Ришар Мартино : В царството на прасетата

Pan.bg 24 окт 2017 | 00:33 views (688) commentaries(1)
img
Ришар Мартино, journaldemontreal.com


Лично аз не намирам нищо по-забавно в този долен свят от това да слушам звезди да дават уроци по морал.Харви Уайнстийн на церемонията на ОскаритеТези хора живеят в имения, които биха могли да приютят цялото население на една малка страна в Африка, хващат самолета, както други хващат автобуса, притежават гигантски отоплени басейни, печелят неприлични суми, обградени са от армия от сервилни асистенти и рядко излизат от климатизирания си сапунен мехур…

И ни говорят за екология? За доброволна простота? За съвместно съжителство?

Какво знаят за съвместното съжителство, извън факта, че имат азиатски бавачки и чернокожи чистачки?Хайверената левицаВ “Радикален шик”, една от най-добрите му книги, журналистът Том Улф описва изстъплението на група бели милионери от Парк Авеню, които решават да организират благотворителна вечер за “Черните пантери”.

Няколко часа преди събитието те с ужас осъзнават, че всички сервитьори са чернокожи!

Как да посрещнат активистите антирасисти с чернокожи сервитьори, за Бога? Обзети от паника, нашита бобита* от висшето общество в Ню Йорк се борят като дяволи в светена вода да намерят бели, които могат да сервират дребни сладки и чаши шампанско на войниците на афроамериканската революция.

Ако намерите тази книга в книжарницата или в кварталната библиотека, веднага я вземете: тя е истински шедьовър, блестяща сатира на хайверената левица.

Всеки път, когато слушам кинозвезди да държат дълги речи срещу мизерията или бедността, си мисля за “Радикален шик” и това ми оправя деня.Ни чул, ни видял?Тази седмица видяхме сцени, които изглеждат излезли направо от книга на Том Улф.

Холивудски звезди, които казват, че са, о, толкова обидени и, о, толкова шокирани от поведението на Харви Уайнстийн.

Като че ли не го знаеха!

Холивуд е гнездо на сексуални хищници!

Киносредата е за мачовците това, което е “Червеният кръст” за вампирите!

Риташ кофа за смет и от нея изскачат десет изнасилвачи с широко отворен дюкян и пяна на устата…

Сигурен съм, че десет минути, след като са изобретили киното, единият от братята Люмиер е отишъл да види съседката и да й предложи да я снима във филм в замяна на свирка.

За дистрибуторите киното служи за продажба на пуканки. За продуцентите то служи, за да спят с хубави момичета.

Уайнстийн е направил това, което тонове кинопродуценти са правили преди него: да използват богатството, за да си подарят обещание за младост…С широко затворени очиАко Уайнстийн е могъл да се държи толкова дълго време като прасе, то е може би защото Холивуд е кочина, населена с похотливи продуценти и амбициозни дебютиращи актриси, готови на всичко, за да познаят своя миг на слава.

Срещу всяка актриса, която смело е отказала авансите на този човекоядец, колко са приели?

И след всичко това звездите ни дават уроци по морал…

Въпреки че са си затваряли очите, когато чудовищата, на които дължат кариерата си, са се държали като истински тирани, тероризирайките едните и нападайки другите напълно безнаказано.* бобита - от bobos (фр.), буржоа бохеми - бел. пр.Превод от френски: Галя Дачкова

гласове
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Манон Леско 24 окт 2017, 11:50
   
  0
   
  1

  "Холивуд е гнездо на сексуални хищници!
  Киносредата е за мачовците това, което е “Червеният кръст” за вампирите!
  Риташ кофа за смет и от нея изскачат десет изнасилвачи с широко отворен дюкян и пяна на устата…
  Сигурен съм, че десет минути, след като са изобретили киното, единият от братята Люмиер е отишъл да види съседката и да й предложи да я снима във филм в замяна на свирка.
  За дистрибуторите киното служи за продажба на пуканки. За продуцентите то служи, за да спят с хубави момичета." Коментар не е необходим.

Напиши коментар

Задължителни полета*

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker