ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ: НЕ ПЕТНЕТЕ ИМЕТО НА ЯВОР МАТЕЕВ И НА 68-А БРИГАДА!

Pan.bg 09 сеп 2017 | 22:33 views (9194) commentaries(45)
img
Ген.Димитър Шивиков, Фейсбук

Не охулвайте и не петнете името на бригаден генерал Явор Матеев и колегите от Специалните сили, защото те действат – „Там, където другите не могат.“, мерзавци и страхливци. Не си правете труда да се изкарате знаещи и компетентни и да изразявате мнение, като запазвате анонимността си. Командирът и началникът са за това, за да вземат решения и да ги прилагат в действие, а не като онези „началници“, които един път не съм ги видял и чул да застанат в целия си ръст и да защитят своите подчинени. В казуса за участието на Специалните сили по задържането на убиеца се тиражира твърдението, че началникът на отбраната не е знаел за това, по мое мнение това е постановка, така му отърва - да заеме изчаквателна позиция, за да види накъде да се ориентира.

Иначе в другите армии при подобна ситуация, когато твоят началник не те зачита и пренебрегва (министърът на отбраната не счита за необходимост да информира началника на отбраната за своето решение) правилният подход е подаване на рапорт и освобождаване на поста. Националната сигурност е състояние на обществото, което е динамично, променящо се и непредвидимо.

Българската армия е един от основните елементи и гаранти за стабилна и надеждна национална сигурност, тя генерира тази сигурност когато е активна, а не пасивна. Преди време имаше дебати да участва ли армията по опазване на границата, противниците ревнаха в един глас, че тя не може и не бива да е на границата, нямало правно основание, не е подготвена и тем подобни несъстоятелни доводи. Днес българските воини са на границата и допринасят за сигурността и спокойствието на българските граждани. Моето мнение е - да армията трябва да е там, където има нужда от нея. Нашите законотворци да се вземат в ръце и да приемат такава нормативна уредба, която да не дава възможност на вечните опозиционери да създават интриги и сплетни. Тази нормативна уредба да развързва ръцете и да дава възможност на командирите да вземат самостоятелни решения. Имаме нужда от млади, решителни, активни и отговорни командири, а не от пенсионери, които мислят само за себе си и как да си удължат престоя в армията.

Горд съм с колегите от Специалните сили и техния командир. Това е категорична оценка, че са най-добрите и способни формирования, иначе би трябвало да се привлече военна полиция за съдействие, но те имат други „специфични функции“. Поздравления за министър Каракачанов за това, което чух от неговата уста тази сутрин, че иска българските генерали, офицери, сержанти и войници да заемат своето достойно и полагащо им се място в обществото, а това ще се постигне с активна служба в интерес на българския народ.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 45

 1. #1
  браво 09 сеп 2017, 22:40
   
  20
   
  21

  Отличен коментар

 2. #2
  Бочаров 09 сеп 2017, 22:54
   
  46
   
  8

  Отговор на коментар: #1
  Да, ама НЕ. Коментарът е отлична атестация на тази личност. Мозък на картоф. Кой го е бутал да демонстрира криворазбрана лоялност? Днес и в други медии се правеше опит да се замитат следите от осирането с акцията на Специалните сили.
  Ситуацията с Каракачанов е все едно пиян зад волана да обяснява, че бърза за изтрезвителното.

 3. #3
  любопитен 09 сеп 2017, 23:02
   
  41
   
  9

  Чета и си задавам въпроса, това наистина ли го е казал ген. Шивиков или някой злоупотребява с името му! Да оставим всичко друго в коментара, но един български генерал да каже, че военна полиция има други „специфични функции“, които не са свързани с конкретния случай, това не го разбирам!!!?? Това ми прилича на "тежката артилерия" в защита на едната позиция! Никой не отрича, че военнослужещите от бригада СпС са подготвени за изпълнение на различни задачи, но тяхното място не е било там! Кой прав, кой крив не съм аз този, който ще каже, но да не забравяме, че в нашата история, когато армията е била използвана без законово основание е имало и жертви! Още я обвиняват за някои случаи по време на възродителния процес, макар там не става въпрос за един престъпник, а за действия на групи от хора!?!

 4. #4
  Мунчо 09 сеп 2017, 23:03
   
  51
   
  9

  Браво! Заради такива като него нямаме армия, военнослужещите стават пенкилери, а България все повече се превръща в държава, в която всеки прави точно това, което не му е работа. Бригаден генерал Явор Матеев е креатура и слуга на Козяк, както и управляващиге.

 5. #5
  real deal 09 сеп 2017, 23:08
   
  29
   
  8

  Армията категорично ТРЯБВА да помага на народа,при бедствия ,аварии и тероризъм или в особено тежки случаи на престъпност ,но в никакъв случай да лови убийци на общо основание. Не критикувам ген. Матеев,защото е ясно че му е заповядано а той е просто изпълнител. Думите на Каракачанов че видиш ли човека бил охранител и поради това бил много опасен,са абсолютно несъстоятелни. Би могъл да бъде опасен ако е военен и то с опит в мисиите зад граница и след това е станал охрана,различна от инкасо или пазач на паркинг (Не се самоизтъквам,макар че съм минал по тоя път,с изключение че не съм женен... ). Това е изключително опасен прецедент защото става възможно армията да изземе функциите на МВР и се сещате тогава какво ще последва. Четох публикацията на Ген. Шивиков и съм съгласен че не трябва да се хулят момчетата изпълнили дълга си. Да "Специални сили" там където другите не могат. Прав сте г-н Генерал,с цялото ми уважение. Ако обаче се окаже че МВР не може да се справи дори и в такава ситуация,с някакъв тиквеник който дори няма ловно оръжие (ако правим аналогия с Лясковец) то тогава МВР не ни е нужно под каквато и да било форма. А Македонския свинчо в момента се опитва да се направи на Вся и всю. Противник съм както сигурно знаете и на други негови идеи-наборните му глупости няма да ги коментирам. Г-н Генерал,ако утре ви обвинят в още нещо и хората които познавате и/или сте командвали тръгнат да защитават ще бъде ли редно да изпратим Специални сили и там понеже МВР не може да се справи. Не се заяждам Г-н Генерал твърде много ви уважавам,но се вслушайте и в думите на по умерените колеги. Те не са лишени от смисъл....

 6. #6
  Иван Райков 09 сеп 2017, 23:09
   
  21
   
  48

  Напълно съм съгласен със становището на генерал Шивиков. Заставам твърдо зад професионализма на моите командири, колеги и подчинени. Призовавам всички които бълват, сплетни и интриги да спрат и да застанат с имената си когато изказват "" СВОЕТО"" мнение.
  За Бог и Родина верни до смърт!
  Бог да пази България.
  Да живеят Специалните Сили на Българската Армия.
  ЧЕСТ И СЛАВА.

 7. #7
  Там където другите не искат 09 сеп 2017, 23:09
   
  52
   
  12

  Явор Матев вече се насра!

 8. #8
  Ало ало 09 сеп 2017, 23:11
   
  53
   
  9

  Шивиков, де те чукат, де се пукаш? Кой упреква Специални сили? Упреците са срещу Каракачанов.

 9. #9
  Дела и документи 09 сеп 2017, 23:19
   
  43
   
  9

  ОчевАдна издънка на Каракачанов, и само слепите не я виждат, а глупавите я оправдават.

 10. #10
  дядо Йоцо 10 сеп 2017, 00:55
   
  51
   
  13

  Ако армията трябва да лови убийците, защо да не почне да лови и корумпираните политици... :) Така ще се решат и много от спорните за милите ни политици проблеми в закона за борба с корупцията... :)

 11. #11
  дядо Йоцо 10 сеп 2017, 00:58
   
  56
   
  13

  Ей, генерали, започвате да ме ядосвате с вашите недомислици...
  Към МВР-то си има достатъчно структури, които да се занимават в подобни случаи...ГДБОП, жандармерии и кой знае още какво...
  Разберете, че единственият случай в който Матеев може да има някакво, макар и малко оправдание да си изкара войниците да гонят заподозряния, е ако той се е укривал някъде близо до оградата на неговата бригада... Но да ги прати на майната си, в балкана си е чиста глупост... В това отношение законите трябва да се спазват и армията и полицията да си знаят гьола и даже мястото в гьола...

 12. #12
  Рамбо 10 сеп 2017, 02:02
   
  53
   
  7

  Когато някой е объл, рано или късно си проличава. Трябва доста мозък, за да се стигне до „Там, където другите не могат“, затова някой трябва първо да ги учи да мислят, пък после да се правят на рамбовци. При наличието на 3 пъти повече милиция, жандармерия, ГДБОП, ДАНС, да изпратиш войска за ловене на криминални елементи си е чиста проба глупост, по-голяма е да не осъзнаваш къде си преминал червената линия, а най-голямата е да защитаваш тази политическа и военно-професионална инфантилност, обиждайки възмутените колеги. Нито този криминален е шумкар, нито ССО са ловни роти за да го гонят из гората и цяло щастие е, че нищо летално не се е случило, след което някоя Карла Дел Понте да се занимава с невиновната в случая войска.

 13. #13
  Ванко 10 сеп 2017, 08:06
   
  26
   
  8

  до #6
  А бе Ваньо, не се занимавай с такива глупости. Гледай си учението, защото като станеш голям началник да не правиш такива глупости.

 14. #14
  Интересно защо 10 сеп 2017, 09:13
   
  36
   
  8

  Интересно защо Шивиков не иницира една подписка за законови промени в посока войската да може да участва в ловене на терористи и криминални престъпници?Там където политиците не могат,защо Шивиков и сие ООД,да не им направят един проектозакон и да им го дадат да го гласуват.Това би било правилното поведение на началниците на ССО,бивши и настоящи.Иначе с тая импулсивност и безрасъдство са хранилка за оня говняр Красимир Кънев от Българския Хелзинкски Кенеф.Тоя потрива доволно ръце и само чака да избият някой зъб на някой циганин и да ги разнася като одрана вълча кожа по Гейропата.

 15. #15
  kokit 10 сеп 2017, 09:18
   
  39
   
  11

  Да девизът на ССО е „Там, където другите не могат" и ние не можем. А че бригаден генерал Явор Матеев е креатура и слуга на Козяк се знаеше още когато замина по "вторият" начин на курс в САЩ.

 16. #16
  CASTOR 10 сеп 2017, 10:14
   
  38
   
  9

  1. Правиш глупост.
  2. Не осъзнаваш каква глупост си направил.
  3. Когато другите ти обяснят, каква глупост си направил, започваш да спориш с тях, че те са глупаци.
  Това е накратко ситуацията и номер 12 го е описал много точно. Сега остава да видим, каква ще е следващата глупост която Каракачанов ще измисли и ще бъде аплодирана от висшето ни офицерство, като "блестящ" ход. Дано следващия път да няма фатален изход, защото недомислиците рано или късно водят до там. А тогава "големите" се скриват като мишки зад гърба на подчинените си и го отнася някоя дребна риба.

 17. #17
  ГКС 10 сеп 2017, 12:16
   
  53
   
  9

  Честно казано, учудват ме както коментарът на Шивиков, така и някои мнения тук.
  Станалото има повече от едно измерение. Просто защото има Закон и Устав и те ... трябва да се спазват.
  Матеев (надявам се че е само това) е сбъркал, а Шивиков се опитва доста нескопосано да го оправдава, че и да извлече и дивидент за самия себе си.
  Един генерал - Матеев, не е спазил Закона и устава При това, той е изпълнил незаконно разпреждане от неоправомощено лице и е използвал военно формирование за незаконни действия. Това е трагично.
  Трагично е и че друг генерал - Шивиков, счита това за нормално и напълно допустимо.
  1. В ЗОВС има разписани 32 функции на министъра на отбраната, но НИТО ЕДНА от тях не му дава право да ръководи (а още по-малко - да заповядва) използването на военни формирования извън бедствията и авариите. Това не е пропуск в закона, а напълно умишлено разделение на власти и правомощия. Точно както по Конституция, напр. министър-председателят няма никакво право да заповядва каквото и да било на министрите или пък да отменя техни заповеди.
  Лесно е да предвидим, какво би станало, ако едно политическо лице (напр.премиер, вицепремиер, министър, зам.министър) може да ЗАПОВЯДВА изпълнението на задачи от военни формирования по свое собствено усмотрение.
  Какво би направил Матеев, ако Каракачанов му заповяда да блокира центъра на София - напр. защото в района има забелязан опасен рецидивист - убиец? Дали пак ще действа, без дори да УВЕДОМИ началника си?
  2. Никой не оспорва възможностите на ССО, но те не са важни в случая, защото въпросът е принципен - става дума за използването на военно формирование за функции, които не са предвидени от закона и устава и то по разпореждане на лице, което няма законови права да го прави. Да, ССО са прако подчинени на НО, но това не ги прави своеобразна "преторианска гвардия" на управляващите (които и да са те в момента), които могат да ги използват както им скимне и за каквото им скимне.
  3. Странно, да не кажа - нахално, звучи мнението на Шивиков, че "Командирът и началникът са за това, за да вземат решения и да ги прилагат в действие, а не като онези „началници“, които един път не съм ги видял и чул да застанат в целия си ръст и да защитят своите подчинени.".
  Интересно, какво би казал Матеев, ако някой от подчинените му го "прескочи" - напр. ако Каракачанов мине през поделението и изкара 2-3 групи на някъде - да ги използва по собствено усмотрение без знанието на самия Матеев?! Какво би направил после Матеев с командирите на тези подразделения и с дежурния, които дори не са "благоволили" да го уведомят за ставащото?
  И какво общо има изпълнението на заповедите и спазването на командната верига с ония, дето "не се изправят в цял ръст" в защита на подчинените си? Защитата на подчинените (нещо, което адмирирам) не означава неспазване на Закона и устава, а точно обратното. Да не би пък Матеев да не разполага с телефоните на ген.Боцев, на неговите заместници?! Не ме разсмивайте - не е искал и за това не се е обадил.
  4. Нека не звучи пресилено, но с постъпката си Матеев доказа, че тези, които се противопоставяха на подчиняването на ССО пряко на НО, като заявяваха, че е опасно, имат (поне) известни основания. Матеев и Каракачанов доказаха, как с лекота може да се "прескочи" НО и заместниците му, а в комбинация - че армията и по-специално ССО могат да бъдат неправомерно използвани за вътреши (вкл. политически) цели.
  5. Ако (не дай Боже!) беше пострадал човек от ССО - всичко се случва, дори и да е ПТП. Кой и каква отговорност щеше да понесе? Та адвокатите на застрахователната фирма щяха буквално да разнищят МО и БА - и нямаше да платят на пострадалия.
  ...
  Може още доста да се пише и говори, но и така е ясно - Матеев трябва да понесе последствията от необмислената си постъпка. Ако не стане така, от организирана военна сила (колкото и да е малка) БА на практика се превръща в сбирщина, в която всеки по-голям командир е нещо като warlord, който се съюзява с когото му скимне и прави това, което самият той счита за изгодно.
  Жалка история, жалки генерали...

 18. #18
  дядо Йоцо 10 сеп 2017, 13:17
   
  35
   
  13

  Отговор на коментар: #17
  Много добър и подробен анализ...

 19. #19
  Просто манталитет 10 сеп 2017, 13:54
   
  42
   
  10

  Късата командна каишка на Яворчо бързо даде резултат.Добре,че за сега е само бутафория и театро,защото можеше и да е трагично.И президентът,и министър-председателят следва много внимателно да се вгледат в тоя прецедент,колкото и бутафорен да е на пръв поглед.Това е манталитет на Яворчо,още от лейтенантските му години.Винаги е прескачал преките си началници и се е сношавал с висшестоящите.Допреди няколко години докато все още служеха генерали учили в СССР,неспазването на йерархията я експлоатираше като борба с московитите , както биха се изразили хохолите.Сега московски генерали почти не останаха и Яворчо заигра на "патриотарската националноотговорна" вълна.То не са чествания,паради плочи-млочи,панахиди......,ама все срещу сърбите.Не,че са цвете за мирисане сърбите,но един тактически бой от 2-3 дена при Криволак през 1913г. бе раздухан като стратегическа победа.Същевременно същите български войски през есента на 1915г. водят продължилото над месец срещно сражение с англо-френците пак при Криволак на фронт над 100 км..В сражението през 1915. Българската войска показва най-висше военно изкуство в една динамична и бързопроменяща се обстановка, и то срещу несравнимо по-добре въоръжени и снабдени противници от сърбите.Само намесата на немското командване ни попречва да ги наринем в Солунския залив.Тази победа,обаче от съвременна гледна точка НЕ е политкоректна и за нея нито дума - и ялите бой,и тези които ни спряха да ги издавим,сега са ни съюзници,всъщност ментори.Та президента и министър-председателя трябва много да внимават с това момче,недай сr боже да им стане пряко подчинен.Без да му мигне окото, при първа сгода ще ги прескочи с "началницете"над тях,било то натовски,брюкселски или американски - просто точният човек с подходящия манталитет,за подходящата среда на политическо слагачество .

 20. #20
  Божидар Бойков 10 сеп 2017, 16:38
   
  19
   
  34

  Никой истински мъж и воин не би си позволил да дава неподходящи епитети за свой колеги или командири.Точно обратното всеки един от тази категория хора са длъжни да защитават потчинените си и своите командири в добро и лошо.Това единство, мъжки дух и солидарност е основата на армията. За голямо съжаление тук пишат много анономни създания който явно не притежават нито един от воинските добродетели.Предполагам че част от тях са просто злобни малки душици а другата част обслужват чужди интереси съзнателно или не.Ген. Матеев е мой командир когото аз уважавам и познавам от дълго време за разлика от много от даващите оценки тук.За него ( както и за много други офицери от ССО) мога със сигурност да кажа че жертват и са жертвали много за да служат на родината си. ЗАТОВА НИКОЙ НЯМА ПРАВО да дава обидни квалификации,да обвинява или още повече да настройва обществото против тях.Дори мисля че това също е престъпление.В тази връзка нека и хората от ПАН бъдат така добри и да не разрешават публикуването на подобни злобни,обидни и нелепи коментари. Не превръщайте този сайт в някакъв вид жълта преса пълна с простотии и лъжи.
  Лек ден на всички.

 21. #21
  И кътните зъби 10 сеп 2017, 16:50
   
  38
   
  10

  Отговор на коментар: #20

  А има хора,които познават и кътните зъбчета на Матеев не от лейтенантските,а още от курсантските му години,както познават и хората които го дундуркаха и позволиха това отровно биле да ибуяе, и то все в гарнизон София.Отличен пример как се избуява по тъча,по на работата-лекото и на баницата - мекото.Сега сигурно на късни години му е тъпо в Пловдив,но на БА ще и дойде множко заради него да се създава щаб на ССО в София.

 22. #22
  former 10 сеп 2017, 17:09
   
  27
   
  7

  Той министъро ги е объркал ССО-то с македонска чета - те могат всичко и също са "там, където другите не могат"...в кръга на шегата

  Вероятно министърът търси пред политиците мотиви за повишаване на заплатите и излъскване имиджа на БА чрез ССО, както и да покаже че АРМИЯ е нужна, допускам и фалшива смелост и решителност от Явор (наричам го по име понеже лично се знаем) с цел повишаване авторитета на ССО и лично неговите позиции. Търсеният ефект обаче не се постигна, напротив. Не случайно СОБТ е в МВР, а е известно значението на 4 буква - тероризма. А може би е време да се създаде такава единица(формирование) и в БА. Все повече по света армията има ангажимент за борба с тероризма, но всичко трябва да се основава на законова основа. Има и чистото изтъкване, присъсщо на ССО - вижте и ние можем да залавяме хора,интересно е ако насреща имат обаче обучени терористи....

 23. #23
  Дивирсант 10 сеп 2017, 18:38
   
  35
   
  6

  Пълни случайници командват ресора Сигурност. Да се изпрати SOF да лови някакъв изпращеняк е за подигравка, не за гордост. Поне да ги бяха пратили да пребият някоя мутренска или циганска банда,тормозещи села и градове. Както Чочоолу. Не съм чувал Делта форс някога да са задействани за подобна глупост.
  А колкото до BUSOF, Бойков - или добро или нищо.......

 24. #24
  росс 10 сеп 2017, 20:15
   
  25
   
  7

  Долавям мръсна политическа игрица!

  Да не би един О.З. офицер да се опитва да предизвика криза в управлението на армията призовавайки началника на отбраната да подаде оставка?

  И то без да има и грам критика към него? Доста мерзавско бих казал, ако ползвам уличния език на ОЗ-то.

  Мисля, че е сбъркал човека чиято оставка иска!
  Друг трябва да понесе отговорността за тоя случай, просто защото закона е такъв и е бил нарушен.
  Тук не става въпрос за професионалните качества и морала на въпросния командир!
  Тук не се поставя въпроса за това дали е прав, а дали е спазил закона, че и устава.
  Ами явно не ги е спазил! А в армията за това се налагат наказания!
  Поел е отговорност - хубаво! Но това не го прави перманентно прав!
  Ако началника ти (прекия), не ти разпореди лично нещо, а ти го направиш, означава, че ще бъде прав ако каже че не знае! НАЧАЛНИКА ВИНАГИ Е ПРАВ!
  Явно на прегрешилия командир му изнася това да важи за него, но не и когато стане въпрос за неговия началник!

  "....се тиражира твърдението, че началникът на отбраната не е знаел за това, по мое мнение това е постановка, ...." -
  Мнението на г-н Шивиков да не би да е аксиома? Или си мисли че мнението на един генерал тежи колкото мнението на 1000 войника? - много смело........... но самонадеяно, даже нарцистично!

  Това тук е свободен форум за мнения и Неговото мнение струва и се брои точно толкова, колкото това на всеки друг човек.

  Дистанцирам се от обидите, които се сипят и в двете посоки, но това не означава че нямам мнение!
  А относно "мерзавците и страхливците", мисля че О.З.-то говори за хора, които познава лично и имат да уреждат сметки които нямат общо с темата на деня!

  Най-добре ще е да се назначи служебна проверка и комисия да прецени, кой крив, кой прав! Да се раздадат наказания, предписания и тълкувания и историята да свършва, че омръзна вече....

 25. #25
  мързеливци 10 сеп 2017, 20:33
   
  13
   
  29

  Когато армията работи в полза на България мрънкачи колкото искаш, когато не работи неща, които не се виждат и не се публикуват в средствата за масова информация, военните са безделници, тюфлеци, взимат по една шапка пари и са вечно недоволни!!! Е кажете все пак какво искате от Българските военнослужещи!!! ПП: Браво на генерал Матеев за всичко което прави за ССО и за всички патриотични инициативи, които подема. А това, че МО и Началника на Отбраната не си говорят, защо трябва да отговаря Командира на Бригада "Специални сили"!!!

 26. #26
  До 25 10 сеп 2017, 21:21
   
  18
   
  12

  Ами прати Спецфорс бригададата да копа уран,ве,тюфлек!В полза на Бългерия,ве!

 27. #27
  НАЦИОНАЛИСТ 11 сеп 2017, 08:49
   
  17
   
  19

  Отговор на коментар: #10

  Другарю Дядо, АЗ СЪМ ГОТОВ КАТО ВОЕНЕН ДА ЛОВЯ КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ...!:))

  НАЛИ СЕ ДОСЕЩАШ КОЙ ЩЕ Е ПЪРВИЯТ ЗАЛОВЕН ОТ МЕН КОРУМПИРАН "ПОЛИТИК"....,

  ТОЧНО ТАКА-МОЯТ "ЛЮБИМ" градски и БИВШ плейбой на ВВС-ООД,
  Нато-Комсомолеца,Свръхзвуковият Комунист,
  Любимеца на Червените бабички и Крадците на парно и на кабели,на Калинките от "Графа",
  ПУЦаджията(с две академии),
  Рогонесеца-Онанист,
  Славяновското Куцо магаре на кУрнелия и
  генерал Деси
  румИн- GRIPENъ!

  ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ АГЕНТ ИВАН,
  НАЦИОНАЛИСТИТЕ ИДВАМЕ,
  ЩЕ ИМА КЮТЕК ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ШАПКАРИ!

  ДЯДО,А ТИ КАКВО МИСЛИШ ЗА ХИБРИДНИТЕ вУенни,ТОВА НЕ Е ЛИ ПОДИГРАВКА С ХОРАТА,РАБОТЕЩИ 3-та КАТЕГОРИЯ ТРУД(ТЕЗИ,КОИТО НИ ИЗКАРВАТ ЗАПЛАТИТЕ)!?!
  НАПРАВО СИ Е ЦИНИЗЪМ!

  СКОРО ЩЕ ПИТАМ И КРАСИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС!

 28. #28
  Психиатър 11 сеп 2017, 15:08
   
  11
   
  17

  Реклама: Преглеждам националисти безплатно по всяко време нас денонощието.

 29. #29
  НАЦИОНАЛИСТ 11 сеп 2017, 16:38
   
  17
   
  13

  Отговор на коментар: #28

  ПЕДЕРАСИЙ,ХУБАВО ЩЕ ТЕ ПРЕГЛЕДАМ С ШУТОВЕ
  И ЮМРУЦИ!
  МАМИЦАТАви КОМУНИСТИЧЕСКА!

 30. #30
  нормално 11 сеп 2017, 17:14
   
  8
   
  8

  Нормално, ако аз съм министър на отбраната и началника на отбраната е боцко никога не бих му казал за подобна операция. а и той сигурно е бил гроги по това време.

 31. #31
  За гея НАЦИОНАЛИСТ 11 сеп 2017, 18:45
   
  14
   
  15

  Отговор на коментар: #29

  А БЕ, НЕЩАСТЕН ИЗТРЕЩЯЛ ЛУЗЪР, ЩО НЕ СИ Е..Ш ПРОПАДНАЛАТА МЪСТИЯ МАЙКА ТИ БЕ, ИЗТРЕЩЕНЯК МАСТУРБИРАЩ?

  ОДИ ПРЕГЛЕДАЙ АРХИВА НА МАЙЧИН ДОМ ЗА РОДЕНИТЕ УРОДИ С МЕНТАЛНИ И ДВИГАТЕЛНИ МАЛФОРМАЦИИ. НЕЩАСТНИК. ТАМ ЩЕ СЕ НАМЕРИШ....
  ВИЖДАЛ СИ ТИ КОМУНИСТ НА ЖИВО..... САМО КОГАТО СТАР ПИЯНИЦА Е ПЛЯКАЛ МАЙКА ТИ В 9-тия МЕСЕЦ...... ИДИОТ.....

  А НА ПРЕЗИДЕНТА МОЖЕШ САМО ДА МУ БЛИЖЕШ ТОЯГАТА И ТО АКО СИ СИ ИЗВАДИЛ ВОНЯЩИТЕ ЗЪБИ!

  МАРШ ОБРАТНО В ИЗБАТА ДА МАСТУРБИРАШ, ИСТЕРЯСАЛ ГЕНЕТИЧЕН ОТПАДЪК....

 32. #32
  дядо Йоцо 11 сеп 2017, 19:03
   
  19
   
  16

  Отговор на коментар: #27
  Йовов, стой си в ОХР-то и не се обаждай... :) Там вече си достигнал твоето ниво на некомпетентност... :)

 33. #33
  НАЦИОНАЛИСТ 11 сеп 2017, 21:37
   
  15
   
  8

  Отговор на коментар: #32

  ДО ЧЕРВЕНИТЕ ПОКВАРЕНИ КРAТУНИ
  ДЯДО ЙОЦО(ГЛЕДА ,НО НЕ ВИЖДА)
  И НЕЗНАЙНИЯТ ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ #31 :

  НЕЩАСТНИЦИ,ТОЛКОВА СТЕ ОГРАНИЧЕНИ,ЧЕ
  ИЗОБЩО НЕ СЕ ИЗНЕНАДВАМ,ЧЕ В БА
  10-ТИ НОЕМВРИ НЕ СЕ СЪСТОЯ,
  МНОГО ЧЕРВЕНА СВОЛАЧ....,
  МНОГО ПРОСТОТИЯ!

  ПОЗНАВАМ ЯВОР МАТЕЕВ И ЗА НЕГО НИЩО ЛОШО НЕ КАЗВАМ (НЕ ЧЕ НЕ ЗНАМ)....,
  А румИн ПЕДЕрадев ДАЖЕ НЕ Е НОВИЯТ ПЪРВАНКА, А ПО -СКОРО НЕЩО СРЕДНО МЕЖДУ ПРЕЦЕДЕНТА ПЛЕВНЮ И БАТ ПЕТЬО-АДВОКАТА!

  ПОЗДРАВ ЗА ДОСТОЙНИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ,
  ВСЕ ОЩЕ ГИ ИМА :


 34. #34
  Освалдо 11 сеп 2017, 23:06
   
  7
   
  14

  Качеството в армията е силно намаляло. А дано догодина да ви намалят заплатите, че да останем само качествените хибриди...

 35. #35
  ветеран 11 сеп 2017, 23:51
   
  7
   
  17

  До # 33! Да все още ги има. И аз поздравявам всички достойни военнослужещи във ВС, действащи и ветерани, но ти псевдо "националист" ли си, "анархист" ли си или "болен мозък", за теб не се отнася, защото си "грешка на природата" и ако си военнослужещ, ти си срам и позор за гилдията на военните с тъпите си, политизирани и неоснователни коментари и обвинения! Да не си случайно "нереализирано" ЗКПЧ? Дано ген. Явор Матеев да не споделя, че се познавате!?!

 36. #36
  НАЦИОНАЛИСТ 12 сеп 2017, 07:26
   
  14
   
  6

  Отговор на коментар: #35

  ОПАААААА,ОЩЕ ЕДИН ЧЕРВЕН ШАПКАР ПЕНСИОНЕР!

  HEIL HITLER,другарю ПОР(полковник от резерва)!

 37. #37
  НАЦИОНАЛИСТ 12 сеп 2017, 11:13
   
  12
   
  5

  Отговор на коментар: #34

  ТИ СИ ИСТИНСКО ЧЕРВЕНО ТЪПО ПАРЧЕ ЩОМ ПОЖЕЛАВАШ ТАЗИ ГЛУПОСТ!

  ВЪВ В.Ф. В ,КОЕТО СЛУЖА ХИБРИДНИТЕ вУЕННИ
  (С ЕДНО,ДВЕ ИЗКЛЮЧЕНИЯ) СА НАИСТИНА ЗА ПОСМЕШИЩЕ- ПИЯНИЦИ,ПСИХАРИ,МИЖИТУРКИ,
  ДЪРТИ ЕРГЕНИ-ЧИКИДЖИИ И
  АНТИ-ПРОФЕСИОНАЛИСТИ...
  НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ НАРЯД НЕ ДАВАТ(ЗАЩОТО "СА" С ТРИ МЪДЕ ) -
  П Е Н С И О Н Е Р И!

 38. #38
  НАЦИОНАЛИСТ 12 сеп 2017, 11:22
   
  12
   
  2

  Отговор на коментар: #32

  СТОЯ,ДЯДО,СТОЯ ДРУГАРЮ ПОР
  (пенсионер от резерва)!
  ,АЗ ВИНАГИ СЪМ СТОЯЛ ИЗПРАВЕН,
  ЗА РАЗЛИКА ОТ вас,които ЦЯЛ ЖИВОТ ПЪЛЗИТЕ!

  И СЛЕД рИформатЪ,СЕГА ДРУГИЯТ ПОР(пенсионер от резерва) ИВАН ИВАНОВ ЩЕ
  МИ ГОВОРИ ЗА рИанемация на БА!

  НЯМАТЕ СРАМА ТОВА КОМУНИСТИТЕ-ОСРАНИ,СМРЪДЛИВИ И НАГЛИ!

  АНТИКОМУНИСТИЧЕСК РЕВОЛЮЦИЯ!!!

 39. #39
  Освалдо 12 сеп 2017, 14:05
   
  6
   
  12

  Ха-ха, а ти педерастче, като си показваш простотията публично, сигурно си мислиш, че си голям мъжкар. Ами не, не си. Просто си едни плужек.

 40. #40
  НАЦИОНАЛИСТ 12 сеп 2017, 14:09
   
  13
   
  6

  Отговор на коментар: #39

  ПЕДЕРАСТЧЕ ЩЕ ВИКАШ НА "БАЩА" СИ,ЗАЩОТО АКО НЕ БЕШЕ СЪСЕДА И ТЕБ НЯМАШЕ ДА ТЕ ИМА
  ТЪПО ПАРЧЕ!

 41. #41
  Краси 12 сеп 2017, 14:59
   
  19
   
  4

  Стига бе! Втора година сме без дрехи иза това никой не говори.Какво кска Каракачанов? Да направим като полицията ли?

 42. #42
  ветеран 12 сеп 2017, 22:31
   
  10
   
  10

  До "Националист"! Не мога да се стърпя на твоите гнусни коментари, обиди и "изпражнения"!!! Просто болен мозък за теб е комплимент! Ти си едно изчадие божие, нереализиран малоумник и смотаняк! Явно имаш много свободно време на работа щом пишеш през деня!?! А по отношение на репликата ти "АЗ ВИНАГИ СЪМ СТОЯЛ ИЗПРАВЕН,
  ЗА РАЗЛИКА ОТ вас,които ЦЯЛ ЖИВОТ ПЪЛЗИТЕ!", според мен ти стоиш изправен само в тоалетната, освен ако не се облекчаваш в седнало положение, като женския пол!!??! И по-добре спри да коментираш, че дори и в сайта се усеща гнусния ти дъх! Извинявам се на останалите пишещи и четящи в сайта, но този лумпен заслужава само това! Към "Нациоаналист", изтрезней и се вслушай в коментарите и проблемните въпроси поставени в сайта, и не злоупотребявай с патриотични кадри, ти си много, ама много далеч от този героизъм нещастнико!

 43. #43
  ветеран 12 сеп 2017, 22:41
   
  12
   
  11

  Обръщам се към редакторите на сайта! Явно не можете да ограничавате, но поне изтривайте такива нецензурни и гнусни, изпразнени от съдържание, нецелеприятни и повтарящи се коментари, които обиждат наляво и надясно, без никакво основание! Всеки има право на мнение и коментар, но този лумпен е просто "изпразнен от съдържание и клиширан"!

 44. #44
  penko 13 сеп 2017, 11:16
   
  20
   
  5

  когато обикновен военнослужещ наруши законова разпоредба данс, военна полиция и прокуратура си изкарват актив на негов гръб, но когато това се прави от министър се спотайват!

 45. #45
  do gomnio penko 14 сеп 2017, 13:56
   
  5
   
  14

  Каракачанов е мъж който носи отговорност и мисли за армията и страната си министрите на бсп които размазаха армията нещо не ги споменавате.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker