ФРОГ: ДС СЕ ВЪРНА НА БЯЛ КОН В МО. АГЕНТ АБЕЛ И АГЕНТ ИВАН ЩЕ УПРАВЛЯВАТ АРМИЯТА

Pan.bg 16 май 2017 | 09:30 views (6248) commentaries(4)
img Първо във Фрог: Още един агент - Абел /Урумов/ ще управлява в МО

До министъра на отбраната Красимир Каракачанов, известен като агент Иван на ДС, е назначен още един - агент Абел или известният с последната си длъжност като пресдиректор на БНБ Александър Урумов. Той ще е директор на дирекция ”Вързки с обществеността”, какъвто бе и преди двадесетина години. В кабинета на министъра има и други агенти.

Нека припомним, че Александър Урумов се е "влял" в редовете на ДС като секретен сътрудник Абел още деветнадесетгодишен. Вербувал го е офицерът Тодор Божанов.

Като директор на дирекция във военното министерство в периода 1999 г.-2001 г. младият Урумов ще се запомни с разправата с някои от неудобните офицерски и цивилни кадри не само в подчинената му дирекция.

Сякаш ненадейно Урумов напуска МО и става един от учредителите на дясната партия Консервативен съюз ЕКИП, чийто председател става не кой и да е, а главният секретар на СДС тогава Христо Бисеров. Делегатите приеха устав и три меморандума - за създаването на консервативния съюз, политически и в подкрепа на Симеон II. ДС застана зад Царя.

Впоследствие агент Абел осребри тази подкрепа – дълги години Урумов беше шеф на пресцентъра на БНБ. Ще припомним само, че пресдиректърът на БНБ селектираше журналистите, пред които управителят на БНБ Иван Искров трябваше да говори за за състоянието на КТБ. Подчиненият на Искров Урумов е бил в основата на списването на почти всички изявления на Искров по драмата с фалирането на КТБ.

Сега Урумов пак ще е директор, но във военното министерство. Както казва един приятел, след 16 години палачинката се обърна. Държавна сигурност се завърна на бял кон в министерството на отбраната....

Калин Джумайски
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Добри 16 май 2017, 18:12
   
  7
   
  5

  Както се казва - дай им власт и ще ги видиш колко струват. Особено "поизгладнели" политици които от десетилетия се домогват до кокала. Та и "войводата" май ще излезе поредното мекере, продало се на Тиквата за шепа долари. Да не забравяме, че първият му заместник е аньовата и ненчевата подлога - лисунгера Запрянов.

 2. #2
  Teraflop 18 май 2017, 09:01
   
  1
   
  2

  "Още един агент - Абел /Урумов/ ще управлява в МО0| " Какво е това,последното,което сте написали,БЕ ПАН-овейци неграмотни,Бе?!!!!!!! Че нещо не вдявам каво означава. Да е МО не е МО.Какво е? Нещо НАТО-вско ли е? Или.....??????

 3. #3
  Teraflop 18 май 2017, 09:03
   
  1
   
  0

  Не каво,а какво. Каво казват виетнамците.Пардонъ!

 4. #4
  Разшифровал М0о 18 май 2017, 16:05
   
  1
   
  1

  Отговор на коментар: #2

  Това е Министерство на отбраната с две нули - демек, министерството вече е заприличало на кенеф.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker