КАРАКАЧАНОВ ОТМЕНЯ ДОКЛАДЪТ И ЕКСПЕРТНАТА ОЦЕНКА НА ПИЛОТИТЕ ЗА НОВИЯ ИЗТРЕБИТЕЛ! ИЗБОРЪТ БИЛ ПРИБЪРЗАН!

Pan.bg 16 май 2017 | 16:05 views (5227) commentaries(15)
img dcnews.bg/

„Мисля, че доста прибързано служебното правителство, завърши работата на работната група и внесе доклада за новия многоцелеви самолет в Министески съвет, при положение, че знаеха, че няма да имат физическото време да завършат темата“, заяви пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той допълни, че предстои да се запознае с трите оферти, които са постъпили и тогава въпросът ще бъде поставен на обсъждане от правителството.

Едва тогава, без да се бърза, като се изчислят отново направените оферти и се преценят възможностите на страната, ще се вземе решение, поясни военният министър. „Срокове не сме си поставяли, защото става дума за една огромна сума. Милиард и половина, при една грешка на неправилно решение, никой няма да ни го прости. И то не говоря за прокуратурата, няма да ни го прости обществото – милиард и половина са огромна сума“, подчерта Каракачанов.

Припомняме, че на 26 април на закрито заседание служебното правителство одобри одобри протокола на междуведомствената група за избор на нов многоцелеви самолет. На първо място бе класирана Швеция (със самолет „Грипен”), а на второ – Португалия (чиято оферта е за използвани американски машини F-16). Инвестиционният проект беше одобрен от втория кабинет на Бойко Борисов и одобрен от Народното събрание. Той е на стойност до 1,5 милиарда лева – за купуване на 16 машини на два транша.

„Ако някой реши да сменя експертизата за самолетите, може да го направи. Но аз не говоря за подобни трикове. Ние говорим за една реална преценка на действащото вече правителство, което трябва да вземе решението. Предишното правителство излезе с резултатите, внесе ги в Минискерския съвет и си тръгна. Ние трябва да довършваме това, което те започнаха“, добави министърът.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  ПВО 16 май 2017, 16:30
   
  15
   
  0

  Лошо нема, довършете го!

 2. #2
  Thunder 16 май 2017, 17:13
   
  42
   
  6

  Зад тези думи прозира лобито на Герб, В. Радев, А. Ангелов, Тагарев, Паси и новият фев комисия по отбрана.

  Имам усещането, че Каракачанов ще го ползват като бушон за далаверата с ф16.

 3. #3
  корви,дупедавци,хамелеони .... 16 май 2017, 17:15
   
  26
   
  6

  Оядена и шкембеста , каракачанска Мастия на ба.х.ур симитлийски , дашна и винаги готова за Бардака и Гювеча с цъфнал червен маймунски дирник. Позор за отломките на славната ни Армия , да я командва Топач и Доносник от МВРо .Агент Хамелеон , и той си иска дял от рушветите за скраб от авиоморгата.

 4. #4
  F1F1F1 16 май 2017, 18:06
   
  17
   
  8

  Лакома свиньо каракачанска, ще гризнеш дръвцето!

 5. #5
  air 16 май 2017, 18:39
   
  40
   
  0

  1.5 милиарда е огромна сума..... а пък 4.5 милиарда от КТБ изчезнаха загадъчно и никой не пита къде са.

 6. #6
  ВБА 16 май 2017, 18:44
   
  31
   
  12

  Каракачанов, ако направи грешка да подпише за стари изтребители след години могат да го съдят, защото сега искат да го вкарат в капана и то добре смазан... Изхода е само един да се купят руски самолети, защото нашите пилоти са добре подготвени да боравят с тях Почти не се изискват допълнителни разходи, а са и по евтини, но напълно равностойни на тази втора и трета ръка, че и по добри. Може да се договори офсет за ремонта на двигателите и други възли да става в България. Другия по лош вариант е закупуването на Грипен, а за останалите оферти въобще е безпредметно да говорим. Сегашния министър много да внимава, какво подписва, че може да е по зле от Ненчев и то със сигурност, ще стане та, и затова бие отбой. Поне да се допита до летците тет а тет, защото те, ще летят, а не да говори само с чантаджийте .....А сега да го видим! Нали се натискаше за министър, а самолетите са му най малката грижа стига да се замисли по задълбочено.!

 7. #7
  гражданин 16 май 2017, 20:25
   
  24
   
  5

  Тоя лаладжия не го ли разбрахте само, че става само за събеседник в БТВ или НОВА да блещи кое било по-добре и кое не. За никакъв друг х*й не става,

 8. #8
  НАЦИОНАЛИСТ 17 май 2017, 11:52
   
  16
   
  19

  Отговор на коментар: #6

  АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ШАНС ДА СТАНЕ ТАКА КАКТО Е ЛОГИЧНО,ЗАЩОТО ЖИВЕЕМ В БУЛГАРИСТАН!

  ПАРИ НЯМА И САМОЛЕТИ НИТО ТАЗИ,НИТО ДОГОДИНА НЯМА ДА СЕ КУПЯТ!

  кУрнелия на есен започва операция "Септемврийци"-ще вдига на Бунт Северо-западна БЪЛГАРИЯ, Септември ще става Май!

  2018г.-Нови "избори"-дъното отдавна е стигнато,Но Продължаваме и таз и догодина да копаем...!

  ЗА МЕН ИЗХОДЪТ Е ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ -ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
  (без Комсомолеца ПЕДЕрадев)!

  ИМА И ДРУГ ИЗХОД-АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ,АМА МНОГО СА НИ ФАЛШИВИ
  ПАТРИОТАРИТЕ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.....

  ПО-ЗДРАВ ЗА ПАРТИЙНОТО РЪКОВОДСТВО НА
  PAN.BG

 9. #9
  Blackradio 17 май 2017, 12:57
   
  1
   
  0

  Изтребителя вече в многоцелеви ли се преобразува ?

 10. #10
  До НАЦИОНАЛИСТа 17 май 2017, 22:24
   
  20
   
  19

  "педерадев" е баща ти, катър такъв!

  Президента на България се казва Румен Радев и е уважаван генерал!!!

  Разбра ли, скапан лузър?
  Който обижда президента, обижда цялата държава. Признак на ниско възпитание, характерно за копелдаци отгледани от отрепки!

 11. #11
  Експертизов 18 май 2017, 07:15
   
  8
   
  7

  Това е директна критика на Каракачанов към Радев да не излиза с номерата за „експертизата“, защото колкото експерти хванеш толкова експертизи ще направят. Важно е заданието, перспективата за развитие на проекта години наред и геополитическите интереси на България. Ние не купуваме изтребител, а многоцелеви самолет, който да може да нанася и тежки удари по наземни и морски цели на противника на Балканите и в Черно море. Анадъм?

 12. #12
  НАЦИОНАЛИСТ 18 май 2017, 07:17
   
  17
   
  13

  Отговор на коментар: #10

  Попитали Ген. Радев:
  - Вие как кацнахте в Президентството?
  - Още се чудя, издигнаха ли ме, спуснаха ли ме...

 13. #13
  НАЦИОНАЛИСТ 18 май 2017, 07:23
   
  16
   
  17

  Отговор на коментар: #10

  "Който обижда президента, обижда цялата държава."! :)) :)) :))

  Анонимният, ДА ТИ ПИКАЯ НА 'държавата" и на прИзидентина -Ком$омолец румИн!

  ДОЛУ КОМУНЯГИТЕ!
  БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ ,А НЕ НА калинките и комсомолците!
  ПЕДЕрадев е Червен БОКЛУК и ПРЕДАТЕЛ!

 14. #14
  borislav_dzh 18 май 2017, 08:45
   
  14
   
  6

  Каракачан е пионка. Каквото каже Тиквата. Каквото му кажат от Козяк. Каквото спуснат от Вашингтон. Няма как, на такова хоро сме се хванали.

 15. #15
  Каква е целта? 18 май 2017, 16:57
   
  10
   
  5

  Отговор на коментар: #11

  Каква е целта на закупуване на нови самолети за ВВС?
  Отбранителна или нападателна?

  Ако е отбранителна, нужни са ни изтребители.

  Ако не сме с оковани мисли и вързани ръце и езици би следвало да закупим руски машини МиГ-29/МиГ35.

  Ако сме с пранги в мисленето, с вързани езици и с уплашени душици, то по-изгодният вариант е да купим изтребители Грипен, защото са 2 пъти по евтини за експлоатация от Ф-16, защото Грипен са нови, а не 2-ра и 3-та ръка самолети с уморен материал, защото Грипен се предлага с офсет, което ще допринесе за развитие на отечествения военно-промишлен комплекс.

  Съвсем друга е целта на закупуването на многоцелеви самолет изтребител-бомбардировач като Ф-16, макар че и МиГ-35 и Грипен ограничено може да се ползва за борба с наземни цели.

  Закупуването на многоцелеви изтребител Ф-16 означава, че пред България се поставят не отбранителни, а нападателни задачи. Означава, че планирано България се въвлича, стъпка по стъпка в агресия срещу съседна или друга страна от задкулисие с чужди на националната ни сигурност интереси.

  Ако се предпочете Ф-16 ще се прояви агресивната страна на новото правителство на ГЕРБ и ОП.

  България се подготвя за агресия и за това се врещи за Ф-16, НО НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАТИ АГРЕСИЯТА СРЕЩУ ДРУГА СТРАНА. Срещу кого подготвят България за агресия? Кои са враговете на НАТО на Балканите? - Вероятно Сърбия? А може би враговете на България, които се представят за нейни съюзници, за да я използват, желаят най-силно да използват българските ВВС срещу освободителката Русия? Така с прост военен акт на агресия срещу Русия натовци, водени от техните си користни интереси ще постигнат омерзение между братските народи на България и Русия.

  Ясно е, че ни подготвят за пушечно месо и агресия, при това от нас се иска да платим многократно: да закупим старите бракми ф-16, които ще струват по-скъпо и ще са по-скъпи за експлоатация от Грипен и евентуално от МиГ-35; да участваме с тях в агресия и да платим с кръвта на народа ответни военни удари срещу България; да поемем риска да бъдем отново победена държава и сами да забием последните гвоздей в ковчега, който западът ни бута сами да си закупим, за да ни погребе и освободи българската територия за техните си цели.


Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker