Частни съдебни изпълнители въртели страшни далавери, от които хиляди българи си патят! Всеки може да е от "ужилените"

Pan.bg 20 мар 2017 | 18:21 views (1668) commentaries(4)
img
blitz.bg


150 000 жилища на длъжници са отнети в България

Граждани, които са били измамени чрез запис на заповед, излизат на протест. Шествията ще продължат 5 дни и ще се състоят в София и Пловдив. Гражданското движение „Покана за доброволно изпълнение“, които са организатори на протеста, споделиха, че много длъжниците са станали такива след набеждаване и документни измами, информира "Дарик". Движението посочва още, че 90% от случващото се в българските съдилища е противозаконно, а през годините са били отнети над 150 000 жилища на длъжници. Според гражданското движение „Покана за доброволно изпълнение“ в голяма част от случаите на измама чрез запис на заповед, длъжниците не разбират, че са такива. "Ако сега си извадя, има бланки на запис на заповед в интернет, сложа един подпис за лицето Х с неговите данни и кажа, че той ми дължи, съдът на мен ще ми присъди. Лицето в повечето от случаите дори не разбира. Отделен е въпросът за връчването на съобщенията и фактът, че трябва да се върне обратно удостоверение, че лицето е получило това съобщение, а лицето не получава това съобщение. Залепено на врата, на пощенска кутия, взел го съсед...", обясни юристът Петя Георгиева. Георгиева сподели още, че има и случаи, в които имоти вече са иззети и продадени, въпреки че делата не са приключили: "Ти няма как да обжалваш, ако нямаш влязло в сила решение, което да е мотивирано и от него да е започнало да тече срок. Какво обжалваш? Нямаш срок, нямаш решение, обаче имаш излязъл изпълнителен лист и съответно вече имаш действие на частен съдебен изпълнител. Някой си интерпретира закона, както му е угодно", посочи още Георгиева. Председателят на гражданското движение Ивайло Илиев посочи, че 150 000 жилища са били иззети през годините от потърпевши на заповедното производство. Илиев съобщи, че е подал жалба до еврокомисаря по правосъдието Вера Юрова и също така е сезирал Висшия съдебен съвет, Висшия касационен съд, Министерство на правосъдието и МВР. Междувременно пресконференцията започна със сбиване между именно такъв длъжник, пострадал от запис на заповед и един от присъстващите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Онзи 20 мар 2017, 20:41
   
  1
   
  1

  Жилищата бяха последното благо, което ни остана от социализма. Сега ни вземат и тях.

  Виждате ли защо реставрацията на капитализма уби България?

 2. #2
  Geocom 21 мар 2017, 17:33
   
  1
   
  0

  Закони приемани от мутри обслужват само мутрите. Как може някакви частници които не са част от държавния апарат да имат право да ти вземат имуществото без да си осъден на основание на някаква бележка и не били задължени да проверяват дали е истинска. Пълно безумие.

  Това нашето не е държава.

 3. #3
  Borei 22 мар 2017, 06:53
   
  0
   
  0

  Фашизъм!

  Днешният фашизъм е система, в която капитала, частниците, олигархията определя законите на страната, така че всичко да е в нейна полза... Граждански права? Забрави! Не само жилищата и живота на хората ще вземат... То си е равносилно. Като чрез техните "закони" те изгонят на улицата, къде и как ще живееш???? Тези алчните не им стига никога... Тази алчност и тях ще ги погуби, понеже така загиват страните и народите, в името на собствеността на едно малцинство.. Но в последният стадии на това загиване си е ужасно робство...
  "Законите" в системата се определят от олигархията и тя "мачка" всичко и всички....

  Е, и каква система имаме в момента в ЕС и в България? И в ЕС и там се "въртят" "законите" на цяла Европа в полза на "евро-дупедатите" и олигархията... Някой да се е загрижил например, за нашият народ - че загиваме с отрицателна демография?????

  Да, "загрижиха" се! Искат да ни заселят с чалми и то съвсем "законно"! Накараха "нашите" "дупедати", "министерски съвети"... миналата година да узаконят ислямизирането на България.... В същото време прокарват това ислямизиране и в Германия, Холандия и в целият ЕС....

  ФАШИЗМЪТ днес е насочен да убие коренните европейци, не евреите!!!
  И ние сме на мушката също!!!!

 4. #4
  Ники Бузатов 22 мар 2017, 12:25
   
  0
   
  0

  Вземете се в ръце, братя! Трябва да се измете двора! На първо място да се изкоренят плевелите, после да се сменят селяните, които нехаят за градината!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker