Бен Ходжис си призна: Ученията на НАТО са насочени против Русия

Pan.bg 16 юли 2017 | 11:39 views (11895) commentaries(12)
img
blitz.bg


Ученията на НАТО са насочени против Русия – сега това не се крие и от самите участници във военния алианс. Гръмкото изявление за желанието да изплаши Москва направи командващият сухопътните войски на САЩ в Европа, американският генерал Бен Ходжис.

Той говори пред журналисти на полигон, на който в момента текат маневрите „Мирен страж”. „Руснаците уважават само силата. Ако ние демонстрираме единство, ще покажем, че сме заедно, че сме готови. Тогава, според мен, няма да ни се налага да се притесняваме от някакви си руснаци”, каза Ходжис.

До границите на Русия в момента текат цяла редица от натовски учения. Едно от най-големите е „Сейбър Гардиън”, в което участват хиляди военни.

За антируския курс на маневрите на алианса Москва е говорила многократно. В края на юни руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че НАТО е повишило интензивността на своята подготовка. Това, според него, демонстрира откровеното нежелание на Запада да се откаже от натиска върху Москва.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Borei 16 юли 2017, 12:14
   
  40
   
  5

  Абе играйте се още с огъня!
  Този път от хазарията (САЩ) няма да остане нищо!

  Путин и Русия не са толкова елементарни! Обграждайте ги тука, стройте ПРО около тях, дрънкайте оръжия...., "Статус-6" и стратегическите им ракети ще ударят хазарията, не само Европата....

 2. #2
  ДжО1984 16 юли 2017, 13:02
   
  39
   
  4

  Тъпи американско копеле, било и то генерал!

 3. #3
  В най-добрия случай 16 юли 2017, 13:38
   
  30
   
  3

  US генерал: Ако Русия удари, ще превземе Европа за 2 седмици… САЩ няма да си мръднат пръста…
  http://bultimes.com/us-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB-%D0%90%D0%BA%D0%BE-%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%95/


  Ученията в Източна Европа са бутафория, измама за нашите колонии, сподели пред „Ню Йорк Таймс“ пенсионираният петзвезден генерал Майкъл Брадли. Всичко се прави, не за да бъдат защитени те, а за да бъдат защитени американските интереси в тези страни, обслужвани от лоялен на САЩ елит. Сега този елит се страхува от Русия, и затова правим този цирк – за да спечелим време.

  25 хиляди войници и няколкостотин танкът е пълна смешка, която забавлява Русия. Това каза генералът. „Учението на Варшавския договор „Щит 82″ (проведено в България – бел.авт) беше поне 10 пъти по-голямо“. Ето това е учение, но то струва пари, а на САЩ не им се дават пари. А и за местните елити дори този смях дето се случва, е достатъчен.

  Реално, ако Русия поиска, може да превземе Европа веднага, твърди генералът. И посочва, че Путин разполага с 23 хиляди танка, докато всички в Европа, взети заедно, имат под 3000. Русия има 20 хиляди артилерийски единици, докато всички в Европа заедно, имат 2-3 хиляди.

  Русия има и огромна жива сила. Всяка година половин милион руснаци минават през военна служба. Насреща им Европа отглежда разглезени келеши, дето никога не са помирисвали барут. Малките професионални армии в ЕС нямат никакъв шанс при подобно превъзходство.

  Единствено при авиацията има приблизително равновесие – с по около 2000 изтребителя, твърди генералът. Но руските имат много повече муниции и резервни части. Европейските стоят като музейни експонати, защото летенето им е скъпо. Генералът припомни и абсурда в операцията в Либия, когато на френските самолети им свършиха мунициите. Тогава Барак Обама се видя принуден да включи американски машини, за да спаси Европа от резил.

  Всички надежди на Европа се опират на очакването, че САЩ ще ги защити. Но това няма да се случи. Който и да е американски президент, просто ще се договори с Путин, точно както Рузвелт се договори със Сталин. Руска интервенция над Европа дори ще е полезна на САЩ, защото ще я разруши като икономическа сила и конкурент. Точно това се случи с руското настъпление в края на Втората световна война, твърди Брадли. Според него САЩ са можели да открият втори фронт още в края на 1942, или началото на 1943 г. Но са се направили на „заспали“, именно за да настъпи Сталин в самата Европа и да я съкруши, окупирайки дори части от Германия. Така за половин век европейците станаха зависими от САЩ. Ако сега някой руски вожд направи същото, американците не само няма да воюват с него, но и ще му помогнат тайно.

  Удар на Русия срещу Европа ще завърши за 2-3 седмици, твърди петзвездният генерал. Руснаците ще стигнат Атлантика, точно както преследващите Наполеон влязоха триумфално в Париж, начело със своя цар Александър. В най-добрия случай, френското ядрено оръжие може да им нанесе значителни щети, но не и да ги спре. Франция няма необходимата сила, за да спре пълномащабно руско настъпление, дори с ядрено оръжие. Съвсем отделно, не е ясно дали ще се осмели да го ползва, особено като се види, че САЩ ще се отдръпнат. Тогава е по-вероятно французите да капитулират, а атомните им кораби да избягат през Атлантика. Нещо подобно се случи, когато Хитлер ги нападна, а къде каквото можа, избяга, без да воюва, към колониите.

  За САЩ няма по-добро от това Путин да нападне Европа. Но засега Путин не възнамерява да го прави. За него е по-изгодно не да окупира, а да им изсмуква парите чрез доставка на ресурси, и чрез германски инвестиция в Далечния Изток.

  Но ако в Русия някога дойде нов деспот и реши да възстановява империята в нейната цялост, тогава Европа ще види колко илюзорен съюзник са САЩ, заключава генералът…

  Добри Божилов, ГН

 4. #4
  Teraflop 16 юли 2017, 13:39
   
  30
   
  2

  "Ученията на НАТО са насочени против Русия – сега това не се крие и от самите участници във военния алианс. Гръмкото изявление за желанието да изплаши Москва направи командващият сухопътните войски на САЩ в Европа, американският генерал Бен Ходжис." Е, хайде сега! Ние, като че ли не го знаем това,та Бен Ходжис ще го казва.Та то е видно и не иска казване. Тъп янки!

 5. #5
  росс 16 юли 2017, 20:05
   
  21
   
  3

  Аааа, бай Ходжис, недей така с лошото!

  После да няма пак цял кораб осран, а след него дълга лайняна диря в Черно море! Както беше с онова корито Доналд Дък (или беше Кук)....

 6. #6
  бомбаш 16 юли 2017, 20:20
   
  19
   
  2

  Ще пръднете мощно срещу Русия, друго няма да направите :D

  ааааа и харчите едни пари ;)

 7. #7
  porter 17 юли 2017, 17:16
   
  1
   
  7

  Отговор на коментар: #5
  Stranno, poveche ne se povtori, a mnogo amrikanski korabi minaha prez Cherno more, mai vsichko bshe luja
  :)

 8. #8
  Strike Eagle 17 юли 2017, 18:45
   
  2
   
  12

  Генералът е АБСОЛЮТНО прав!
  САЩ изтеглиха авиацията и тежката техника от Европа. Бундесверът и останалите съкратиха МНОГОКРАТНО въоръжените си сили и руснаците се разпищолиха напълно. Руски мир, агресия след агресия.
  Наглостта им достигна до там да питат дали НАТО ще воюва за НАРВА.
  Е, сега виждат ОТГОВОРА.
  Да!
  Братските армии на НАТО ще воюват и за Нарва и за Дуранкулак!
  Не разбирам за какво е руския скульож?
  Чево захатели - таво и получили...

 9. #9
  За Strike Eagle 17 юли 2017, 20:13
   
  11
   
  2

  Видимо си ЕнтЕлегЕнт....
  Оди да воюваш за Нарва....
  Тъпак.... да тИ го начукат братските армий....

 10. #10
  dds 18 юли 2017, 13:05
   
  6
   
  2

  "Ако ние демонстрираме единство, ще покажем, че сме заедно, че сме готови".

  На бас, че нито един американски гражданин (също така британец, французин, германец, холандец, датчанин или пък канадец) няма да си рискува живота за България.

 11. #11
  Н. Лишев 18 юли 2017, 13:32
   
  7
   
  1

  Основната задача на Русия някога беше идеологическа, имаща цел разпространяване на Социализма в световен мащаб, което оправда навлизането на войските на СССР в З.Европа през ВСВ за да се постигнат идейните препоръки , което наложи още 45г. да изхранва енергийно европейски "социалисти", които след като приключи безплатната "лапачка", за няколко дни отново станаха капиталисти. Днес З.Европа е основният , най-платежоспособен пазар за стоките на нямащата идеологически различия Русия, основно енергоизточници, и разрушаването му ще е крайно неизгодно за руската държава. Изгода от военен конфликт между Русия и Европа имат единствено Американците, които при такъв развой без куршум ще убият два заека, защото вместо такъв ще използват наличните местни тъпанари в Украйна, Полша ,Румъния, Латвийските републики , включително и Българските, които разрушавайки собствените си държави , Европа и Русия, ще повторят "джакпота" за Америка от времето на ВСВ - да остане единствена икономическа сила, която да "помогне" на победителите, които и да са те, да се възстановят с нейна помощ, възстановявайки всъщност себе си.За да мине "номера" обаче са необходими определено количество "туземци" , притежаващи посочените преди качества и този ресурс е наличен сред управлението на изброените. Единствената пречка това да се случи е , че президентът на Русия В.В.Путин не влиза в тази категория и ще направи всичко възможно да запази мира в Европа.

 12. #12
  mathur 18 юли 2017, 19:34
   
  3
   
  0

  НЕЩАСТЕН КРАВАР. !!!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker