ГЕНЕРАЛ РУМЕН РАДЕВ ПРЕД "ЕВРОНЮЗ" - САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ НЕ НОСЯТ НИКАКВА ПОЛЗА!

Pan.bg 17 фев 2017 | 08:36 views (2873) commentaries(22)
img
Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

ЕС планира да запази санкциите срещу Русия

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

САЩ запазват санкциите срещу Русия до връщането на Крим на Украйна

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той. blitz.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 22

 1. #1
  Какви санкции, тъпаци еврогейски? 17 фев 2017, 09:23
   
  122
   
  3

  Мръсни брюкселски торби с лайна! Лицемерието ви няма граници, какви санкци, бе, нещастни псета? За 2016 година Русия е на 6-то място по БВП в света. Според прогнозите на ПрайсУотърхаус Купърс (едва ли някой може да ги обвини в русофилство) прогнозата е Русия да запази позицията си и през 2050 година, а Германия да отстъпи до 9-то място. Само, че тъпият български народ е съгласен с всичко - и на санкции, и да го лъжат, и да го мачкат... Роби! Слуги! Овце!

 2. #2
  Чукчата 17 фев 2017, 09:32
   
  4
   
  222

  Горния , недей така с фантастиката ! Русия ще има по голяма икономика от Германия , само когато всички немци си вземат едногодишен отпуск за да пият из Слънчев бряг и Банско . Демек нивга !
  Проста справка , немската икономика за 2016 се в увеличила с 2.4% или 90 милиардна долара по точно . А руската е в минус 1.7% !
  Разликата е БВП е два пъти почти в полза на Германия . Та недей така с фантазиите .

 3. #3
  Няма анексия 17 фев 2017, 10:15
   
  40
   
  2

  Има гьобелсова лъжа за анексия на Крим от Русия. Моля, спрете да копирате Гьобелс!

  Интернет и Уикипедия са създадени на запад за медиен контрол на населението на планетата. Въпреки това, дори Уикипедия не се изкушава да внушава гьобелсовата лъжа, че Крим бил "анексиран" от Русия!

  Ето какво е записано в Уикипедия - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC

  "Кримският полуостров, (укр. Крим, Кримський півострів, кримскотат. Qırım, Qırım yarımadası / Къырым, Къырым ярымадасы, рус. Крым, Крымский полуостров) е полуостров в северната част на Черно море, на югозапад от Азовско море. Между двете морета е Керченският проток, разположен на изток от Крим.

  Полуостровът има богата история от най-древни времена. Бил е част от елинската култура, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя. През 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя, от 1921 г. е в състава на СССР. През 1991 г. територията и акваторията на полуострова стават част от новата държава Украйна, чрез административните единици Автономна република Крим и град Севастопол. През 1992 и 2014 г. за кратко Крим обявява независимост. На 16 март 2014 г. е проведен референдум, на който 95,5% от гласувалите при преброени 50% от гласовете и избирателна активност от 85% (по данни на изборната комисия) избират присъединяване към Русия. [1]. На 17 март АРК обявява независимост като Република Крим и на 18 март заедно с град Севастопол са приети в състава на Руската федерация като два отделни федерални субекта, образувайки Кримския федерален окръг.

  На 27.03.2014 при гласуване в Общото събрание на ООН 100 държави гласуват резолюция, призоваваща за уважаване на териториалната цялост на Украйна, 58 се въздържат (включително Китай), а 11 държави (сред които Армения, Беларус и Русия) гласуват против.[2] ЕС[3], САЩ[4] и други държави налагат санкции срещу Русия."

 4. #4
  до Чукчата 17 фев 2017, 10:31
   
  30
   
  1

  Чукча, идеално си избрал ника! Аз съм чел доклада на английски, а ти въобще знаеш ли, че има такава прогноза? И не само табличка с класации, ами и допълнителни анализи и графики. Русия, с отрицателен прираст на населението, стои стабилно на 6-то място от 2016, през 2030 до 2050... През същата тая 2050 първите две икономики са на Китай и Индия, като втората почти двойно ще увеличи населението си. Някой има проблем, но това е проблем с омразата, която му пречи да приема различното мнение.

 5. #5
  Borei 17 фев 2017, 10:32
   
  10
   
  2

  Отговор на коментар: #2

  "...Проста справка , немската икономика за 2016 се в увеличила с 2.4% или 90 милиардна долара по точно ...."

  И друга ИСТИНА! 2016-та г. Германия е похарчила над 50 милиарда евро за т.н. "бежанци"!!!

  "...Разликата е БВП е два пъти почти в полза на Германия ...."

  Може, НО Германия е РОБСКА ЗЕМЯ!
  САЩ са я осеяли с военни бази! САЩ определят всичко в Германия! И знаеш ли, защо министърка на отбраната им е жена, гинеколог по професия? И защо на немците не е позволено да имат нормална армия? И защо сега "са съгласни" да се ислямизират???

  ЗАЩОТО СА РОБИ! Нека си имат и най-голямата икономика във вселената! Когато робът е много ефективен, кой се радва на труда му????
  Неговият господар! А това за сега са САЩ!!! Така че, Германия НЕ СЪЩЕСТВУВА в момента!!! НО може някога да се освободи???

 6. #6
  Чукчата 17 фев 2017, 10:43
   
  2
   
  50

  Еех горките немци , роби били ! Всеки има стандарт на живот колкото на 10 руснака . Държавата не слугува вече на руския ботуш ! Е още е зле положението в източната част , но да не забравяме кой дърпа там конците доста десетилетия . То не бяха стени , разстрели , трабанти , варборги , симсони и изостанала икономика с 40 години спрямо западна Германия . Но слушаме Борей , той видиш ли е бил прогледнал и разказва колко е добре да слугуваме на руснаците .
  Върви кажи на немците , колко е хубаво при руснаците бе умник , дано не си изядеш боя някъде !

 7. #7
  Чукчата 17 фев 2017, 10:49
   
  2
   
  4

  Ти като прочетеш един доклад и вече си мислиш че светът ще бъде така задължително ! То и 2008 имаше доклади как икономиките на Европа , САЩ , Русия , Япония хвърчат нагоре , но 2009 оп нещо друго стана !
  Ти знаеш ли кво ще стане след 30 години ? Преди 30 имаше СССР , ся може само в уикипедия да прочетеш за нея ! Имаше и две Германии , ся е една . Имаше и БКП , ами и то го няма ! Нещата бързо се менят

 8. #8
  до Чукчата 17 фев 2017, 10:59
   
  7
   
  0

  Яд ме е, че някой продължава да обръща внимание на писанията на №2. Жалко, че pan.bg посочи само една табличка от изследването на ,Pricewaterhousecoopers а това е цял файл в сайта на най-мощната консултантска компания в света - https://www.pwc.com/gx/en/issues/economy/the-world-in-2050.html "The World in 2050
  The long view: how will the global economic order change by 2050?" Ясно е посочен икономическият бум на Виетнам, Индонезия, Нигерия, сриването на САЩ до 3-та позиция, от ЕС само Германия - 9 място, ще остане сред първите десет, а Великобритания ще изпадне до 10-та позиция. Франция ще дели 11-то и 12-то място с Турция. Това означава глобално преразпределение на паричните потоци и пълен азиатски контрол върху световната икономика. Един пой познат от САЩ се пошегува, че нищо чудно към 2030 година "Локхийд Мартин" някоя сутрин да осъмне с китайски собственици... Коментарът беше "Не е е ли по-добре Локхийд & Путин" Ltd"? Екипът на Тръмп също е чел това, повярвайте, затова симпатизирам на рационалните опити на американския президент да промени нещата. Ако САЩ продължава да бъде само пазар, а не държава, цялата ценностна система на буржоазната демокрация, която беше превърната в стока от Уолстрийт и Лондонското Сити, ще бъде изкупена доста евтино от Китай... И това е необратим процес при сегашното развитие на света.

 9. #9
  Borei 17 фев 2017, 11:00
   
  4
   
  0

  Отговор на коментар: #6

  "...разказва колко е добре да слугуваме на руснаците . .."

  Не ми приписвай твои си глупости!!! Не съм казвал такова нещо!!!
  НО съм против да има тирания някъде!!!

  "...Върви кажи на немците , колко е хубаво при руснаците бе умник , дано не си изядеш боя някъде !..."

  И никой не иска немците да са сега пък роби на руснаците???? Нима не може да са независими??? Пак си приписваш глупости, които не са мои!!!

  Но, колко е добре да са роби на американците? Нали им оправиха жените и дъщерите в Кьолн мин. година.. Нали вече са подложени на масова ислямизация, ще видят, колко е "добре да са при американците"!!

  И вече се започна: Мачкане с ТИР-ове по празниците, стрелби из градоивете им, с брадви ги колят по влаковете им...
  Това идва от Робството им!!! Сами не могат да кажат на САЩ - НЕ! Не ви искаме ЧАЛМИТЕ и ДЖАМИИТЕ ТУКА!!! Ние сме бяла страна!
  Колко общо има един немец с една чалма????? НИЩО! НО ГИ ПРИНУЖДАВАТ ДА СТАНАТ ЧАЛМАРСКА СТРАНА!!!!
  Не знам, дали някога ще се събудят изобщо?????

  То даже и бившото ГДР е 1000-да пъти много по-добрият вариант, от еднин ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ за немците!!!!

 10. #10
  до Чукчата - за Русия 17 фев 2017, 11:10
   
  7
   
  1

  Няколко факта за руската икономика през 2016 - началото на 2017:
  1.Русия е на първо място в света по износ на пшеница
  През 2016 г. експортът е достигнал 25 млн. тона, с 14% повече в сравнение с 2015 г. На второ място е САЩ - 23,8 млн. тона, а Канада и Австралия делят третото място - 20 млн. тона
  2. Печалбата на руските банки е нараснала пет пъти за една година
  Депозитите на населението в страната са нараснали с 4,2% през 2016 г.През 2016 година руските банки са увеличили кредитирането на юридически лица с 9,5 процента, а на физически - с 1,1 на сто.Почти двойно банките са намалили обема на вземане на кредити от централната банка.
  3. Русия отново ще индексира пенсиите с размера на инфлацията
  Целта е да бъде запазена покупателната способност на пенсионерите. Пенсиите на руските пенсионери по старост надвишават с 60% линията на бедността в страната, става ясно още от заседанието в руското правителство. Целта е да бъде запазена покупателната способност на пенсионерите, допълва още вицепремиерът Олга Голодец.По данни на Пенсионния фонд през 2017 г. пенсионерите в Русия ще бъдат около 44 млн. души, което е почти половината от икономически активното население на страната (76 млн. души). Около 4 млн. от тях получават пенсия не само от Пенсионния фонд, а и от държавния бюджет.

 11. #11
  Чукчата 17 фев 2017, 11:55
   
  1
   
  7

  Е браво , най голямата страна е първа в производството на пшеница ! Ами на добитък , на царевица , на кренвирши .... Охх нещо технологично от близките 2 хилядолетия да произвеждат и да са първи ? Няма за жалост , то и за това нямат пари и пият препарати за вана ! От 2014 до сега , защо не сложиш данни за това колко е намаляла покупателната способност на руснака ?
  Колкото и да се мъчите , хората виждат че руската система не става ! 1000 пъти по добре е Китай с техните си миниси от колкото това което всички русофили се опитват да натякват !
  Свърши вече съветския ботуш , и никой не иска под руския . Истината боли , но държавите предпочитат по добрата система от на джуджето

 12. #12
  до Чукчата 17 фев 2017, 12:07
   
  7
   
  0

  Чукча, ти наистина си зомбиран! Кой ти говори за руски ботуш, рационалното мислене изисква да се гледа на Русия като икономически партньор и пазар! За съжаление, нищо рационално не виждам в обясненията на Нинова за "дружбата" с Русия, защото тя не е мръднала от 3 март насам! Да не говорим за лакомниците от АБВ, които искат да си осребрят Големия шлем! Некадърността в обясненията защо Русия е необходим търговски и инвестиционен парньор на България, е най-голямата слабост. Я се опитай да предложиш на Меркел да развали партньорството между BASF Group и Газпром и да видиш как ще те изкара терорист! Апропо - между 2010 и 2012 година Рейнметал Дефенс е инвестирал близо 100 милиона евро в руския военно-промишлен комплекс, даже американците обвиниха Рейнметал, че е обучил спецчастите, които с перфектна логистична операция завзеха Крим под носа на НАТО и майдановците.

 13. #13
  Чукчата 17 фев 2017, 12:30
   
  1
   
  22

  Нали се сещаш че тези санкции наложени на Русия , не дойдоха щото така скимна на държавите ! Ако няма някакви последствия нали могат да направят авантюрата Крим с друга територия . Сега поне знаят че за всяко действие си има противодействие . Няма лошо в това да има икономическо партньорство с Русия , но нека първо си оправят мисленето че се намират в 1939 година и могат да подскачат от полуостров на полуостров . Минаха вече тези времена , сега държавите растат икономически , не териториално ! Когато го разберат , ще има и разбиране със останалите

 14. #14
  Borei 17 фев 2017, 13:09
   
  5
   
  2

  Отговор на коментар: #13

  Виж бе, продажен хазар, украйнец или бандеровец!!!
  Ние не сме русофили, а БЪЛГАРИ!!! И Русия не ни е чужда!!! ТАМ на тяхна територия ИМА МНОГО ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ!!!

  http://www.pan.bg/view_article-12-373603-Poslednata-carica-na-Volzhka-Bylgariya.html


  И в Крим има също наши села...
  http://krimbg.ru/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80-%D0%B2-%D0%BA%D1%80%D1%8B%D0%BC%D1%83-2/

  А ти си едно лайно! Никакъв не си!!! Махай се от нашият военен сайт! Смърдиш тука, негоднико!!!

 15. #15
  Чукчата 17 фев 2017, 14:53
   
  2
   
  58

  Трола като му свършат доводите и започва с обидите ! Но не напразно казах за хората с IQ 60 , ти спадаш там ! И твои ли е сайта , че ме гониш . Кой си ти да казваш кой къде да ходи , след като няма твоето мнение ! Използвай аргоменти ако имаш , ако не си мълчи .

 16. #16
  Borei 17 фев 2017, 16:29
   
  4
   
  2

  Отговор на коментар: #15

  Твоето мнение ми е през патката! И някакви си коефициенти, измислени от сащисаните, също!!!
  Факт е, че си отрепка! Не си българин изобщо....А истината боли, нали?
  И като толкова мразиш руснаците, защо братовчедка ти още работи при тях? И какво си търсил при тях по времето на СССР?
  И като толкова ти е голямо IQ-то, защо не вдяваш, че за САЩ си едно нищо? Ще те използват, използват с каквото могат и в произволен момент, могат и да те убият... Те са си такива...
  Защо не вдяваш, че САЩ унищожиха любимата ти Украйна??? Хазарчето Яйценюк получи вече над 1 милиард долара, за "успешната работа"! А част от "работата" са тези избити над 13 000 украйнци....

  Е, да при коефициент IQ от 300, си толкова "умен", че даже и руски до сега не си научил както трябва....

 17. #17
  EnchoDobrev 17 фев 2017, 18:18
   
  2
   
  3

  Водка и кисели краставички щом има, икономиката е във възход.... :)

 18. #18
  Много добър познат на пан 17 фев 2017, 19:21
   
  13
   
  3

  Знам, че в къщи имам само руска водка и нищо друго руско.

 19. #19
  до 17 и 18 17 фев 2017, 21:14
   
  18
   
  2

  Момчета, токът Ви е от руски реактори, водата - от язовири, строени с руска помощ, само, че ги плащате на западни и нови български стопани! Апропо, утре ще си напълните резервоарите на колите с бензин от руска рафинерия.

 20. #20
  ТОР 17 фев 2017, 22:01
   
  13
   
  2

  Горд съм с този Български Президент!
  Още по-горд съм, че това е Български офицер!
  Дано в БА са останали повече такива офицери. Тогава мисля, че може би ще се оправим!
  Говоря не само за Армията, а изобщо за Държавата.
  Но, като гледам МИШКИТЕ са много, но идва видов ден, шибани продажни копелета!

 21. #21
  БЪЛГАРИН -ЕВРОПЕЕЦ 18 фев 2017, 11:33
   
  4
   
  2

  Коментарът е цензуриран, заради обиди /нецензурни изрази/ груб тон/ разпространяване на неверни твърдения/ не е по темата. Admin

 22. #22
  до 21 18 фев 2017, 16:32
   
  2
   
  2

  В тоя сайт май доста хора не си пият хапчетата! Европеецо, я си спомни КОЙ продаде "Нефтохим" на Лукойл? КОЙ сам е мутра и разрешава на мутрите да си перат парите през хотели на нашето Черноморие? И не виждаш какво губи "овчия народ"? Ами никога не си правил нещо смислено, никога не си съграждал, никога не си се опитвал да допринесеш поне малко полза! Ако ти, нещастнико, беше се опитал да направиш дори нещо малко и градивно, щеше да знаеш, че ежегодно производителите губят пазар за милиони бутилки червени и бели вина, пазар на плодове и консерви. Ако ти, нещастнико, беше попрочел малко повече, щеше да знаеш, че и досега, с всичките епитети за АЕЦ-Белене ("гьол", "корупционна схема", "русофилска централа") тя си остава НАЙ-РЕНТАБИЛНАТА АТОМНА ЦЕНТРАЛА В ЕВРОПА от всички строени в момента (направи справка във Великобритания и Франция). А това се знае много добре от ГЕРБ, АБВ, БСП, ДПС и цялата политическа сволоч, но важното е КОЙ ще докопа кокъла да я строи и управлява, а не дали тя ще осигури финансово поносима цена на електроенергията за народа. Да, Радев е прав - никаква полза няма от санкциите срещу Русия! Но тези санкции удрят на-вече Балканите, а великата шибана демократка Меркел дума не дава да се издума за Газпром и доставките за газта до Германия. Даже се засили втори Северен поток да строи. Изчезни, зомбирано герберастче, не мога да те понасям!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker