станахте защитници на православието? Превръщахте църквите в свинарници, а пък сега много набожни станахте? В Русия има много малко вярващи. А пък Тъпутинчо и обкръжението му са направо сатанисти.

 7. #7
  SUH 21 ное 2016, 16:09
   
  63
   
  6

  Отговор на коментар: #6
  Абе на тебе да не са ти правили трапанация на черепа и да са извадили въздуха от там, щото явно мозък никога не е имало.

 8. #8
  John Snith 21 ное 2016, 17:49
   
  47
   
  3

  Отговор на коментар: #6

  Костов , ти да не си бавноразвиващ се, почти във всеки руски дом има олтар и книги , които се изчитат и препрочитат. По мое наблюдение поне 80 % от руснаците са набожни. Нещо си се объркал серизоно хахахахахаха.

 9. #9
  John Snith 21 ное 2016, 17:52
   
  26
   
  2

  Отговор на коментар: #6

  Костов , ти да не си бавноразвиващ се, почти във всеки руски дом има олтар и книги , които се изчитат и препрочитат. По мое наблюдение поне 80 % от руснаците са набожни. Нещо си се объркал серизоно хахахахахаха.

 10. #10
  Роза 21 ное 2016, 20:44
   
  3
   
  1

  Бъзик! Копирано е от Гъделнюз!?!

 11. #11
  Дяволските знаци 21 ное 2016, 21:14
   
  8
   
  9

  Отговор на коментар: #6

  Марксистите и наследниците им болшевиките никога не са защитавали православието,не го защитават и сега,и не са са си сменяли отношението.Комунизмът е създаден и роден в Англия,Германия и Франция.Създателят му Маркс има стотици заклинания и филипики срещу православието и славянството.Болшевишката революция в Русия не беше дело на етническите руснаци,а на хазарското еврейство и евреите от САЩ и Европа при участието ва болшевишки джихадисти от всички етноси в Европа,САЩ и света.Руснаците са си толкова религиозни колкото и при последния император,а сега даже и повече.Призракът на комунизма се изхлузи като пръдня из гащи и се завърна в рождените му държави,ъпгрейтван като либерализъм,либертарианство....или просто либерастия и педерастия.Първите абсолютно голи гей паради са измислени и направени не къде да е,а в Съветска Русия през 1918 и 1919г. в Москва и Петербург.Шведската тройка въобще не е измислена в Швеция,а е само бледо копие на комсомолскато комуна в Съветска Русия,където всеки се пръца с всяка комсомолка и тя няма право да откаже,защото я изгонват от комуната.Разбира се либерастите и са криптоболшевики, и сатанисти - достатъчно и да видите по снимките дяволскоти знаци с ръци нна нашите протестърчета.

 12. #12
  румен стоянов 22 ное 2016, 00:53
   
  11
   
  2

  ХА-ХА-ХА...

  Приятели,

  Поляците искали ЕС да забрани Източното православие… (Вероятно в изпълнение заповедта на Клинтън – “Майната му на Православието…!”). Доколкото си спомням "Европейска" ценност №1 и Ценност №1 на Демокрацията беше...:
  - СВОБОДАТА НА СЛОВОТО...!

  Пак, доколкото си спомням, Присъди за другомислие..., Гоненията на Християнството и Горенето на книги, беше Ценност №1 на...:
  - ФАШИЗМА...!!!

  Пропуснал (ли) съм нещо много важно...:
  - ФАШИЗМА Е ВЕЧЕ… ЛИБЕРАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ...?!?!

  Накрая… ние Българите приехме “европейските” ценности, но… от 866-та година или вече от 1250 години…, сме и Източно-православни християни… Сега какво…?
  - Ще ни задължат от ЕС, да си запалим Библийте и взривим Църквите, та да станем ПРАВЕДНИ ЕВРОПЕЙЦИ, ЛИ…???
  - Но пък може и да го направим – ДА ОСКВЕРНИМ ПАМЕТТА НА ДЕДИТЕ СИ…, но… след като поляците предлагат тази идея, ще го направим веднага след като първо поляците, а после и цяла Европа си взривят католическите катедрали…, синагоги и джамии… и атеистичните си Централи на Корпорации и Парламенти…

  Веднага след това и нито ден по-рано…!!!
  .

 13. #13
  Неслучайно 22 ное 2016, 01:58
   
  7
   
  1

  Създателят на комунизма Маркс винаги е бил върл враг на Русия и славянството.Маркс дели народите на революционни и контрареволюционни.Контрареволюционните народи по силата на своята нефелност са обречени на изчезване и претопяване при бъдещата световна война и пролетарска революция.Не случайно нацистите са се подигравали на немските комунисти,че имат един и същ идеен източник - Маркс.

 14. #14
  Деспот Слав 22 ное 2016, 13:55
   
  3
   
  1

  Най-после се разбра истината - Първото оръжие в Крим, пристигна чрез Руската Православна църква!

 15. #15
  Майор Пейн 22 ное 2016, 23:21
   
  4
   
  1

  ЕС да го духа! Да се забрани Исляма и Католицицма в Европа. Ще усетите православната мощ: Русия, България, Гърция, Сърбия, части от: Румъния, Украйна, Словения, Хърватска...Всяко чуждо нашествие се спира на Балканите?

 16. #16
  borislav_dzh 23 ное 2016, 00:21
   
  0
   
  0

 17. #17
  До № 11 23 ное 2016, 16:29
   
  0
   
  0

  Прав си, че комунизмът е роден на запад. Но(!) ЮДЕО-КОМУНИЗМЪТ НА МАРКС И ЕНГЕЛС.

  Бог е Първият комунист. Бог създаде човека не за пари и лихварство. А Бог Отец, Исус Христос и Свети Дух са един и същи Бог- нашият православен Бог. Бог, който е Бог на всички и всичко. Какво проповядваше Бог като Исус Христос и как живееше Бог като Исус Христос?:
  "Ако имаш две ризи, дай една на ближния си."; "По-скоро камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в рая."

  Не живееше ли Бог в комуна? И не заповяда ли Бог на хората "Множете се." Естествено, Православната църква, която е основана от самия Бог, от Исус Христос, се отвращава от всеки разврат и най-вече от хомосексуалния.

  Днес Маркс служи повече на капитала и юдео-задкулисието, на масонството, на либерастите, на глобалистите, а не на идеята за свобода, братство и равенство на Парижката комуна, не на идеята за световна пролетарска революция, издигната с Комунистическия манифест и станала знаме на Великата октомврийска революция. Революция, която се провали именно заради своя юдео-комунистически характер, насочен към подмяна на свещения Божествен комунизъм с юдео-комунизъм за установяване на власт на фарисеите и "избрания народ", осъдили на позорна смърт своя Бог. "Прости им Боже, те не знаят какво правят!"

  Но юдео-нацистите знаят какво правят - поробват народите в своята маниакалност за "избран от Бог народ."

  Но Бог се отврати от тях и се пожертва като Исус Христос, за да спаси за последно и юдеите и всички народи, и изравни народите с Новия си завет:

  "Аз съм пътят, истината и животът, и който повярва в мен, и да умре - ще оживее."

 18. #18
  Vania Todorova 23 ное 2016, 21:55
   
  1
   
  0

  ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА, НА КОИТО МОЗЪКЪТ ИМ ТЪНЕ В МЪГЛА, ПОРАДИ КОЕТО
  ВЪЗНИКВА СЕРИОЗНА ПРИЧИНА СПЕШНО ДА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ТАЗИ И БЕЗ ТОВА ПРОВАЛИЛА СЕ СТРУКТУРА - ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, КОЙТО ОЩЕ В ЗАРОДИШ ПРЕДСКАЗВАШЕ, ЧЕ Е ФАЛШИВ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩИЯ "КАНЦЛЕР-АКТ" МЕЖДУ ГЕРМАНИЯ И САЩ ! ПРИ ТОЗИ АНГАЖИМЕНТ НА ГЕРМАНИЯ, ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА И ДА СЛЕДВА ПОЛИТИКАТА НА АМЕРИКА, ЗА КАКВИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ ГОВОРИМ ?

 19. #19
  Сашка Йорданова 23 ное 2016, 23:26
   
  1
   
  1

  Да пратят Миглена Кунева в Евро-парламента и няма проблем, тя ще е първата която ще гласува за забраната на православието в световен мащаб!!!

 20. #20
  Татьяна 24 ное 2016, 12:35
   
  0
   
  0

  Отговор на коментар: #6 В Русия има много вярващи, там почти не останаха атеисти. Така че, по-внимателно с такива изказвания, господине. Защо знам така категорично? Аз съм рускиня!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker