Warning: getimagesize(http://www.otbrana.com/uploads/news/thumbs3/g_10596.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 186

Франция ни поздрави за амбициозната програма за превъоръжаване

Pan.bg 11 окт 2017 | 01:22 views (1596) commentaries(2)
img Otbrana.com

В първия работен ден от официалното посещение във Френската република българската делегация, водена от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, проведе срещи в парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент, съобщава Пресцентърът на МО.

По време на разговорите с председателя на комисията Жан-Жак Бриди министър Каракачанов запозна своя домакин с приоритетите, които стоят пред Министерството на отбраната в областта на превъоръжаването и модернизацията на Въоръжените сили и подобряване на социалния статус на военнослужещите. Той постави акцент върху основните проблеми на сигурността в Балканския и Черноморския региони. Българският министър на отбраната изрази съгласието си с новата програма на президента на Френската република Еманюел Макрон в областта на общата европейска отбрана, споделена преди няколко седмици при посещението му в България.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент Жан-Жак Бриди поздрави българското правителство за амбициозната програма за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили, както и за добрите двустранни партньорски отношения между България и Франция. Той сподели с оптимизъм една нова френска идея в областта на общата европейска отбрана, а именно създаването на Единен отбранителен фонд на Европейския съюз.

Срещата приключи с разговор по темата за алтернативната доброволна военна служба във Франция като опит и практика, който България би могла да проучи.

Официалната визита на министъра на отбраната Красимир Каракачанов ще продължи утре със среща с министъра на въоръжените сили на Френската република Флоранс Парли.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Георги Ковачев_ 11 окт 2017, 11:25
   
  11
   
  3

  Председателят на парламентарната комисия по отбрана и въоръжени сили на Френския парламент Жан-Жак Бриди поздрави българското правителство за амбициозната програма за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили, както и за добрите двустранни партньорски отношения между България и Франция.

  Или нещо се е загубило при превода, или ни четкат с надеждата да приберат едни пари от нас.

 2. #2
  На Бай Хуй „вересиите“… 11 окт 2017, 12:42
   
  10
   
  3

  Забравете за нормални заплати и пенсии, драги тузенци!

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker