ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ: НЕ НИ ТРЯБВА НИТО „ГРИПЕН“, НИТО „Ф-16“. ДО 2029-а ИМАМЕ „МиГ-29″. ЕДИНИЯТ МИЛИАРД ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИ ТРЯБВА ДА ОТИДЕ ЗА ПЕНСИИ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Pan.bg 06 авг 2017 | 19:36 views (8660) commentaries(15)
img
Да разплиташ оръжейните афери във военното министерство е обречена мисия, защото когато парите говорят, разумът мълчи. Когато на 29 март 2004 г. България влезе в НАТО, Соломон Паси отвори торбата с обещанията, от която изскочи най-голямата лъжа – че до няколко години САЩ и богатите членки на пакта ще превъоръжат войската ни по най-високите стандарти на западните армии. Тринайсет години по-късно България има мизерна армия от 20 000 щика, военноморският флот остана без подводници, военновъздушните сили се крепят на няколко годни за полети „МиГ-29″, а три ескадрили са трайно приземени поради липса на гориво и резервни части. Естествено всичко опира до парите във военния бюджет, който е малко над 1 млрд. лева и който основно се харчи по три пера – заплати и мисии в Афганистан.

След като не получихме натовски подаръци, да видим равносметката от военната реформа, превърнала стохилядна някога армия в наемен корпус за външни поръчки. От 2002 г., когато НАТО влезе в Афганистан с т.нар. Международни сили за поддържане на сигурността (ISAF), до края на 2016 г., цената на българското участие във войната доближава 500 млн. лева. За сравнение, участието ни в Ирак струваше около 170 млн. лева. Ако този половин милиард бе изсипан не в афганистанската пустош, а в полуживото ни здравеопазване, съсипаното образование и изгребания пенсионен фонд, България щеше да е много по-добро място за живеене.

Обещаното от Соломон Паси превъоръжаване се оказа халосен патрон. За обявените и провалени търгове за покупка на изтребители, не си струва да хабим думите. Обяви ли се процедура за търг, започва луда надпревара между лобистите за американските „Ф-16″ и шведските „Грипен“. Все пак става дума за гарантирана държавна поръчка от 1.5 млрд. лева. Изчислете сами колко ще спечелят българските агенти на оръжейните концерни от 10-процентна комисионна, която е минималният подкуп в този бизнес.

Тези дни и посланичката на Швеция в София се включи в лобистката кампания, заявявайки, че очаква българското правителство да финализира решението на служебния кабинет за шведския изтребител. „Имаме заключението на независимата комисия. Имаме и думата на министър-председателя Борисов, който ни увери по време на заседание на Европейския съвет преди няколко седмици, че българското правителство ще стартира преговорите в близко бъдеще“, припомни Луиз Бергхолм.

И добре, че ни припомни това обещание, за да разберем, че американското и шведското оръжейно лоби са се хванали за гушите. За целта бе създадена парламентарна комисия, която ще излезе със становището, че американската оферта за „Ф-16“ е декласирана неправомерно. Тук трябва да си спомним откровението на бившия военен министър Аню Ангелов, който през декември 2011-та цинично призна: „Покупката на боен изтребител за ВВС ще е по-скоро с политическо решение, отколкото с конкурс“…

От 2011-а, когато управляваше първият кабинет ГЕРБ, до днес, когато Борисов консумира третия си мандат, нищо не се е променило във военното ведомство – там послушно изпълняват директивата да не скършим хатъра на янките и не изпуснем милионната комисионна.

Дали от наивност, дали от прагматизъм, но през 2015 г. поставих в Народното събрание този въпрос на военния министър Николай Ненчев: Защо НАТО не подари изтребители на най-бедната държава в ЕС?

Въпросът ми бе провокиран от Бойко Борисов, който на 8 ноември 2014 г. каза, че „най-добре би било НАТО да подари на България една военна ескадрила“. А на 8 декември с.г. министър Ненчев заяви пред БНР: „Подкрепям премиерската позиция за такова дарение, това е напълно възможно и е въпрос на преговори“.

По време на парламентарния контрол изстрелях три въпроса към Ненчев: Какви стъпки сте предприели (или възнамерявате да предприемете), за да получим като дарение ескадрила използвани изтребители от САЩ? Водят ли се преговори по този въпрос с американската страна и, ако още не са започнали, кога планирате да стартират? И не смятате ли, че в условия на икономическа и социална криза е неразумно дори да се говори за покупка на бойни самолети за един милиард лева?

Не си струва да цитирам отговора на министъра, защото той нищо не каза. Закле във вечна вярност на евроатлантическите партньори, спомена изключителния ни принос за мира в Афганистан, с две думи – празни приказки!

Защо Борисов и военните му министри не обичат да говорят за програмата за военни излишъци на НАТО, осигуряваща бойна техника за по-бедните (или по-нахалните) членки на пакта? Защо Гърция е редовен получател на такива помощи за десетки милиони долари, а България се сдоби само със скромна комуникационна техника и с два подарени „Хамър“-а за рейнджърите ни в Афганистан?

Две са причините за тази необяснима пасивност: Първата се крие в алчността на комисионерите в МО, които най-добре знаят, че комисионни от подарено въоръжение няма. Комисионните са от свежи далавери, а не от старо оръжие. Втората причина е страхът от гнева на военнопромишления комплекс на Запада, предпочитащ сделки за милиарди, а не подаръци от военния резерв, подкопаващи цената на новата стока.

Година по-късно битката ми срещу ненужните военни разходи бе продължена с командващия ВВС ген. Румен Радев. На 26 май 2016 г. депутатите от парламентарната комисия по отбрана бяха втрещени от исканите от кабинета три милиарда лева за нови изтребители и кораби. По време на дебата взех думата и предложих да не купуваме нов боен самолет, а ремонтираме нашите мигове, имащи още 13 години експлоатационен ресурс. Позовавайки се на експертна справка, предоставена ми от космонавта ген. Александър Александров – представител на корпорацията „МИГ“, посочих, че ремонтът на „МиГ-29″ ще ни струва наполовина от сумата за нов боен самолет. И отново казах: Срамно е държава с болно здравеопазване, мизерстващи пенсионери и работещи бедни да харчи милиарди за бойна техника!

Военен пилот номер едно се противопостави на моята теза, подчертавайки, че купуването на нови изтребители е по-евтино от поддържането на руските „МиГ-29“. Бъдещият президент бе категоричен. Нямаше и капка съмнение в своята правота. Само пет месеца по-късно кандидат-президентът Румен Радев гордо изтъкваше в телевизионните си изяви, че е НАТО-вски генерал, което обяснява съпротивата му срещу моята теза. Днес обаче бившият шеф на ВВС е държавен глава и негова грижа са не само военните харчове, а и пенсиите и здравеопазването – два горещи картофа, подпалили не един и два протеста и изгорили чергата на не един министър.

Поучен от провалите на предшественика си, министър Каракачанов започна преговори с руската страна за ремонта на миговете, но никога няма да прегърне еретичната идея за мораториум върху покупката на изтребители. Защото сляпо следва генералната линия за превъоръжаване с щатски изтребители. И защото получи светкавичен достъп до класифицирана информация от централата на НАТО, което е сигурен знак, че отдавна е сътрудник на пакта и неговите дискретни управления. Иначе, за заблуда на патриотичния електорат, го играе широко скроен политик, милеещ и за НАТО, и за отношенията с Русия.

Ако имахме военен министър, служещ само на България, той трябва да каже открито: Наистина имаме нужда от нови изтребители, но това ще стане, когато изтече експлоатационният ресурс на „МиГ-29″, сиреч до 2029 година! Нека парите отидат за пенсии и здравеопазване!

Зная какво ще ми кажат лобистите: „МиГ-29″ изисква съвременен многофункционален радар и изчислителен комплекс, необходима му е не просто адаптация на авиониката, както в Словакия и Полша, а модернизация за повишаване на бойните способности според стоящите пред нас задачи…

Отговорът ми е един: До 2029-а „МиГ-29″ има капацитета отлично да охранява небето на България. Това е предостатъчно. Ако в плановете на НАТО стои задачата да води въздушни битки над Черно море или Прибалтика, това не е наш проблем.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ

Вестник „Уикенд“АФЕРА
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  iago 06 авг 2017, 21:01
   
  21
   
  42

  Кой беше тоя?
  Не разбирам, защо цитирате него, а не ... мен, например?

 2. #2
  ОК 06 авг 2017, 23:34
   
  3
   
  3

  Ок, защитавай го където трябва

 3. #3
  TRENIN 07 авг 2017, 09:47
   
  26
   
  14

  Тезите на г-н Енчев са популистки,малко ли са парите в здравеопазването,там се наливат повече и повече и нищо не се променя.Същото и в други сфери на обществения живот.

 4. #4
  ala-bala 07 авг 2017, 12:31
   
  20
   
  20

  велизарчо ....аман от глупости

 5. #5
  Гошо 07 авг 2017, 13:12
   
  23
   
  13

  популиско ли е това, че сме утепали 500 М в Авганистан и 200 М в Ирак.
  Е те това да се твърди че е популиско, е истинси популизъм!

 6. #6
  МиГ-29 Български 07 авг 2017, 21:52
   
  18
   
  11

  Знае ли уважаемият г-н Енчев какво е състоянието на българските МиГ-29, и какво би струвала експлоатацията им до 2029..... Разчети са правени отдавна и то от Специалисти, не от политически, лобистки и прочие "експерти"..... Ефтино, няма това е истината.....

 7. #7
  АНТИКОМУНИСТ 08 авг 2017, 07:16
   
  17
   
  23

  АЗ ЗНАМ КАКВО НИ ТРЯБВА,
  ТРЯБВА НИ НОВА ДЪРЖАВА,ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ,
  ЗА ЦЕЛТА-АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ И НОВА КОНСТИТУЦИЯ- ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА ( БЕЗ 5-тият Илимент(прИзидент румИн))!

 8. #8
  Точно в десятката 08 авг 2017, 11:27
   
  26
   
  16

  Енчев:
  "Отговорът ми е един: До 2029-а „МиГ-29″ има капацитета отлично да охранява небето на България. Това е предостатъчно. Ако в плановете на НАТО стои задачата да води въздушни битки над Черно море или Прибалтика, това не е наш проблем."

 9. #9
  миро миротвореца 08 авг 2017, 16:21
   
  16
   
  10

  до колегата от пост 1 :lago.
  Lago,ако бе прочел биографията на В.Енчев, то поне щеше да разбереш,че Енчев бе офицер от външно разузнаване.След това журналист и общественик.най-накрая бивш политик и депутат, и основател на партия.
  Та въпросите които той е поставил на Ненчев са напълно логични.
  Да, всеки иска нов самолет,кораб, автомобил и т.н.
  Само,че това струва пари.
  Хайде сега ми кажи ти какво си направил за едни 3,2млрд.лв дадени за банка КТБ и прочие други малки суми за безумни простотии на ,, велики общественици ,,.Та ,само смяната на,, хладилника ,,на едната Кристалина Георгиева от Брюксел в САЩ струва на държавата 2.5млн.лева.Толкова струва преместването и на ,,успешния,, кандидат на нашия премиер.
  След това има едни 12 250 българчета с психични отклонения настанени в държавни училища и пансиони срещу сумата 2,42ст. храноден с екстрите подслон и лекарства.,,А, бе живот си живеят последните,,.
  Пък има едни 240 богоизбрани ,след това други в МС,министерства и др. държ. хранилки които освен заплата вземат и ДМС мин. 1000лв.
  След това идва един фин. министър и посочва един среден пръст на МО и МВР който се оправдава с пенсии,култура,здравеопазване, екология и т.н.
  Неговият началник обаче разпределя обществ. поръчки на по-правоверните на партията му о обещава на ,,невежите ,,,че всичко ще е при кабинета Борисов-4./или 44/.
  Така,че Велизар е прав доколкото в парламента за закрито заседание е разглеждана .цена на придобиване на нов самолет и цена на ремонт с модернизация на 29-те в Русия по новите руски технически изисквания.
  Ти, попитай какво са сторили генералите Михов,Колев,Симеонов,Попов и най-накрая Радев за жизнения цикъл на 29-те.След това си отговори на въпроса защо има 6 фрески генерала напуснали м. юли в знак на несъгласие на политиката на сегашния френски президент./ама са напуснали армията, не са си оттеглили рапортите/.

 10. #10
  Антинатовец 09 авг 2017, 10:33
   
  4
   
  7

  ЧОВЕКЪТ НА СВОЕТО ВРЕМЕ
  http://gindev.blog.bg/drugi/2017/08/08/chovekyt-na-svoeto-vreme.1560795
  Автор: gindev Категория: Други
  Прочетен: 3538 Коментари: 4 Гласове: -6


  Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  Когато говорим за човешката история, за историята на човешката цивилизация, обикновено ползваме различни схеми, които улесняват нашето изследване. Най – популярната и използвана схема е подразделянето на историческия материал на няколко отделни епохи (някои ги наричат исторически цикли), различаващи се по начина на производство и по производствените отношения : дивачество, родово-общинен строй, робовладелчество, капитализъм, социализъм и т.н. Теорията на тази схема е подробно разработена в историческия материализъм. Държавните образувания съществуващи и функциониращи в различните епохи са били толкова по-устойчиви и дъготрайни, колкото повече населяващите ги хора са съответствали на същността на епохата. Такива хора се наричали хора на своето време. Без да се разбере човекът на своето време е невъзможно да се разбере до край нито времето, нита епохата.
  Това пък е много стара философска идея. Още елините създаваха своя човешки идеал според принципа „здрав дух в здраво тяло” и ние все още се възхищаваме от техните постижения. Що се отнася до „здравото тяло” цари пълен консенсус, а за духа - какъв дух „ще посеем” в това тяло - цари пълен разнобой.

  Средните векове със своята религиозна доминация разсипаха тялото и вселиха в неговите остатъци „божата душа”, която на практика се оказа „душата на дявола”. Възраждането, Реформацията и Просвещението се спряха на хуманната и любвеобилна душа, но като не знаеха какво точно значи това, вселиха в тялото на средноренесансовия човек душата на пазарния егоист. Още по-лошо стана в средата на ХХ-я век. Нацизмът възвърна култа към тялото, но пък напълно го лиши от душа.

  Съмнително е, че предлаганите днес като общовалидни човешки качества ще постигнат човешкото в човека и ще осигурят бъдещето на човешкия вид. Едва ли гнусните и отвратителни атаки срещу семейството – тази основа на основите на обществото от векове, мястото, където начално се формират базовите ценности на цивилизацията : уважение, честност, дълг, лоялност – произтичат от някаква „жажда на неразбираем властов импулс” и измислени „сатанински амбиции”. Това просто са жалки утопични фантазии на либералните муджахеди.

  От подобна гледна точка е логичен обобщаващият извод – наблюдаваната днес световна нусогенна криза ще завърши, когато бъде създаден Новия човек на Новия световен ред !

  Философската основа на Човека на своето време винаги се е базирала на преодоляването. Преодоляването се е схващало като еманципиране от ограниченията, в които до тогава е живял човека. Всички велики философи от древността до сега, са смятали за главна еманципация пълното отделяне на човека от животинското царство. Вървейки по този път са възможни всякакви изкривявания на постановката, до нейното пълно компрометиране. Това го демонстрира „Новият човек” на Хитлер – свръхчовекът ! Това е белият русокос немец (викинг), за който всички други хора и раси са недочовеци, т.е. това е чиста биология !

  Обикновено се смята, че творец на идеята за свръхчовека е Фридрих Ницше и Хитлер просто е взел идеята от него „назаем”. Но това не е вярно.

  Ницше излага своята идея в едно от последните си произведения – „Воля за власт”, която също е окепазена от Хитлер.

  В книгата си, Ницше се противопоставя на Дарвин и на основния извод от неговата еволюционна идея, че най-великата задача на Човека е да се възпроизвежда. Не, казва Ницше. Човекът трябва да преодолее този природен закон в името на по-висша цел. Който го постигне, е Уберменш (свръхчовек). Такава цел може да бъде някоя велика идея или велики професионални постижения. С други думи, не е важно само да оцелееш. Важно е какво ще правиш след като оцелееш. Както се вижда Ницше няма предвид никаква биология.

  Но веднага се забелязват и някои опасности. Религиозната идея е най-опасната. За мохамеданите Великата идея, заради която те превъзмогват смъртта е Световния халифат, т.е. световно господство на исляма. Ислямските терористи могат да се третират като Свръхчовеци (по Ницше). Трудно се води борбата срещу такива хора. На това учеше Хитлер германците и добре ги учеше.

  Съвременния човек не може да се хване на тази въдица. Затова световното задкулисие, световното правителство, „световните господари” на света са измислили много по-действена и силна притегателна идея. Не е нужно да се мъчиш и да преодоляваш природния закон. Просто му се отдай. Живее се едни път и живей както си искаш - забавлявай се, съвъкуплявай се, живей в единство с природата, дръж се като животно, не се интересувай от нищо друго, освен от себе си. Другите хора около теб са само животински същества, животни като теб. С тях ти си свободен, напълно свободен. Тази поразителна идея лежи в основата на „Маймунския проект”, като главна идеологическа част от Глобалния проект, т.е. проектът, по който човечеството трябва да живее след 50-100 години. Глобалният проект е съвремената парадигма на наднационалното правителство материализирана в триъгълника Ватикана (идеология) – лондонското „Сити” – (пари ) – Пентагона (материална сила). Маймунският проект изгражда Човека на новото време. Кое е главното в този човек ? – постепенно намаляване на човешкото в човека за сметка на увеличаване на животинското начало. Защото човек е просто животно, един от животинските видове – това го е казал още Дарвин. По този проект се работи упорито, постоянно, целеустремено и негативните резултати са налице.

  Либералната идеология поставя за своя главна цел задоволяването на „телесните” човешки нужди. Тези нужди и инстинкти приближават човека до животните. Теорията на Дарвин твърди, че човек е произлязъл от животните чрез процеса на еволюция. Но тъй като всеки процес може да има и обратна посока, напълно е възможен процес на инволюция – превръщането на човека в животно.

  Ето алгоритъмът, по който работи днешния инволюционен процес :

  1. Довеждане на човека до животното в нравствеността. В тази насока добре е поработил някой древен „либерален субпроект”.

  2. Довеждане на човека до животното в психиката. Това вече става със законите на Всемира – не му е нужно същество със животинска нравственост и с психика на човек. Природата просто ги привежда в съответствие.

  3. Довеждане на човека до животното в интелекта. Тук също работи природният закон на съответствието – интелекта в съответствие с психиката и нравствеността.

  4. Довеждане на човека до животното във външния вид. Също действа природният закон на съответствието.◀

  В изхода на алгоритъма се получава маймуна по нещо приличаща на човек. Подобна хипотеза е напълно възможна, тъй като еволюцията е труден процес и изисква нравствена и интелектуална воля, докато инволюцията е лесна - всичко може да стане бързо и без всякакви усилия („От человека к обезьяне. Краткое исследование либерального проэкта” – „Переводика .ру” – 3.01.2015 г).

  Прието е да се смята, че традиционните западни ценности са демокрацията, толерантността и правата на човека. Това е лъжа и заблуда. Толерантността и хуманизма са ценности на победения Запад. До 1945 г. тези ценности бяха в периферията на европейското съзнание. Демокрацията също е късна западна придобивка. В продължение на хиляди години, от времената на Карл Велики, в центъра на европейското внимание се намираха други идеали, същите, което в максимално концентрирана и рязка форма формулира Хитлер.

  Традиционните западни идеали са : културно превъзходство, нетърпимост към другите народи и тяхните ценности, експанзионизма, потребителство. Тези отживелици са живи до ден днешен, но до 1945 г. абсолютно доминираха в западната политическа практика. Месианският стремеж към световно господство наред със жаждата за обогатяване за сметка на околния свят, бяха главните двигатели на стремителния западен прогрес.

  А ето и едно интересно българско допълнение към европейските ценности :

  „По принцип скромността е ценност в домодерното общество, за монасите и при тоталитаризма. Скромността е отрицание на амбицията, успеха, печалбата. Модерното пазарно общество, капитализма отхвърлят скромността като ценност. Всяка реклама я хвърля на боклука. Актуалните качества на личността са участието, трудолюбието, целенасочеността, амбицията, кариеризмът, индивидуализмът, екипността, интегритетът, конкуренцията, солидарността, благотворителността, стремежът към успех и победа. Принципът „да бъдеш” и скромността са несъвместими” (Петко Симеонов – „24 часа”, 6.02.2015 г.).

  Не мигрантите ще довършат Европа. Ще я довършат европейските ценности.

  Началото трябва да търсим още в 19-я век, когато започна борбата за равенство на жените. Марко хора знаят, че началото на глобалното женско движение за социално равноправие, започнало със суфражетките, е инициирано и финансирано от Ротшилдови и Рокфелеровци. Обяснението е просто : липсата на жени в сферата на труда лишава капиталистическата класа от печалбата от експлоатацията на половината човечество, а държавата – от данъци. И още нещо. Като бонус от женската еманципация, капиталистическата класа получава децата на експлоатираните, за да прави с тях каквото иска. И тя го прави !

  Колкото и да е тъжно за някои, еманципирането на жената, възвръщането на жената в света на реалността, лежи изключително в социално-политическата сфера и, значи, е мирогледен проблем. Точно този акцент ни позволява да видим и изследваме паралелно с еманципацията на жената деградацията на мъжа, като резултат на идеологическа всеобща ценностна деградация и произтичащото дълбоко оскотяване на Човека като вид. Колко струва само популярното днес сменяне на пола, което само по себе си предполага, че за конкретния субект има грешка още в проекта, че се наблюдава дефект в матрицата и, че на изхода се получава боклук на Абсолюта – напълно ненужен на човешката общност. В странно общество живеем. Ако един мъж се смята за извънземен, или за Наполеон-го лекуват. А ако се смята за жена, му защищават правата ?! ...

  Масовото и повсеместно налагане на измислени, изкуствени и абсурдни поведенчески образи завършва инволюцията с холивудския лозунг : „Да живеем без ограничения !”

  Тази еволюция отново към мъжкото в неговата примитивна външна форма, всъщност потвърждава общата деградация на западните ценности. Може само да се надяваме, че изобретателния западен ум няма да стигне чак до спартанските традиции, макар че от гледна точка на днешното състояние на обществото, те са малко крайни, но не толкова лоши. Така твърди евгеничната теория на на Хайнц Цейс.

  В онези времена новородените мрели като мухи по естествени причини, но и досега не се знае по какви признаци деца са били хвърляни в пропастта. Но е сигурно, че не е било по медицински показания. Това се случвало, когато Спарта попада под гръцки геноцид и спартанците започнали да присвояват за лично ползване награбеното във войните, без да го предоставят на народа на Спарта. От тази предпоставка възниква закономерна хипотеза : на Апофет са донасяли онези бебета, за които се е предполагало, че в бъдеще като зрели хора ще бъдат склонни към разкош и паразитизъм, ще възприемат личната собственост като по-важна от естествените различия между членовете на бойния колектив и по този начин ще жертват благополучието на колектива по користни съображения. Допуска се, че Делфийските оракули са научили Ликург да разпознава тези опасни признаци още в най-нежна възраст. Това знание, не е достигнало до нас. От тук е една крачка до невероятната популярност в наше време на името и делото на Йосиф Сталин.

  В икономиката мъжкото начало означава приоритета в развитието на тежката индустрия и на военната промишленост, производството на средства за производство ; женското начало е ориентирано към леката промишленост, към производството на потребителски стоки.

  Като произнася с уважение името „Сталин” мъжът има предвид не командната икономика и не ГУЛАГ и даже не „силната ръка”, а системата ценности близки на всеки мъж и персонифицирани в личността на Сталин. Сравнете външно по този въпрос Сталин и Горбачов и веднага ще проличи женското лустро, любовта към блясъка и богатството, властта, славата и почестите...

  Мъжът трябва да умее да поставя интересите на своята работа над интересите на семейството, над продължението на рода, тъй като жената на подобно нещо е напълно неспособна, а и така трябва да бъде по природа. Ето какво твърди Михаил Литвак, психолог и терапевт с 40-годишен стаж : „Не трябва да бъркате „мъж” с „панталононосител”. Мъжът не се нуждае някой да го вдъхновява. Той сам се вдъхновява от своята работа и от нейните резултати. Не трябва да се живее заради жена или заради мъж. Не трябва да се живее и заради децата. Децата са нещо ефимерно. Добри или лоши, все едно, те на 18 – 20 години ще се махнат от теб. Затова мъжът и жената са по-близки един на друг, а децата са нещо временно – страничен продукт на вашата любов. Но, ако самата жена-майка сметне, че нейното дете е най-важното нещо в живота, а това го правят много майки – тя никога няма да бъде щастлива в живота” (chaskor.ru – 29.01.2015 г.).

  Във всяка вътрешно взаимносвързана система, при отслабването на един елемент, неговите функции се поемат от други. И, ако мъжете днес са духовно и физически деградирали, то мъжките функции започват да се изпълняват от жени. Това до добро няма да доведе.

  Имало едно време войнствено женско племе – амазонки. Те са живеели някъде по нашите земи. Били отлични и смели бойци и дошли на помощ на Троя в тежката битка с елинските бандити. Но не помогнали. Загинали всички заедно с царицата си, прекрасната Пенфесилия. Паднала Троя.

  Днешната борба с феминизма не трябва да бъде борба с подигравки и гнусни подмятания. Нужно е в мъжете да се култивира истинското мъжко начало, умението да мисли и разбира, да прави и отговаря за направеното, а не само да размахва юмруци и да „осигурява семейството”. Трябва да се борим с мъжката инфатилност, а не с женствеността.

  Границата между първобитното мъжкарство (капитализма) и човечността на мъжката сила и разум (антикапитализма), съвсем не е там, където обикновено си мислим. Тя минава от физическата умора в любовното ложе и съсредоточеността в заседанията на научния съвет, през заводския цех и край първата любовна среща, край рафтовете в магазините и в генералния щаб, в храма и в полицейския участък, край пшеничените полета и край социалните класи...Всичко това изразява онтологично явление наричане цивилизационно единство. Такова не е имало в историята, но антагонистичните противоречия в съвременния капитализъм ни тласкат натам, в алтернативното бъдеще далече от мечтаната атрибутика на развития капитализъм : презерватив, спътников телефон и автомобил.

  Статистическите данни обаче са плашешти. Бялата раса измира. Броят на сперматозоидите на мъжете в страните от Запад е намалял наполовина за 40 години, сочат резултатите от изследване, цитирано от Франс прес. Между 1973 г. и 2011 г. концентрацията на сперматозоидите е намаляла от 99 милиона на милилитър сперма на 47 милиона. Според Световната здравна организация нормалното количество е между 15 милиона и 200 милиона на милилитър сперма. Концентрация под 15 милиона сочи за тенденция към безплодие („24 часа” – 27.07.2017 г.). Към средата на 19-и век, бялата раса е 50% от населението на планетата. В средата на 20-я век – 22%, а към 2017 г. – 8% („cont.ws”-6.07.2017 г.). Американците вече са подготвили новата раса – тя се нарича MENA – Middle East North Africa. Смята се, че така по-лесно Европа ще преглътне мигрантите и самите европейци ще се превърнат в новоевропейска раса от древноегипетски тип. За съжаление на европейските и американски генни инженери, подобно начинание може да даде началото на нова кървава война в Европа и в нейните покрайнини (“США создают новою расу людей” – Александр Никишин – „,Politikus.ru” – 23.01.2017 г.).

  Снимката на „първите” европейски дами казва повече от цяла книга. Какво виждаме ? – една баба с поличка над коленете, една мохамеданка и един педераст. Това са : на първия ред от ляво на дясно – Брижит Макрон от Франция, Емине Ердоган от Турция, Мелания Тръмп от САЩ, белгийската кралица Матилда, Ингрид Шулеруд-Столтенберг от Норвегия – съпруга на шефа на НАТО, Десислава Радева и Амели Дербодренгиен от Белгия. На втория ред са Готие Дестене от Люксенбург, Мойка Стропник от словения и Тора Маргрет Балдвинсдотир от Исландия. Готие Дестене и педераста „омъжен” за премиера на Люксенбург Ксавие Бетел.

  Ето ги материализирани западно-европейските ценности.

  Цялата мощ на западната пропаганда ни втълпява подсъзнателно, че човешката цивилизация ще бъде спасена от черната раса. Доказателството са съвременните холивудски филми. Когато оцеляването на човечеството се поверява от НЯКОГО на раса с най – малко IQ от всички други, това означава, че човешката цивилизация има го-о-о-лям проблем – средния IQ на бялата раса е 100, на жълтата раса – 105, на негрите – 70, на афроамериканците – 85.  Наистина, сливането на тенденциите за деградиране на бялата раса, възходът на черната раса и масовото феминизиране на обществото е също много тревожен знак. Не само че жени масово стават „национални лидери” и министри на отбраната, но и оставащите мъже не са баш мъже – какво мъжко има във френския президент Макрон ? Е, може да са лидери, но не са личности. Прави впечатление, че европейската политическа прослойка е почти цялата бездетна. Като че ли са членове на някакъв таен детско-ненавистнически орден. Как може да се планира бъдещето на 510 милиона европейци, когато планиращия няма никаква лична заинтересованост ? Подобна бездетност трябва да се тълкува като неизбежно следствие от принадлежността към религията на либерал-сатанизма.

  Главната причина е, че на глобалния проект не са нужни личности, а компетентни политически занаятчии, които познават добре нравите и обичаите на маймуночовеците и могат да ги управляват ефикасно (надзорници).
  Чудесен пример е българското „чудо”, три пъти последователно министър-председател на България Бойко Борисов. С него българският провинциален еснаф и хитрец е сключил своя „обществен договор” : ти на мен ми дай евтина кола и възможност да почивам в Гърция, а аз няма да те питам какви ги правиш и как ги правиш !

  Феноменът „Б.Борисов” ще се изучава дълго, макар че за изучаване няма кой знае какво – всичко е от просто по просто. Неговата популярност е изградена върху три кита : първо, той напълно съответства на средностатистическия българин, т.е. с нищо не се откроява от средата ; второ, роден е в обикновено семейство, с обикновена външност, без европейски шик, с обикновени маниери и необременен с излишна интелигентност или с особен интелект ; трето, създал си е репутацията на „репресиран фамилно” от социализма, което му помогна бързо да се прилепи към днешната българска „демокрация”. Той е типична фигура на конформист като повечето българи и затова те си ГО обичат.

  И така, в България става това, което става по целия свят – пълна доминация на идеологията на Глобалния проект. Какво искате от държава, в която самият премиер е преродения цар Ивайло.

  Съвременна България е трудно да бъде наречена дори държава – тя няма власт (в смисъл – управление), няма и главните атрибути на държавността. Това не го казвам аз, казва го Световната банка (виж краткото съдържание на доклада на световната банка за България във „Vesti.bg” от 6.11.2015 г.). Щом в една държава започват да протестират военни и полицаи, значи тя много го е „закъсала”. В такива случаи военните и полицаите не „протестират”, те правят съвсем други неща !

  Съвременна България е ярка илюстрация и нагледно опредметяване на планетарното бъдеще на всички държави, а нейния фантастичен лидер – прототип на Човека на Новото време !

  А ето го и него – Човекът на Новото време.
  Новият западен човек – поглед отзад
  Ето ви още един поглед .
  Министр ВВС США Дебора Ли Джеймс  Парад на съветските физкултурници – 1937 г. – новите хора на Сталин !  Девойките на Хитлер

  Новите жени на Русия
  Амазонките на САЩ

 11. #11
  Пазещ тишина 09 авг 2017, 13:47
   
  6
   
  7

  " Соломон Паси отвори торбата с обещанията, от която изскочи най-голямата лъжа – че до няколко години САЩ и богатите членки на пакта ще превъоръжат войската ни по най-високите стандарти на западните армии. Естествено всичко опира до парите във военния бюджет, който е малко над 1 млрд. лева и който основно се харчи по три пера – заплати и мисии в Афганистан." Перата са две,ама нейсе. Монито Паси дотолкова се вживя в набутването ни в тъпото НАТО,че даже ля крокодилски сълзи. Накрая парите за него,а за армията и за България един голям ,като разрязана ракета СС-20.

 12. #12
  Strike Eagle 10 авг 2017, 19:33
   
  6
   
  3

  Жалко некадърно кадесарче.
  Изпаднало кадесарче.
  Скача като пудел за некоя рубла.
  Жалка, гнъсна работа...

 13. #13
  Strike Eagle 10 авг 2017, 19:36
   
  5
   
  1

  Вестник „Уикенд“ - вестникът на българската бойна авиация!
  Пардон...

 14. #14
  Барона 11 авг 2017, 17:26
   
  5
   
  0

  В ДС си бяха тъпи , и си останаха тъпи. Румен Радев беше сметнал, че поддръжкста на МиГ-29 струва около 100 млн годишно( в пари от 2012). Тъй че ако ще има бойна авиация милиарди ще се дават, независимо какви са самолетите.

 15. #15
  миро миротвореца 14 авг 2017, 13:23
   
  0
   
  0

  До пост 14: Барона
  Бароне, рядко опонирам на колеги от форума ,но този път позволими да не се съглася с теб.
  1.В ДС не са назначавани глупави и неграмотни.
  2.100млн. лв. не е реалното число визирано от теб.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker