Пламен Манушев: Всички сме виновни за състоянието на армията

Pan.bg 14 сеп 2017 | 00:13 views (1834) commentaries(6)
img
Казвам го с болка, да се смирим малко, защото всички сме виновни за състоянието на Въоръжените сили, макар и не персонално. Наистина съм „за" консенсус между всички политически сили по отношение на националната сигурност и отбрана. Това каза депутатът от ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев на обсъждането на Доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2016 година в парламентарната комисия по отбрана.

„Не ми харесва, че вече Българската армия частично не може да си изпълнява задълженията. Ако приемем това, трябва да кажем откога е това вече, трябва да кажем, че това вече е от десетилетия", заяви той. „В доклада е записано най-подробно и честно недоброто състояние на Въоръжените сили. Докладът е обективен. Съгласен съм изцяло с редакцията на Министерството на отбраната", коментира Пламен Манушев.

„Нашата помощ към министерството и армията ще е с това, че да направим така в следващия бюджет да продължи поетият ангажимент за увеличаване на бюджета на армията", обясни той.

„Ще гласувам „за" приемането на доклада. Докладът за 2012 година мисля, че не се прие и нищо не се промени с това", уточни вицеадмирал Манушев. „Призовавам да си спомним дълга си и да помогнем на Министерството на отбраната да продължи напред, какво е било назад няма да ни помогне", каза още той.
Копирано от standartnews.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  Пенито Михайлова 14 сеп 2017, 08:41
   
  17
   
  2

  „Нашата помощ към министерството и армията ще е с това, че да направим така в следващия бюджет да продължи поетият ангажимент за увеличаване на бюджета на армията", обясни той." Кои "Всички" сте виновни за девалвирането на армията,г-н Манушев? Които я "ръководехте", ли?

 2. #2
  На дефибрилатор 14 сеп 2017, 09:46
   
  23
   
  0

  Кои всички вее...,мушингио?Няма всички.Съсипвателите си имат конкретни имена,най-вече висши политици като ги почнем от Желю Жабата,Плюещия Кон, Луканов,Семерджиев, Луджо,Циганина Костов,царедворците,Свиняров,Близалков та да стигнем до Аню Ньойски,Шарлатанчето и плужека Тагарев.Освен донякъде Любен Петров и Марин,никой друг висш военен не посмя открито да опонира на политическите шматки,та даже и когато пратиха неподготвени хора курбан в Ирак.Бил съгласен с доклада на МО?То и на редника е ясно,че БА мърда заради дефибрилатор,а тоя ще ми вика на черното бяло.Ако имаше и грам чест щеше да каже,че доклада на МО е лъжа.Всички виновни,но персонално никой?Брей дейба и молеца.Освен ако изброените и още толкова пропуснати.....,не стев всичките така накекли се Вие.Вие,Вие...,не Ние редовите военни и цивилни.

 3. #3
  p5koff 14 сеп 2017, 15:27
   
  5
   
  0

  Всички , изброени по-горе, а и някои други измекяри като Михо Михов например - до стената пред наказателния взвод.

 4. #4
  michmana 14 сеп 2017, 17:19
   
  10
   
  0

  Всички в купом съгрешихте, а отговорност, никаква!

 5. #5
  Подводничар 14 сеп 2017, 20:38
   
  8
   
  0

  Наглостта на шамандурите няма граници

 6. #6
  Сандокан 14 сеп 2017, 22:03
   
  8
   
  0

  Направо се надървих от прочетеното.
  Разбрах как да ям,пия и ебъ до живот за чужда сметка ,след което да се оправдавам с "всички".
  Ай да си жив и здрав и много пари от бюджета да осигуриш за БъА-то.Инак щъ псуват до откат. И с право.Особено сухопутчиците.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker